Υλικά για 13 μάφινς:
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
240 γρ. χυμός πορτοκάλι
50 γρ. ηλιέλαιο
135 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό και το ξίδι και μέσα σε αυτά προσθέτουμε τη σόδα, η οποία θα φουσκώσει. Χύνουμε αυτό το μείγμα σε αυτό με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα 2΄-3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Αδειάζουμε το μείγμα σε μαφινοθήκες. Ψήνουμε στους 170οC, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για περίπου 27΄, έως ότου πάρουν χρώμα και ωσότου μπήγοντας το μαχαίρι στο κέντρο του μάφιν να βγαίνει πεντακάθαρο. Καλοφάγωτα!
Σημ. μπορείτε να προσθέσετε στο μείγμα και 50γρ. σταγόνες σοκολάτας! Ταιριάζουν υπέροχα!
νόστιμα, υγιεινά και πολύ εμφανίσιμα, δεν πειράζει καμιά φορά αξίζει να παρεκτραπείς.
Το κέηκ αποθηκεύτηκε κιόλας και σου δηλώνω ότι ΖΗΛΕΥΩ ΟΙΚΤΡΑ από την ώρα που είδα λημέρι μου παλιό και αγαπημένο!!!
Εχουν πέσει βουτιές εκεί…χώρια στην “αυτοσχέδια” πηγή που έρχεται από το βουνό πριν χυθεί το νερό στη θάλασσα!!! αχ, αχ, αχ!!!
Μμμμμ… πορτοκαλομαφινάκια!!
Λαχταριστά!!
Φιλιά, καλή Κυριακή!
Πορτοκάλια έχουμε,αλεύρι έχουμε,όρεξη άπειρη!!!!!!Φαίνονται νοστιμότατα και μυρωδάτα!!!
Καλώς σε βρήκαμε!!
Ωραία και γλυκιά ιδέα για καλή αρχή της νέας εβδομάδας!!!
Γλυκιά μου manousina πολύ καλή πρόταση για τη νηστεία!Και οντως εύκολο!!Πολλά φιλιά!
μμμ…στα μερη που ζω βρεθηκες!