The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μάφινς πορτοκαλιού
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Μάφινς πορτοκαλιού

Άλλο ένα πορτοκαλένιο κέικ σε μορφή μάφινς αυτή την φορά, συνταγή της Αργυρούς (Μπαρμπαρίγου) ξανά, πανεύκολο, πολύ νόστιμο και vegan. Τα έχω ήδη φτιάξει τρεις φορές, σήμερα θα είναι η τέταρτη. Για τον καφέ, για το τσάι ή και το γαλά σας.
Αξίζει να δοκιμάσετε αυτά τα ελαφριά μάφινς πορτοκαλιού!
Μάφινς πορτοκαλιού

Υλικά για 13 μάφινς:
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
240 γρ.  χυμός πορτοκάλι
50 γρ. ηλιέλαιο
135 γρ. ζάχαρη
2 βανίλιες
ξύσμα από ένα μεγάλο πορτοκάλι
1 κ.σ. λευκό ξύδι
1 πρέζα αλάτι
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

Μάφινς πορτοκαλιού

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετούμε το κοσκινισμένο αλεύρι, τη βανίλια και το αλάτι. Τ’ ανακατεύουμε με κουτάλι. Σε άλλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού κι ανακατεύουμε. Σε άλλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό και το ξίδι και μέσα σε αυτά προσθέτουμε τη σόδα, η οποία θα φουσκώσει. Χύνουμε αυτό το μείγμα σε αυτό με τη ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα 2΄-3΄μέχρι να ομογενοποιηθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών σε αυτό των στερεών και ανακατεύουμε για 2΄-3΄. Αδειάζουμε το μείγμα σε μαφινοθήκες. Ψήνουμε στους 170οC, σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, για περίπου 27΄, έως ότου πάρουν χρώμα και ωσότου μπήγοντας το μαχαίρι στο κέντρο του μάφιν να βγαίνει πεντακάθαρο. Καλοφάγωτα!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 143 times, 1 visits today)

7 Comment

  1. Το κέηκ αποθηκεύτηκε κιόλας και σου δηλώνω ότι ΖΗΛΕΥΩ ΟΙΚΤΡΑ από την ώρα που είδα λημέρι μου παλιό και αγαπημένο!!!
    Εχουν πέσει βουτιές εκεί…χώρια στην “αυτοσχέδια” πηγή που έρχεται από το βουνό πριν χυθεί το νερό στη θάλασσα!!! αχ, αχ, αχ!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *