The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μανιτάρια στιφάδο
Κυρίως πιάτο

Μανιτάρια στιφάδο

Το στιφάδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά. Μου ξυπνά μνήμες από την παιδική μου ηλικία, γιατί η μαμά μου το έφτιαχνε συχνά! Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω μια αλλιώτικη εκδοχή του εξαιρετικά νόστιμη με μανιταράκια. Το έφτιαξα την Κυριακή και έγινε λουκούμι. Το τσακίσαμε κυριολεκτικά. Αχ, αυτά τα μανιτάρια, τι φοβερή τροφή που είναι! Σκέτο πολυεργαλείο!

Αν αγαπάτε το στιφάδο, σίγουρα θα λατρέψετε και αυτούς τους γίγαντες μαγειρεμένους με παρόμοιο τρόπο!

Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα!


Υλικά για 3 άτομα:

400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
300 γρ. μανιτάρια λευκά σε χοντρές φέτες
500 γρ. χυμό ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξυλαράκι κανέλας
3 φύλλα δάφνης
5 μπαχάρια
1 φλιτζανάκι κρασί
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση :
Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια μου, με υπομονή και κλάμα. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτω τα καθαρισμένα κρεμμύδια (αν είναι μεγάλα, κόψτε τα στην μέση ή στα 4), τα αφήνω λίγο να μαραθούν για περίπου 4 λεπτά. Μετά ρίχνω και τα μανιτάρια με το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά για άλλα δυο λεπτά. Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, προσθέτω τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά.  Δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω. Κατά την διαδικασία του μαγειρέματος εγώ δεν χρειάστηκε να προσθέσω νερό (παρά μόνο λίγο που έβαλα για να ξεπλύνω το κουτί από τον χυμό της ντομάτας), αλλά να παρακολουθείτε την κατσαρόλα σας, μπορεί να χρειαστεί λίγο νεράκι. Όταν το στιφάδο είναι έτοιμο, τα κρεμμύδια δηλ. έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτω και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι. Η σαλτσούλα αυτή είναι για μεγάλες βούτες…. Να είστε εξοπλισμένοι με ένα ωραίο ψωμάκι (ζυμωτό κατά προτίμηση)Το φαγάκι αυτό τρώγεται ή ως κυρίως πιάτο ή ακόμα καλύτερα ως συνοδευτικό. Ταιριάζει τέλεια με ρυζάκι (στην φωτογραφία βλέπετε καστανό μπασμάτι) ή με έναν ωραίο πουρέ. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 7.639 times, 1 visits today)

22 Comment

  1. Τελειόοοο..μπαίνει στα αγαπημένα!Ασε που είναι μια συνταγή που την Μεγάλη εβδομάδα θα φέρει πρόωρα την Ανάσταση σε όσους δεν θα θέλουν να νηστέψουν.Φιλιάααα!!!

  2. Σημερα επιασες το αγαπημένο μου λαχανικο!!!
    Φαίνεται τέλειο και τώρα με την νηστεια οτι καλύτερο!
    Έχω και ένα τραπεζι την Παρασκευή… θα το φτιάξω!!
    Φιλάκια Μανουσώ μου!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *