The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Άρθρα

Χωρίς χέρια, χωρίς πόδια, χωρίς προβλήματα!

 Nick Vujicic
Nick Vujicic

Χρόνια πολλά σε όλους και σε όλες!Η σημερινή ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε έναν άνθρωπο πρότυπο, τον Nick Vujicic,την ύπαρξη του οποίου έμαθα πριν λίγο καιρό και ομολογώ πως υπέστην σοκ!Αξίζει να τον γνωρίσετε και εσείς και σε λίγο θα καταλάβετε τον λόγο!

Όλοι οι άνθρωποι έχουμε την τάση να είμαστε ανικανοποίητοι! Μπορεί να χρειαζόμαστε δέκα πράγματα για να είμαστε ευτυχισμένοι κι αν δεν έχουμε το ένα από αυτά, φλερτάρουμε με τη δυστυχία αναιρώντας με αυτόν τον τρόπο όλα τα υπόλοιπα εννιά που ήδη έχουμε!Χωρίζουμε και νομίζουμε ότι ήρθε το τέλος του κόσμου.Χάνουμε τη δουλειά μας και μας πιάνει κατάθλιψη.Ανακαλύπτουμε ότι μας απατά ο σύντροφός μας και κυλιόμαστε στα πατώματα. Δεν ανταποκρίνεται στον έρωτά μας το αντικείμενο του πόθου μας και μελαγχολούμε. Γκρινιάζουμε για τα οικονομικά μας, επειδή δεν μπορούμε να αγοράσουμε το οποιοδήποτε καταναλωτικό αγαθό. Παίρνουμε λίγα κιλά και μας πιάνει υστερία!

 Nick Vujicic
Nick Vujicic
Ο κατάλογος είναι πραγματικά ατελείωτος…Το ανθρώπινο είδος έχει όντως μεγάλο ταλέντο στο να εφευρίσκει πηγές πόνου και να κάνει τη ζωή του κόλαση!Μπορούμε να αυτομαστιγωνόμαστε καθημερινά για διαφορετικούς λόγους ή να έχουμε προσκόλληση σε ένα και μοναδικό βάσανο…Και τα χρόνια κυλούν…. και η ευτυχία είναι στιγμές…και η ζωή γίνεται ένας αγώνας, μια πάλη για ικανοποίηση των αναγκών μας! Η δυστυχία μας συντροφεύει αφήνοντας μια πικρή γεύση ανικανοποίητου στην καρδιά μας!
 Nick Vujicic
Nick Vujicic
Δεν διαφέρω φυσικά από τους άλλους άνθρωπους…και εγώ πιάνω τον εαυτό μου να παγιδεύεται συχνά σε ανούσια και ψυχοφθόρα αδιέξοδα!Προσπαθώ όμως πάντα να σκέφτομαι ότι πρέπει πάνω από όλα να είμαι ευγνώμων για όλα όσα έχω (και είναι πάρα πολλά)και να μην γκρινιάζω για τα λίγα που δεν έχω (τα οποία είναι τελικά πολύ λίγα).Εισπνέοντας ευγνωμοσύνη κάνουμε τη ζωή μας πολύ καλύτερη και γεμάτη…
 Nick Vujicic
Nick Vujicic
Ναι,φίλοι και φίλες μου!Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν πολύ λιγότερα και είναι ικανοποιημένοι,ευτυχείς και ισορροπημένοι!Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Nick Vujicic! Γεννήθηκε στην Αυστραλία πριν από 29 χρόνια χωρίς χέρια και πόδια!Αποτελείται δηλαδή μόνο από έναν κορμό!Όταν ήταν μικρός σκεφτόταν να αυτοκτονήσει,αλλά δίστασε τελικά για να μην στεναχωρήσει τους γονείς του.Η ζωή του άλλαξε και απέκτησε κάποιο νόημα, όταν είδε ότι δίνει κουράγιο στους άλλους! Σήμερα έχει ιδρύσει μια μη κερδοσκοπική οργάνωση (“life without limbs”) και ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο δίνοντας διαλέξεις και εμπνέοντας τους ανθρώπους με το παράδειγμά του.Αν τον ακούσετε στο βιντεάκι να μιλάει,κλείστε τα μάτια σας και είμαι σίγουρη ότι από τον τρόπο που μιλάει,τον τόνο της φωνής του δεν θα σχηματίσετε την εικόνα ενός ανάπηρου και χιλιοχτυπημένου από τη μοίρα κακομοίρη! Τουναντίον η φωνή του πάλλεται από ζωή και ικμάδα, είναι η φωνή ενός ικανοποιημένου, αισιόδοξου και χαρούμενου ανθρώπου που ξέρει να ξεπερνά τα προβλήματα και να ζει αληθινά….
Εύχομαι να σας αγγίξει ο Nick όσο και εμένα…Την επόμενη φορά που θα παραπονεθείτε για κάτι, αναρωτηθείτε αν πραγματικά αξίζει…Καλό σας απόγευμα!
 Nick Vujicic
Nick Vujicic
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 89 times, 1 visits today)

14 Comment

  1. Χρόνια πολλά, Λένια μου, έτσι ακριβώς είναι!!! Το post σου είναι καταπληκτικό και ένα μάθημα ζωής και αισιοδοξίας για μας!!! Καιρός να ξαναεκτιμήσουμε όσα έχουμε!!!

  2. Σήμερα που οι σκέψεις μου ήταν κάπως…μαύρες, ήταν ένα πάρα πολύ καλό χαστούκι στο μάγουλο αυτή η ανάρτηση. Καταλήγω και πάλι στο συμπέρασμα…πως όταν τα έχεις όλα ή έστω αρκετά θα ψάξεις να γκρινιάξεις για ανούσια ή έστω λιγότερο σημαντικά πράγματα.

  3. είναι πράγματι σπουδαίος… ο τρόπος που σκέφτεται, αυτά που κάνει και το ότι παίρνει και ζει τη ζωή σύμφωνα με αυτά που έχει…οχι με αυτά που θα ήθελε να έχει, όπως πολλοί από εμάς κάνουμε!
    καλή σου μέρα…

  4. Πριν μερικά χρόνια είχα βρει τυχαία μια φωτογραφία του (την 3η της ανάρτησης) και είχα σοκαριστεί, την είχα εκτυπώσει και την είχα κάτω από το τζάμι του Γραφείου μου, τον έβλεπα καθημερινά… Δεν ήξερα όμως τίποτα για αυτόν, μέχρι που εσύ Λένια μου, μου μίλησες ενθουσιασμένη για αυτόν τον άνθρωπο. Τέτοιοι άνθρωποι είναι παράδειγμα για όλους μας, μπορούμε να κάνουμε πολλά περισσότερα από αυτά που νομίζουμε. Αν αυτή η ανάρτηση βοήθησε έστω και έναν άνθρωπο να νοιώσει καλύτερα, να νοιώσει πιο δυνατός τότε εγώ είμαι ευτυχισμένη. Σας φιλώ όλους και ευχαριστώ τον Νικ….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *