Υλικά:
800γρ καρπός χωρίς κουκούτσι
800γρ ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού.
Εκτέλεση:
Πλένω τον καρπό και βγάζω τα κουκούτσια. Περνάω το φρούτο από το μπλέντερ (με την φλούδα). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το περασμένο από το μπλέντερ φρούτο και την ζάχαρη, τα βάζω σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τον αφρό, ανακατεύω συνέχεια. Λίγο πριν δέσει η μαρμελάδα προσθέτω τον χυμό του λεμονιού.Βάζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα (αν βαριέστε να αποστειρώσετε βάζα, βάλτε την στα βάζα σας και όταν κρυώσει στο ψυγείο). Για πληροφορίες για το δέσιμο της μαρμελάδας θα σας στείλω στην αγαπημένη μας Ξανθή που έχει master στις μαρμελάδες!
Σίγουρα θα την βάλω στο επόμενο cheesecake που θα φτιάξω!
Our dad has planted a very beautiful tree called prunus cerasifera some years ago. It is a species of plum known by the common names cherry plum or myrobalan plum. We had no idea that its fruit was edible! So all this time we just admired its beauty. Now that I made a jam with this fruit we enjoyed its delicious taste too! A pity we had not tasted it before!
Ingredients:
800gr. cherry plums (depitted)
800gr. sugar
juice of one lemon
Directions:
Wash and depit cherry plums. Place fruit in a food processor and pulp it. In a large pot combine fruit and sugar on medium heat. Skim of foam (not at the beginning of boiling,because in this way you would discard sugar). Stir continously. When jam starts to get thick, pour lemon juice and stir. Remove from heat and store in sterilized jars.
Πρώτη φορά το βλέπω, πολύ θα ήθελα να δοκιμάσω τους καρπούς του.
Καλοφάγωτη η μαρμελάδα κι ευχαριστώ πολύ για την αναφορά.
Εγώ σε ευχαριστώ για τις αναλυτικές σου οδηγίες.
Lenia ma che belle e dolcezza io ne mangerei tantissime:-) baci
Una marmellata buonissima, ciao!!
Lovely pictures and fantastic jam!!!!Kisse, dear
Τέλεια και η μαρμελάδα και οι φωτογραφίες σου!
looks amazing & delicious
Tasty Appetite
Απο χρώμα τέλεια το ίδιο φαντάζομαι και απο γεύση να είσαι καλά καλοφάγωτη!!!
Φανταστικό χρώμα έχει η μαρμελάδα .
Γεια στα χέρια σου.
Τώρα δεν νομίζω να πάνε χαμένοι καρποί του δέντρου.
Φιλιά
Φαίνεται πολύ ωραία η μαρμελάδα σου έχει και ωραίο χρώμα!!!
Φιλιά!
Φαίνεται ωραιότατη!
Τυχερούλα, τώρα θα έχεις μιαν ακόμη νοστιμότατη σπιτική μαρμελάδα!
Φιλιά!
Quelle chance d’avoir un tel fruit dans son jardin.
Je mangerai bien cette confiture avec une tranche de pain maison.
A bientôt
What nice and beauty jan love the color!!
They are such a pretty fruit. Never had a cherry plum but they look delicious. Great idea to make jam!
Buenísima mermelada te ha quedado perfecta,abrazos y abrazos.
How lovely – this lovely jam just shouts summer!
Mary x
This is so lovely!
Πολύ ωραίο το χρώμα και του δέντρου και της μαρμελάδας!
ciao carissima e grazie per la visita, complimenti per la tua marmellata ha un bel colore mi piacerebbe tanto assaggiarla
Καλημέρα μανουσάκι!! Δεν ήξερα το συγκεκριμένο φρούτο, αλλά πρέπει να έγινε πολύ καλή μαρμελάδα!
Υπέροχο το χρώμα της, αλλά και το δέντρο πολύ ιδιαίτερο!
Φιλιά!
Fare le marmellate in casa è veramente molto bello, semplicemente perché è meraviglioso poter assaggiare il sapore dell’estate quando siamo in inverno e tutto il calore ci sembra così lontano. Adoro quelle piccole prugne che sembrano ciliegie! Un bacione, Pat
Έχει η γειτόνισσά μου στην Αθήνα τέτοιο δεντράκι στην μεσοτοιχία μας! Επειδή έχει αναπτυχθεί όλο μέσα στον κήπο μου τρώω τα φρουτάκια, που είναι πολύ νόστιμα, σαν βανίλιες περίπου! Τώρα μου έβαλες ιδέες….
Μανουσίνα μου πολύ ωραία την πέτυχες!
That jam looks marvelous! I wish I could taste it…
cheers,
Rosa
Dear Lenia, How beautiful! Homemade jam from a beautiful tree. Blessings dear. Catherine xo
non conosco questo tipo di prugna così piccola e tonda ma la tua marmellata dev’essere straordinaria! Amo le marmellate fatte in casa, ne ho sempre una bella scorta per le colazioni. Un abbraccio, carissima.
Ma dai! Sai che non sapevo che si potessero mangiare….buono a sapersi!
Ho raccolto dal mio orto l’altro giorno tante di queste prugne che sono piccole ma saporitissime! Proverò a fare la tua marmellata, immagino che bontà! Buon fine settimana, ciao!
Το έχω δει αρκετές φορές και πάντα κι’ εγώ πίστευα ότι οι καρποί του δεν τρώγονται! Ωραία πράγματα μαθαίνουμε τελικά.
Όσο για το χρώμα της μαρμελάδας σου πανέμορφο Μανουσίνα μας.
oh, it’s still not late now discovering the fruit. Guess you will be making a lot of things now from the plums!
Η επιθυμία έγινε πραγματικότητα, στο χωριό βρέθηκα έξω από μια αυλή με 4 δέντρα κατάφορτα από φρούτα.Οι ιδιοκτήτες δεν μένουν εκεί και οι γείτονες ενοχλούνται από την παρουσία των πεσμένων φρούτων.Έτσι φρόντισα να τους “απαλλάξω” από την ενόχληση, μάζεψα 30 κιλά κι αρχίζω τώρα την επεξεργασία τους.
Πολλά φιλιά.
Τέλεια!!! Δεν ξέρουν οι γείτονες την νοστιμιά τους…
Φιλάκια