The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Μαρμελάδες Πρωινό

Μαρμελάδα προύνος-Cherry plum jam

DSCN5307-001
Στον κήπο μας έχει βάλει ο μπαμπάς ένα πολύ όμορφο δέντρο με μπορντώ φύλλωμα, το διάλεξε για την όμορφη αντίθεση που έκανε το φύλλωμά του. Μέχρι πριν λίγες μέρες δεν είχαμε δοκιμάσει τον καρπό του καθώς κάποιος μας είχε πει πως δεν τρώγεται. Ο καρπός δοκιμάστηκε και έγινε μαρμελάδα. Μια εξαιρετική πεντανόστιμη μαρμελάδα!!!!!! Το δέντρο λέγεται προύνος ή καλλωπιστική δαμασκηνιά. Τι κρίμα να μην το είχαμε δοκιμάσει νωρίτερα…..

Υλικά:
Μαρμελάδα προύνος
800γρ καρπός χωρίς κουκούτσι
800γρ ζάχαρη
χυμός ενός λεμονιού.

Εκτέλεση: 
Πλένω τον καρπό και βγάζω τα κουκούτσια. Περνάω το φρούτο από το μπλέντερ (με την φλούδα). Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βάζω το περασμένο από το μπλέντερ φρούτο και την ζάχαρη, τα βάζω σε μέτρια φωτιά, ξαφρίζοντας τον αφρό, ανακατεύω συνέχεια. Λίγο πριν δέσει η μαρμελάδα προσθέτω τον χυμό του λεμονιού.Βάζω την μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα (αν βαριέστε να αποστειρώσετε βάζα, βάλτε την στα βάζα σας και όταν κρυώσει στο ψυγείο). Για πληροφορίες για το δέσιμο της μαρμελάδας θα σας στείλω στην αγαπημένη μας Ξανθή που έχει master στις μαρμελάδες!

Σίγουρα θα την βάλω στο επόμενο cheesecake που θα φτιάξω!

Μαρμελάδα προύνος

Our dad has planted a very beautiful tree called prunus cerasifera some years ago. It is a species of plum known by the common names cherry plum or myrobalan plum. We had no idea that its fruit was edible! So all this time we just admired its beauty. Now that I made a jam with this fruit we enjoyed its delicious taste too! A pity we had not tasted it before!

Μαρμελάδα προύνοςIngredients:

800gr. cherry plums (depitted)
800gr. sugar
juice of one lemon

Directions:

Wash and depit cherry plums. Place fruit in a food processor and pulp it. In a large pot combine fruit and sugar on medium heat. Skim of foam (not at the beginning of boiling,because in this way you would discard sugar). Stir continously. When jam starts to get thick, pour lemon juice and stir. Remove from heat and store in sterilized jars.

προύνος
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.687 times, 1 visits today)

35 Comment

  1. Καλημέρα μανουσάκι!! Δεν ήξερα το συγκεκριμένο φρούτο, αλλά πρέπει να έγινε πολύ καλή μαρμελάδα!
    Υπέροχο το χρώμα της, αλλά και το δέντρο πολύ ιδιαίτερο!
    Φιλιά!

  2. Fare le marmellate in casa è veramente molto bello, semplicemente perché è meraviglioso poter assaggiare il sapore dell’estate quando siamo in inverno e tutto il calore ci sembra così lontano. Adoro quelle piccole prugne che sembrano ciliegie! Un bacione, Pat

  3. Έχει η γειτόνισσά μου στην Αθήνα τέτοιο δεντράκι στην μεσοτοιχία μας! Επειδή έχει αναπτυχθεί όλο μέσα στον κήπο μου τρώω τα φρουτάκια, που είναι πολύ νόστιμα, σαν βανίλιες περίπου! Τώρα μου έβαλες ιδέες….
    Μανουσίνα μου πολύ ωραία την πέτυχες!

  4. Το έχω δει αρκετές φορές και πάντα κι’ εγώ πίστευα ότι οι καρποί του δεν τρώγονται! Ωραία πράγματα μαθαίνουμε τελικά.
    Όσο για το χρώμα της μαρμελάδας σου πανέμορφο Μανουσίνα μας.

  5. Η επιθυμία έγινε πραγματικότητα, στο χωριό βρέθηκα έξω από μια αυλή με 4 δέντρα κατάφορτα από φρούτα.Οι ιδιοκτήτες δεν μένουν εκεί και οι γείτονες ενοχλούνται από την παρουσία των πεσμένων φρούτων.Έτσι φρόντισα να τους “απαλλάξω” από την ενόχληση, μάζεψα 30 κιλά κι αρχίζω τώρα την επεξεργασία τους.
    Πολλά φιλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *