Καλή σας μέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Μεγάλη Τετάρτη σήμερα κ το Πάσχα πια είναι πολύ κοντά μας. Ο καιρός είναι ο πιο κυκλοθυμικός που θυμάμαι τα τελευταία χρόνια! Η λιακάδα εναλλάσσεται με τη συννεφιά κ τη βροχή από τη μια στιγμή στην άλλη! Η άνοιξη μας κάνει τσαλίμια συνεχώς! Ας περάσουμε στη συνταγούλα μας τώρα! Εύκολη, γρήγορη, πεντανόστιμη, θα σας κερδίσει το δίχως άλλο! Αρωματικό ρυζάκι μπασμάτι με λαχανικά κ σάλτσα μουστάρδας. Το ξεχωριστό σε αυτό το πιάτο που τρώγεται κ ως σαλάτα, αλλά κ ως κυρίως είναι ότι τα λαχανικά (εκτός από τον αρακά) είναι ωμά, άρα τραγανιστά κ προσδίδουν μια υπέροχη υφή. Τρώγεται εξίσου ευχάριστα ζεστό ή κρύο από το ψυγείο κ διατηρείται μέρες.
Να έχετε μια υπέροχη ημέρα!
Υλικά για 2-3 μερίδες:
1 φλ. μπασμάτι
3 κρεμμύδια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2/3 φλ. αρακάς, βρασμένος
2 καρότα, τριμμένα
2 ραπανάκια, ψιλοκομμένα
1 σέλερυ, ψιλοκομμένα
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μπαλσάμικο κρέμα
1 σκελίδα σκόρδο, τριμμένο
1 κ.σ. μουστάρδα
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Μαγειρεύω το ρύζι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπολάκι χτυπώ το λάδι με τη μουστάρδα, την κρέμα μπαλσάμικο κ το σκόρδο. Σε άλλο μπολ ανακατεύω όλα τα λαχανικά. Όταν το ρύζι είναι έτοιμο, το αφήνω να κρυώσει κ μετά το προσθέτω στα λαχανικά. Περιχύνω με τη σαλτσούλα κ ανακατεύω καλά. Καλή σας απόλαυση!
Γρηγορο και λαχταριστό πιάτο!