Η μαρμελάδα φράουλα ήταν η αγαπημένη μου στα παιδικά μου χρόνια, αρνιόμουν πεισματικά να δοκιμάσω άλλη. Τώρα συνεχίζω να την αγαπώ αλλά μου αρέσουν όλες!!!!!! Κάθε φρούτο δημιουργεί και μια νόστιμη μαρμελάδα.
Υλικά
1 κιλό φράουλες
400 γρ ζάχαρη
χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένω πολύ καλά τις φράουλες, τις βάζω σε μια μικρή λεκάνη και τις λιώνω με τα χέρια, προσθέτω την ζάχαρη και τα αφήνω για μισή μέρα. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια μεγάλη κασταρόλα, προσθέτω το λεμόνι και τα βράζω σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά (την κατεβάζω από την φωτιά όταν δέσει η μαρμελάδα). Βάζω την μαρμελάδα ζεστή σε αποστειρωμένα βάζα (τα γεμίζω μέχρι πάνω) και τα γυρίζω ανάποδα.
Πώς αποστειρώνω βάζα;
Πλένω πολύ καλά τα βάζα και τα τοποθετώ σε ένα ταψί πάνω σε μια πετσέτα ανάποδα και τα βάζω στο φούρνο για 15 λεπτά στους 100 βαθμούς.
Είναι τέλεια πάνω σε cheesecake ή σε ζεστό ζυμωτό ψωμάκι !!!
(Visited 208 times, 1 visits today)
2 Comment