The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Mάφινς με σταφίδες
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Mάφινς με σταφίδες

Τετάρτη απόγευμα μπαίνω στην κουζίνα για να φτιάξω ένα σνακ για το σχολείο στον Δημητράκη. Μου έρχεται η ιδέα να κάνω vegan μάφινς με σταφίδες, μιας και τις αγαπά πολύ. Έγιναν πολύ νόστιμα, αλλά δεν ήταν τελικά γραφτό τους να φαγωθούν στο σχολείο, αφού λίγες ώρες μετά μάθαμε τα νέα περί κοροναιού…Τα σχολεία κλειστά κι εμείς στο σπίτι σε καραντίνα μέχρι να μάθουμε τα νεώτερα, αφού στο γκρουπ με το κρούσμα από τους Αγίους Τόπους ήταν και Ζακυνθινοί…Μάλιστα..Αυτό που δεν μπορώ  να καταλάβω είναι γιατί δεν καθόμαστε στα αυγά μας μέχρι να περάσει αυτή η κρίση και σουλατσάρουμε ανά τον κόσμο…

Ας μην πω άλλα! Να σας προτρέψω μόνο να φτιάξετε αυτά τα απλούστατα μάφινς με σταφίδες (είναι και νηστίσιμα, Σαρακοστή έχουμε!), γιατί είναι πανεύκολα, απαιτούν λίγα απλά υλικά (μεταξύ των οποίων μπανάνα και χυμό πορτοκαλιού) και πολύ λίγη ζάχαρη, οπότε είναι ιδανικά για το σχολείο! Περιμένω εντυπώσεις!

Φιλιά πολλά! Να προσέχετε, γλυκά μου πλάσματα! Μουάτς!

Mάφινς με σταφίδες
Mάφινς με σταφίδες

Υλικά για 14 μάφιν:

260 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. baking powder
1 1/2 κ.γ. κανέλλα
1 κ.γ. γαρύφαλο
80 γρ. ζάχαρη
180 γρ. χυμός πορτοκαλιού
150 γρ. μπανάνα, αλεσμένη
40 γρ. ηλιέλαιο
80 γρ. σταφίδες
ξύσμα 1 πορτοκαλιού
Mάφινς με σταφίδες
Mάφινς με σταφίδες

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλο και το baking powder. Σε άλλο χτυπώ τον χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο και το ξύσμα. Στο τέλος προσθέτω και την μπανάνα και την ενσωματώνω και αυτή. Τέλος ρίχνω και τις σταφίδες. Μοιράζω σε θήκες μάφιν το μείγμα και προαιρετικά πασπαλίζω με λίγο σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου μισή ώρα ή  ώσπου να βγει καθαρό το μαχαίρι που μπήγω στο κέντρο του μάφιν. Καλοφάγωτα!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 297 times, 3 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *