The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ψωμί

Εύκολη λαγάνα

Γυρνάω σπίτι από τη δουλειά και με περιμένει μια έκπληξη! Ο Κωστής έχει φτιάξει λαγάνα και μάλιστα όχι την παλιά του συνταγή (δείτε εδώ) , αλλά νέα, πανεύκολη, χωρίς αναμονή για να φουσκώσει η ζύμη, χωρίς καμιά ιδιαίτερη προεργασία. Μιλάμε για μια λαγάνα που γίνεται μέσα σε μια μόνο ώρα! Με το που δοκίμασα την λαγάνα της στιγμής, όπως την αποκάλεσε, ξετρελάθηκα! Κι ενώ πεινούσα κι ήθελα να κάτσω να φάμε, με προέτρεψε να την φωτογραφίσω αμέσως και να την αναρτήσω. Σας γράφω λοιπόν βιαστικά αυτές τις αράδες, γιατί με περιμένει μια υπέροχη φάβα που θα την συνοδεύσω με αυτό το πεντανόστιμο ψωμάκι! Η σημερινή συνταγή είναι φτιαγμένη με πολλή αγάπη από εμάς για σας! Φιλιά πολλά και χρόνια πολλά! Να περάσετε υπέροχα και να προσέχετε!

Εύκολη λαγάνα
Εύκολη λαγάνα

Υλικά για 1 λαγάνα:

500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
330 ml σόδα σε θερμοκρασία δωματίου
1 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. baking powder
1 κ.γ. ζάχαρη
2 κ.γ. αλάτι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό+1 κ.σ. ζάχαρη
σουσάμι μπόλικο
Εύκολη λαγάνα
Εύκολη λαγάνα

Εκτέλεση:

Κοσκινίζω το αλεύρι σε ένα μπολ μαζί με το baking powder. Σε ένα άλλο μεγάλο μπολ ρίχνω τη σόδα, τη ζάχαρη, το αλάτι, το ξύδι κι ανακατεύω. Ρίχνω σταδιακά το αλεύρι στα υγρά υλικά κι ανακατεύω. Προσθέτω το ελαιόλαδο και ζυμώνω για 2-3 λεπτά μέχρι να έχω μία ζύμη αφράτη που να μην κολλά στα χέρια. Λαδώνω ένα ταψί με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και πασπαλίζω με σουσάμι το λαδωμένο τάψι. Τοποθετώ την ζύμη πάνω και την ανοίγω με τα χέρια μου. Σε μπολάκι ανακατεύω 3 κ.σ. νερό με 1 κ..σ ζάχαρη. Αλείφω με πινέλο αυτό το διάλυμα πάνω στο ψωμί, κάνω τρύπες με τα δάχτυλα και πασπαλίζω με σουσάμι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 40 περίπου λεπτά. Καλοφάγωτη! Και του χρόνου!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 122 times, 2 visits today)

15 Comment

      1. Τέλεια έγινε!!! Μου πήρε λίγο παραπάνω αλεύρι από ότι έλεγε η συνταγή, αλλά έγινε όνειρο!!& πανεύκολη!!! Ευχαριστούμε!!!

    1. Μπορεί να σου βγει πιο φουσκωτή…Πάντως είναι τόσο απλή η συνταγή που σε μια ώρα θα είναι έτοιμη! Και του χρόνου!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *