The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας
Ψωμί

Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας

For the recipe in English click here

Καλή σας εβδομάδα, αγαπημένοι μας φίλοι! Επιστρέψαμε από τας Αθήνας και το φεστιβάλ γεύσης του Αθηνοράματος γεμάτες γεύσεις, αρώματα, εικόνες, μουσικές, γνωριμίες με ενδιαφέροντες ανθρώπους…Ήταν μια πολύ όμορφη εμπειρία, για την οποία θα σας μιλήσουμε διεξοδικά στις επόμενες αναρτήσεις μας!  Έχουμε να σας πούμε και να σας δείξουμε πολλά! Μείνετε συντονισμένοι!

Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας
Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας

Ας περάσουμε στην εβδομαδιαιά στήλη μας “Μαγειρεύοντας με τη Yoleni’s”. Το ζύμωμα γενικότερα είναι μια διαδικασία που την απολαμβάνω, ειδικά αν έχω νεύρα του δίνω και καταλαβαίνει…. Το ζυμωτό ψωμί είναι μια παιδική ανάμνηση για τους περισσότερους και η παρασκευή του είναι μια μαγική διαδικασία: ενώνεις αλεύρι, μαγιά και νερό, τα ζυμώνεις καλά,
αφήνεις το ζυμαράκι σου να ξεκουραστεί σκεπάζοντάς το με μια πετσέτα αυτό φουσκώνει, το ψήνεις και γεμίζει το σπίτι μυρωδιές. Το σημερινό μεσογειακό ψωμί που έφτιαξα είναι γεμάτο αρώματα με νόστιμα προϊόντα από την Υoleni’s, που το κάνουν πολύ ξεχωριστό. Φάτε το σκέτο ή με το αγαπημένο σας άλειμμα ή τυρί.

Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας
Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας

Υλικά:
580γρ Αλεύρι triticum dicocum Bio “Trinity Farm”
1φλ χλιαρό νερό
100γρ spread Πιπερνιές “Γουμένισσες”
1,5κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
1κγ μαγιά ξερή
6-7 Λιαστές ντομάτες με ελαιόλαδο & μυρωδικά “Τοπικά Προϊόντα”
2κγ Ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι “Poliana Gourmet”
1,5κγ Αλάτι Κυθήρων σε νιφάδες

Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας
Το απόλυτα μεσογειακό ψωμί με λιαστή ντομάτα,πατέ πιπεριάς κ μελιτζάνας

Εκτέλεση:

Σε μια λεκάνη ανακατεύω το χλιαρό νερό με την ξερή μαγιά, στην συνέχεια προσθέτω σταδιακά το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι, προσθέτω το άλειμα πιπερνιές, τον πολτό σκόρδου και τεμαχισμένες τις λιαστές ντομάτες, ζυμώνω καλά μέχρι να έχω ένα ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια (ανάλογα με την υγρασία του χώρου, μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε επιπλέον νερό ή αλεύρι). Σκεπάζω με μια πετσέτα το ζυμαράκι μου και το αφήνω να ξεκουραστεί για μια ώρα. Στην συνέχεια το κάνω καρβελάκι, το χαράζω και το τοποθετώ σε λαδόκολλα ή φόρμα σιλικόνης, το αλοίφω με το ελαιόλαδο και το πασπαλίζω με τις νιφάδες αλατιού. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου 50 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος μπορεί να αλλάξει ανάλογα με τον φούρνο και το πάχος του καρβελιού.

πατέ ελιάς
πατέ ελιάς

Για το άλειμμα ελιάς:
Υλικά:
20  Ελιές θρούμπες Θάσου “Βελουϊτίνος”
1,5κγ Πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο “Δρίσκα”
2κγ Ελαιόλαδο με άγριο θυμάρι “Poliana Gourmet”

Εκτέλεση:
Αφαιρώ τα κουκούτσια από τις ελιές. Βάζω στο μπλέντερ τις ελιές, το ελαιόλαδο και τον πολτό σκόρδου και τα πολτοποιώ.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 351 times, 1 visits today)

10 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *