Τον τελευταίο καιρό έχω φτιάξει τόσα τρουφάκια και σοκολατάκια όσα δεν έχω ξανακάνει στα 32 μου χρόνια. Η αλήθεια είναι ότι περνάω εποχές που κολλάω με κάτι και το φτιάχνω συνέχεια σε διάφορες παραλλαγές Στις ποσότητες της κανέλας, του γαρύφαλλου και του ρούμι κάντε τις παραλλαγές σας ανάλογα με τα γούστα σας. Το καρύδι το θέλω χοντροκομμένο να το νιώθω στο δόντι!!!
Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε! Σας φιλώ!
Υλικά:
3φλ τριμμένη φρυγανιά ολικής άλεσης
2,5φλ χοντροτριμμένο καρύδι
1κσ ρούμι
2κσ κανέλα
1,5κσ σκόνη γαρύφαλλο
2κσ σιρόπι σφενδάμου
2φλ νερό
225γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι, μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη φρυγανιά, το χοντροτριμμένο καρύδι, την κανέλα και το γαρύφαλο, στην συνέχεια προσθέτω στο μείγμα το σιροπάκι που έχω φτιάξει στο κατσαρολάκι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, την αφήνω να κρυώσει δυο λεπτά και την ρίχνω στο μείγμα μου. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα να παγώσει και μετά φτιάχνω μπαλάκια με το μείγμα και τα κυλάω σε κακάο ή τα αφήνω σκέτα ή τα περνάω σε λιωμένη κουβερτούρα, σε τριμμένους ξηρούς καρπούς, σε καρύδα…..
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το νερό, το σιρόπι σφενδάμου και το ρούμι, μέχρι να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύω την τριμμένη φρυγανιά, το χοντροτριμμένο καρύδι, την κανέλα και το γαρύφαλο, στην συνέχεια προσθέτω στο μείγμα το σιροπάκι που έχω φτιάξει στο κατσαρολάκι και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε μπεν μαρί λιώνω την κουβερτούρα, την αφήνω να κρυώσει δυο λεπτά και την ρίχνω στο μείγμα μου. Βάζω το μείγμα στο ψυγείο για περίπου μια ώρα να παγώσει και μετά φτιάχνω μπαλάκια με το μείγμα και τα κυλάω σε κακάο ή τα αφήνω σκέτα ή τα περνάω σε λιωμένη κουβερτούρα, σε τριμμένους ξηρούς καρπούς, σε καρύδα…..
Lately I have been making all kind of truffles: with nuts/chocolate/raw/vegan…Never before have I made so many of them! When I am “obsessed” with a topic, I like experimenting and creating new variations. You can adjust the quantity of cinnamon, rum and clove to your liking. Just keep the walnuts roughly chopped! It is much better! Take care, my good friends!
Ingredients:
3 cups whole wheat rusk crumbs
2,5 cups walnut, roughly chopped
1 Tbsp rum
2 Tbsp cinnamon
1,5 Tbsp clove powder
2 Tbsp maple syrup
2 cups water
225 gr. dark chocolate
Directions:
In a small pot bring water, rum and maple syrup to a boil. In a bowl combine rusk crumbs, walnuts, cinamon and clove powder. Add the water and stir well. Melt chocolate over a bain marie, allow to cool and then pour it over the mixture. Mix until well combined. Place bowl in the fridge for about an hour. Then form balls with this batter and roll them in cooca powder, shredded coconut, nuts, melted chocolate or whatever else you may like. Enjoy!
(Visited 343 times, 1 visits today)
Μα όσα και να φάω από αυτά, όχι δεν θα πω! Τέλεια είναι. Καλό ΣΚ ^^
avec l’ajout du sirop d’érable ça doit être super bon
bonne journée
These looks really really good:)
Το ρούμι ταιριάζει τέλεια με τη σοκολάτα, φαίνονται πολύ νόστιμα! Καλό βράδυ!
che proposta golosa !Buon we !
I’m exactly the same way. I get obsessed with something and just keep trying different ways with it. These truffles sound amazing!
Ειναι όντως καταπληκτικά!!!
Επικροτώ!!
Το ρούμι, το καρύδι και το γαρυφαλο είναι φοβερά υλικά για τα τρουφάκια σου!
Μπράβο!!!!!!!!!!!!
Πώς να μην κολλήσεις σε τέτοια τρουφάκια!!!!!! Μπουκιά και συγχώριο!!!!
Καλό βραδάκι!!! Φιλιά!
They look divine, Lenia.
Ωωωωωχχχχχχχχχ!! Με σκότωσες πρωί πρωί… είναι καταπληκτικά και θα τα φτιάξω!!! Θεϊκά!
Φιλιά!
look amazing Lenia!!!!xx
Πολύ όμορφα διαβάζονται!!
Σιρόπι σφενδάμου δεν διαθέτω, αλλά νομίζω πως με το μέλι και τα μυρωδάτα μπαχαρικά θα είναι εξίσου συναρπαστικά Μανουσίνα μου.
Dear Lenia, A delicious sweet for dessert. Blessings dear. Catherine xo