For the recipe in English click here
Καλή σας μέρα, αγαπημένοι μου! Το καλοκαιράκι μας κλείνει το μάτι, αλλά οι βροχούλες δεν λένε να μας αφήσουν σε ησυχία. Να έχει όλη την εβδομάδα λιακάδα και το ΣΚ που δεν δουλεύεις να βρέχει, πόσο εκνευριστικό! Να πλένεις το αυτοκίνητο, μετά από πολύ καιρό και την επομένη να βρέχει. Εγώ φταίω μετά που δεν το πλένω; Η σημερινή μας συνταγή είναι ένα νόστιμο μπισκότο που μας ξετρέλανε. Πολύ εύκολη συνταγή, χωρίς μίξερ και λερωμένα τσουμπλέκια. Γίνεται τραγανό από έξω και μαλακό μέσα. Αν δεν έκανα δίαιτα, θα μπορούσα να φάω όλο το τηγάνι, με μεγάλη δυσκολία αντιστάθηκα. Η Χαρούλα, όπως και οι φίλοι της στο νηπιαγωγείο που το δοκίμασαν, είπαν ότι είναι τέλειο!! Ένα θα σας πω το έφτιαξα δυο φορές μέσα σε δυο μέρες… Περιμένω τις εντυπώσεις σας. Καλό Σαββατοκύριακο!!!
Υλικά
2 φλ. αλεύρι γ.ο.χ.
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
3/4 φλ. ηλιέλαιο
1 πολύ ώριμη μπανάνα
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. αλάτι
1 βανίλια
80 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση:
Βάζω στο τηγάνι το ηλιέλαιο μαζί με την ζάχαρη, σε χαμηλή φωτιά για πέντε λεπτά, ανακατεύω. Απομακρύνω το τηγάνι από την φωτιά και προσθέτω την μπανάνα, αφού πρώτα την έχω λιώσει με ένα πηρούνι. Ανακατεύω και προσθέτω σταδιακά το αλεύρι, την σόδα, το αλάτι και την βανίλια. Προσθέτω την μισή ποσότητα σοκολάτας, ανακατεύω μια φορά και στρώνω το μείγμα στο τηγάνι. Αν το τηγάνι σας δεν είναι αντικολλητικό ή σας κάνει νάζια (όπως το δικό μου) , αφαιρέστε το μείγμα από το τηγάνι, βάλτε μια λαδόκολλα και ξαναβάλτε το μείγμα. Αφού έχω στρώσει το μείγμα ρίχνω από πάνω την υπόλοιπη σοκολάτα. Προσοχή αν το τηγάνι σας δεν είναι κατάλληλο να μπει στον φούρνο βάλτε το σε ένα ταψάκι. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά σε αέρα. Αν μετά το δεκάλεπτο σας πάρει πολύ χρώμα, καλύψτε το με αλουμινόχαρτο και αφήστε το να ψηθεί για άλλα 10-15 λεπτά. Ταιριάζει πολύ με παγωτό! Στολίστε το με ξηροκάρπια, φυστικοβούτυρο, λιωμένη σοκολάτα, καραμέλα….
Προσαρμογή συνταγής από εδώ
Προσαρμογή συνταγής από εδώ
(Visited 2.839 times, 1 visits today)