Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα σας έχω πολύ ευχάριστα νέα! Στις 5 και 6 Οκτωβρίου θα λάβει χώρα στην Αθήνα (Τεχνόπολις Γκάζι) το Vegan Life Festival για 4η συνεχόμενη χρονιά και θα έχω τη χαρά να συμμετέχω κι εγώ! To Σάββατο στις 2 το μεσημέρι θα κάνω ένα εργαστήριο με τίτλο “Μανάρι μου, τα κάναμε σαλάτα!” Καταλαβαίνετε ποιο θα είναι το θέμα μου,ε; Θα μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να μετατρέψουμε ένα παρεξηγημένο πιάτο συνδεδεμένο με τη βοσκή και τις κατσίκες σε ένα λαχταριστό έδεσμα! Θα χαρώ πολύ να σας δω από κοντά! Το Φεστιβάλ έχει ελεύθερη είσοδο καθώς και τα εργαστήρια. Φυσικά δεν χρειάζεται να είστε vegan για να έλθετε! Τουναντίον! Απευθύνεται κυρίως σε κόσμο με ανοιχτούς ορίζοντες που θέλει να γνωρίσει καλύτερα τον βιγκανισμό. Αξίζει να το επισκεφθείτε και πραγματικά χαίρομαι πολύ που θα είμαι κομμάτι αυτής της εξαιρετικής προσπάθειας! Σας περιμένω όλους, να τα κάνουμε σαλάτα παρείτσα!
Η συνταγή της ημέρας είναι πάρα πολύ απλή, αλλά πολύ σημαντική! Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε vegan τριμμένο τυρί. Ένα θα σας πω! Από τότε που το πρωτοέφτιαξα, ο παμφάγος σύζυγος έχει κόψει το κεφαλοτύρι. Βάση του είναι ο θρεπτικότατος ηλιόσπορος και η διατροφική μαγιά που σε συνδυασμό με δυο τρία ακόμη απλά υλικά δίνουν ένα υγιεινό και πεντανόστιμο αποτέλεσμα. Ας είμαστε ειλικρινείς: το ζωικό τυρί μπορεί να είναι νόστιμο, αλλά υπερκαλύπτει τη γεύση του φαγητού με την έντονη γεύση του. Ενώ αυτή η πανεύκολη Vegan εκδοχή απογειώνει το πιάτο χωρίς να επισκιάζει τη γεύση του. Μια δοκιμή θα σας πείσει! Εκτός αυτού παλιότερα σας είχα παρουσιάσει άλλα δύο τριμμένα τυριά ( αυτό και αυτό), όμως το σημερινό είναι το αγαπημένο μου!
Φιλιά πολλά από το νησί! Να περάσετε μια υπέροχη εβδομάδα! Μουάτς!
Εκτέλεση:
Απλά βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα αλέθω καλά. Αδειάζω σε γυάλινο βαζάκι και το φυλάω στο ψυγείο. Διατηρείται για πολύ καιρό. Το χρησιμοποιώ σε ζυμαρικά, ρύζι, σούπες. Νοστιμίζει τα πάντα! Καλοφάγωτο!
Συγχαρητηρια κορίτσια!! Σαν αυστγργ φυτοφαγος εχω να πω πως χαιρομαι πολυ για τη συμμετοχή σας στο φεστιβαλ!! Το τυρι αυτο ειναι το αγαπημενο μου αλλα το κανω με μια παραλαγη που μπορει να κανει τη διαφορά!! Περναω τους ηλιοσπορους απο το τηγανι λιγο μέχρι να πάρουν χρωμα, τους αφηνω λιγο να κρυωσουν και στο μπλεντερ αντι για πιπερι βαζω παπρικα!! Το αποτελεσμα ειναι απιστευτα αρωματικο!! Δοκιμαστε το!!
Σε ευχαριστώ για την ιδέα. Εννοείται ότι θα το δοκιμάσω, αγαπημένη μου!
Ελπίζω να σε δω στο φεστιβάλ! Φιλιά πολλά!
Υ.Γ. μιλώ σε α ενικό, γιατί η αδερφούλα μου δεν συμμετέχει τα τελευταία χρόνια στο μπλογκ.
βάζεις και ρίγανη και πάπρικα? πάνε αυτά τα δυο μαζί?
Ταιριάζουν. Μπορείς να παραλείψεις την πάπρικα. Εγώ άλλοτε βάζω, άλλοτε όχι! Φιλιά πολλά!
Τέλειο φαίνεται! Αντί για διατροφική μαγιά, τι μπορώ να βάλω? Μπορώ να την παραλείψω τελείως?
Όχι, δεν μπορείς να την παραλείψεις, αγαπημένη μου! Αυτή δίνει τυρενια γεύση! Θα τη βρεις σε καταστήματα με βιολογικά κ στον Σκλαβενίτη! Αξίζει να τη δοκιμάσεις! Φιλιά πολλά
Τέλεια συνταγή
Σε ευχαριστώ πολύ πολύ
Απλά τέλειο!! Το έφτιαξα μαζί με την σαλάτα πατάτας-σπανάκι! 🙂
Πόσο χαίρομαι που σου άρεσε, κορίτσι γλυκό!!! Ω και η σαλάτα είναι όνειρο!!! Φιλιά πολλά
Η αλήθεια είναι ότι για έναν cheese lover όπως εγώ δύσκολα να αντικαταστήσει το τυρί αλλά το προσθέτω στη σαλάτα μου και την απογειώνει. Θα δοκιμάσω και την παραλλαγή με πάπρικα που προτείνεται παραπάνω.
Πολύ ωραία συνταγή. Ευχαριστούμε
Κι εγώ μια φανατική τυροφάγος ήμουν, γλυκιά μου, αλλά τα κατάφερα να το αφήσω πίσω μου το ρημάδι! Χαίρομαι πάντως που σου αρέσει αυτή η συνταγούλα!
Φιλιά πολλά!
τι ειναι η διατροφικη μαγια και υπαρχει στο σουπερ μαρκετ?
Είναι ένα φυτικό προιον ζύμωσης σε νιφάδες με τυρένια γεύση. Την έχει ο Σκλαβενίτης και τα καταστήματα με βιολογικά!
Φιλιά, Καιτούλα μου!