The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ορεκτικά - συνοδευτικά

Τζατζίκι, το ελληνικό- Tzatziki:the most popular greek dip

Τζατζίκι, το ελληνικό

Το τζατζίκι ή γιαυρτοσκόρδιον όπως χαρακτηριστικά το αποκαλούσε ο Ρώμας στη δημοφιλή σειρά “Κωνσταντίνου κ Ελένης” αποτελεί από τα πιο λατρεμένα κ γνωστά παγκοσμίως ελληνικά ορεκτικά! Είναι ελαφρύ, νοστιμότατο και δροσιστικό! Ό,τι πρέπει για να συνοδέψει ψητά και με συνοδεία καλού ζυμωτού ψωμιού είναι πράγματι ακαταμάχητο! Το μόνο του αρνητικό είναι οι συνέπειες μετά την κατανάλωσή του…Καλό είναι να αποφεύγεται παντός είδους κοινωνική επαφή για…ευνόητους λόγους! Ο λόγος που αναρτώ την παρασκευή του είναι ότι μας διαβάζουν και άνθρωποι που ολίγη σχέση έχουν με την μαγειρική καθώς και πολλοί ξένοι…

Υλικά:
400γρ γιαούρτι
2 μέτρια αγγούρια, τριμμένο και καλά στιμμένο
3-4 σκελίδες σκόρδο
4 κσ ελαιόλαδο
1 κγ ξύδι
αλατοπίπερο
άνηθος, ψιλοκομμένος (προαιρετικά)

Εκτέλεση:
Πανεύκολη!!! Απλά τρίβω τα καθαρισμένα αγγούρια με τη χοντρή πλευρά του τρίφτη, τα στίβω καλά να φύγουν τα υγρά τους και τα αφήνω στην άκρη  να σταθούν. Λιώνω τα σκόρδα (αν το θέλω πικάντικο, βάζω παραπάνω) στην πρέσα ή τα πολτοποιώ στο γουδί. Σε ένα μπωλ ανακατεύω το γιαούρτι με το αγγούρι, το σκόρδο, το λαδάκι και το ξυδάκι. Αλατοπιπερώνω.  Καμιά φορά προσθέτω και τριμμένο καρότο και/ή ψιλοκομμένο άνηθο. Βάζω το τζατζικάκι μου στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις και μετά απολαμβάνω μια δροσιστική νοστιμιά!

Τζατζίκι

I am sure you have heard of tzatziki! It is a very popular greek dip and gyro condiment based on yogurt and cucumber served in every single taverna of my country. Its refreshing taste makes it ideal for serving with fatty meats such as lamb.Thanks to garlic it is pleasantly spicy! But of course it would be a very bad idea to eat it before a date!The easiest and yummiest dip ever!

Τζατζίκι
Ingredients:
400gr strained yogurt
2 medium cucumbers, peeled, grated and well squeezed
3-4 garlic cloves, minced
4 Tsp olive oil
1 tsp vinegar
salt and pepper
dill, finely chopped (optional)


Directions:
Salt the grated cucumber, squeeze it well and let it stand to eliminate excess water. In a large bowl combine yogurt, cucumber, garlic, dill, oil and vinegar. Season with salt and pepper. Stir well until well combined. Store in the fridge. It is always served cold.

Τζατζίκι
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 273 times, 1 visits today)

44 Comment

  1. Τελειο και δροσιστικο!!! Οσο για τη μυρωδια, αμα τρωνε ολοι δεν μας επηρρεαζει καθολου!!!

    Κι επειδη τωρα μπορεσα να περασω βολτα απο δω, θελω να σου ευχηθω αν και καθυστερημενα Χρονια Πολλα! Να σαι παντα γερη και δημιουργικη!!

  2. Πω πω Λένια μεγάλη αδυναμία το τζατζίκι!
    Μπορώ να το συνδυάσω με τα πάντα, αλλά τρελαίνομαι να το τρώω σε σουβλάκια ή παρέα με κολοκυθοκεφτέδες!
    Άνηθο μου αρέσει και μένα να προσθέτω, ενώ αντί για ξύδι βάζω λίγο ουζάκι!
    Φιλιά!

  3. Of course it’s a bad idea to eat it before a date… unless the other one eats it too! Love tzatziki, I made some pretty much every week! I like to eat some with chicken, lamb, falafels, almost everything!

  4. Δεν υπάρχει καλύτερο.
    Δροσιστικό και καυτερό (κάποιες φορές).
    Το τρώμε και διώχνουμε και τα μικρόβια και τους ανεπιθύμητους.. χιχι

    Φιλιά 🙂

  5. grazie Lenia! Questa ricetta è “per me”!
    … e se riesco a “sopportare” l’aglio che mio marito mette nel pesto alla genovese riuscirò benissimo a “sopportare” quello di questa salsa speciale. Un bacio

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *