Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου

Print Friendly

For the recipe in English click here

Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου - Homemade herbed garlic pureeΕίμαι σκορδόπληκτη, το ομολογώ! Λατρεύω αυτό το μικρό, θαυματουργό πραγματάκι που μεταμορφώνει το φαγητό μας κ ενισχύει κάθε πιάτο. Το χρησιμοποιώ σχεδόν παντού! Φανταστείτε ότι παρ’όλο που με πειράζει ωμό, είναι πολλές φορές που δεν μπορώ να αντισταθώ κ το καταναλώνω και ωμό π.χ. λιωμένο σε ντρέσινγκ σαλάτας ή ψιλοκομμένο πάνω σε χόρτα ή πράσινα φασόλια. Τη σημερινή συνταγή ως εκ τούτου τη λάτρεψα! Πολτός ψημένου σκόρδου αρωματισμένος με μυρωδικά. Ο τίτλος τα λέει όλα! Πανεύκολος, πεντανόστιμος, νοστιμίζει τα πιάτα. Αν είστε σκληροπυρηνικοί σαν εμένα, απλώστε τον σε καλής ποιότητας ψωμάκι κ απολαύστε τον σκέτο. Είμαι σίγουρη πως θα σας ενθουσιάσει εξίσου!
Φιλάκια πολλά!

Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου - Homemade herbed garlic puree

Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου

Υλικά για 1 μικρό μπολάκι πολτό σκόρδου:
3 κεφάλια σκόρδα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. λεμόνι ή ξύδι
δεντρολίβανο ή φρέσκια ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι

Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου - Homemade herbed garlic puree

Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου

Εκτέλεση:
Κόβω τους πάτους από τα κεφάλια των σκόρδων με ένα κοφτερό μαχαίρι προσέχοντας να μην τα διαλύσω. Κόβω μικρά κομμάτια από αλουμινόχαρτο κ τυλίγω κάθε κεφάλι αφού πρώτα το έχω περιχύσει με μια κουταλιά λάδι (στην κομμένη πλευρά) κι έχω βάλει μέσα 2 κλωνάρια δεντρολίβανο ή ρίγανη. Τα ψήνω στους 180 για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Κατόπιν τα βγάζω, περιμένω να κρυώσουν λίγο κ πιέζω μια μια σκελίδα για να ξεπεταχτεί από μέσα η ψημένη σάρκα. Μεταφέρω στο μπλέντερ, ρίχνω μια ακόμα κουταλιά λάδι, αλάτι, πιπέρι, λεμόνι ή ξύδι και τα μυρωδικά (όχι το κλωνάρι του δεντρολίβανου). Πολτοποιώ κ μεταφέρω σε βαζάκι. Φυλάσσω στο ψυγείο. Αν δεν καταναλωθεί γρήγορα, καλύπτω με ελαιόλαδο. Καλή σας απόλαυση!

Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου - Homemade herbed garlic puree

Σπιτικός αρωματικός πολτός σκόρδου

 

  1. Ενδιαφερουσα προταση για τα γιορτινά τραπεζια! Χαιρομαι που ανακάλυψα το σαιτ σας! Εχετε πολυ ωραιες συνταγές και προτάσεις!

    • Καλώς μας ήρθες λοιπόν, Σταυρούλα μας! Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλά σου λόγια! Ανταποδίδουμε, απ’ότι βλέπουμε είσαι κι εσύ της υγιεινής κ νόστιμης διατροφής!
      Τα φιλιά μας!

  2. Pingback: Ρεβυθάδα με πορτοκάλι - The Veggie Sisters

  3. Pingback: Chickpea orange pearl onion stew - The Veggie Sisters