For the recipe in English click here
Καλή σας μέρα κ καλή εβδομάδα! Επιτέλους μπαίνουμε στον μήνα των Χριστουγέννων! Είναι η αγαπημένη μου εποχή του χρόνου. Εμείς στο σπίτι στολίσαμε από αρχές Νοεμβρίου, σου φτιάχνει την διάθεση το κόκκινο χρώμα και όλα αυτά τα στολίδια! Με αυτή την αγαπησιάρικη γλυκιά ατμόσφαιρα στο σπίτι μου “μύρισε” ζεστή σοκολάτα! Έτσι έφτιαξα αυτό το υπέροχο ζεστό ρόφημα σοκολάτας, ιδανικό για το ξεκίνημα μιας κρύας μέρας ή το απογευματινό χουχούλιασμα. Ειδικά για αυτές τις γιορτινές μέρες που έρχονται και όλο και τρώμε κάτι παραπάνω, ξεκινήστε την μέρα σας γλυκά. Επίσης είναι πολύ ωραίο να φτιάξτε το μείγμα και να το βάλετε σε βαζάκια ή σακουλάκια και να το χαρίσετε σε αγαπημένους σας, ευκαιρία να τους γλυκάνετε. Να περνάτε όμορφα. Φιλάκια πολλά κ χρόνια πολλά στον πολιούχο της Πατρούλας μας, τον Άγ. Ανδρέα κ όλους τους εορτάζοντες!
Υλικά:
200 γρ. μαύρη σοκολάτα
4 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
6 κ.σ. σκόνη κακάο
43 γρ. άνθος αραβοσίτου (βανίλια)
1 βανίλια
Εκτέλεση:
Βάζω τη σοκολάτα στο ψυγείο από την προηγούμενη ημέρα ώστε να παγώσει για να μπορέσω να την τρίψω, χωρίς να λιώνει στα χέρια μου. Τρίβω στο λεπτό του τρίφτη την μαύρη σοκολάτα.Προσθέτω και ανακατεύω όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζω το μείγμα μου σε βαζάκι.
Για ένα φλιτζάνι ροφήματος σοκολάτας: βάζω πρώτα το γάλα να ζεσταθεί, σε μικρό κατσαρολάκι και όχι σε μπρίκι, στην συνέχεια προσθέτω 3 κ.σ. μείγμα σοκολάτας, ανακατεύοντας για να μην πιάσει. Όταν αρχίσει ο βρασμός, αποσύρω από την φωτιά και σερβίρω. Μπορείτε να προσθέσετε σκόνη κανέλας, μοσχοκάρυδο, εκχύλισμα πορτοκαλιού ή να χτυπήσετε 2 κ.σ. κρέμα καρύδας στο μίξερ και να την προσθέσετε στην ζεστή σοκολάτα. Καλή σας απόλαυση!
Απίθανη σοκολάτα, για πολύ χουχουλιάρικες χειμωνιάτικες μέρες!!! ΣΛΟΥΡΠ!!! Καλημέρα και καλό μήνα, κορίτσια, ΧΟΧΟ
Μόλις εφτιαξα τη σοκολατα!! Απίθανη και ακρως εθιστικη!!
Πολύ χαίρομαι Στελλίτσα που σου άρεσε!!!
Καλησπέρα! Γράφετε να ζεστανουμε γάλα. Αλλά δε βρήκα στα υλικά την ποσοτητα. Θα είναι ίση με το φλιτζάνι που θέλω νέα γεμίσω? Επίσης φυτικό γάλα? Καλή συνέχεια!
ΚΟΡΙΝΆΚΙ, ΚΑΛΗΣΠΈΡΑ Κ ΣΥΓΓΝΏΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΈΝΗ ΑΠΆΝΤΗΣΗ!
Ναι, σε ένα φλιτζάνι γάλα (εγώ βάζω σογιας ή αμυγδάλου, γίνεται κ με ζωικό) βάλε 3 κουταλιές της σούπας από το μείγμα.
Πολλά φιλάκια κ καλή σου εβδομάδα!!!!
Υποθέτω ότι το άνθος αραβοσίτου χρησιμεύει για να πήζει περισσότερο το ρόφημα. Μπορώ να το αντικαταστήσω με κορν φλάουρ; Εάν ναι, πρέπει μετά να προσθέσω κι άλλη ζάχαρη;
Καλησπέρα, Λενάκι μου! Ναι, για αυτόν τον λόγο μπαίνει. Μπορείς κάλλιστα να βάλεις corn flour και να μην προσθέσεις ζάχαρη. Το έφτιαξα μάλιστα προχτές κ ήταν τέλειο.
Φιλάκια πολλά!!!
Α ωραία. Ευχαριστώ.
Μηπως υπαρχει αλλος τροπος να τριψουμε την σοκολατα?? Πολυ ωρα… Πονεσαν τα δαχτυλακια μου! Αν την βαλουμε στο μουλτι??
Γεια σας μπορώ να χρησιμοποιήσω γάλα εβαπορέ η μακράς διαρκειας;
Ναι. Το εβαπορέ αραιωμένο βέβαια. Φιλάκια πολλά πολλά!!!