The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Μανιταρόσουπα
Κυρίως πιάτο Σούπες

Μανιταρόσουπα

Print Friendly

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα θα μαγειρέψουμε μια υπέροχη πανεύκολη, ελαφριά μανιταρόσουπα! Ξέρετε πόσο λατρεύω τα μανιτάρια και απορώ που δεν την είχα δημοσιεύσει μέχρι σήμερα! Για περισσότερες ιδέες με μανιτάρια πατήστε εδώ και εδώ. Για γαρνιτούρα μπορείτε να καβουρδίσετε λίγο μερικά ωμά κάσιους με λίγη σκόνη σκόρδου και να ρίξετε λίγο λάδι τρούφας. Η γεύση της σούπας θα απογειωθεί! Επειδή είμαι σίγουρη ότι θα προσέξατε και τα πολύσπορα κράκερ στις φωτογραφίες, δεν είναι δημοσιευμένα, αλλά μην ανησυχείτε, θα τα αναρτήσω κι αυτά σύντομα!

Καλό υπόλοιπο εβδομάδας! Σας γλυκοφιλώ! Μουάτς!

Μανιταρόσουπα
Μανιταρόσουπα

Υλικά για 4-5 άτομα:

500 γρ. μανιτάρια λευκά σε φέτες
285 γρ. πατάτα, κομμένη
170 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
15 γρ. αποξηραμένα πορτσίνι
100 γρ. γάλα φυτικό
25 γρ. μαϊντανός
30 γρ. λευκό κρασί
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
Μανιταρόσουπα
Μανιταρόσουπα

Εκτέλεση:

Μουσκεύω τα πορτσίνι στο γάλα για 2 ώρες. Κατόπιν τα στραγγίζω χωρίς να πετάξω το γάλα, τα στίβω και τα ψιλοκόβω. Ζεσταίνω τις 3 κ.σ. λάδι και τσιγαρίζω για 1 λεπτό το κρεμμύδι. Μετά προσθέτω και τα μανιτάρια (φρέσκα και ξερά). Σοτάρω για 2-3 λεπτά και σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, ρίχνω 900ml ζεστό νερό, την πατάτα και τον μαϊντανό. Χαμηλώνω τη φωτιά κι αφήνω να μαγειρευτεί το φαγάκι μου. Όταν βράσουν τα λαχανικά, αλατοπιπερώνω, προσθέτω το γάλα και το υπόλοιπο λάδι. Αποσύρω από τη φωτιά, αφού πάρουν μια τελευταία βράση. Πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ. Προαιρετικά γαρνίρω με κάσιους που έχω ζεστάνει σε τηγάνι με σκόνη σκόρδου και λάδι τρούφας. Καλή σας απόλαυση!