The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Ντοματόρυζο

Στην εκπνοή του μήνα επιστρέφω στο μπλογκάκι μου ξεκούραστη και ανανεωμένη μετά από μεγάλη αποχή από τη μαγειρική και τα social media. Είναι κάτι που χρειάζομαι για να επιστρέψω δυναμικά στις παδέλες μου με όρεξη για πειραματισμούς και νοστιμιές! Τα των διακοπών θα σας τα διηγηθώ σε προσεχή ανάρτηση. Περάσαμε πολύ όμορφα κι είχαμε μεγάλη ανάγκη να αλλάξουμε παραστάσεις μετά την κλεισούρα του κορονοιού!
Θα περάσω γρήγορα στην συνταγή, με την οποία είμαι ξετρελαμένη. Είχα που λέτε πολλές ντομάτες και έπρεπε να τις αξιοποιήσω. Έφτιαξα την αγαπημένη μου σάλτσα ντομάταςΨάχνοντας στο διαδίκτυο για άλλες ιδέες ανακάλυψα μια συνταγή που ήθελα χρόνια να φτιάξω κι όλο το αμελούσα. Ντοματόρυζο! Τόσο απλό, τόσο εύκολο, με λίγα απλά υλικά και πεντανόστιμο! Πραγματικά δεν έχω λόγια να σας περιγράψω πόσο γευστικό είναι! Πρόκειται για ένα πιάτο ωδή στην ντομάτα. Συνδυασμένη με μπόλικο βασιλικό και σκόρδο δίνει ένα υπέροχο μέσα στην απλότητά του πιάτο! Δοκιμάστε το!
Σας στέλνω φιλιά πολλά από την καυτή Ζακυνθούλα! Να περνάτε υπέροχα! Μουάτς!

Ντοματόρυζο

Υλικά για 4 άτομα:
300 γρ. ρύζι καρολίνα
1 κιλό ντομάτες ώριμες, αλεσμένες
400 ml ζεστό νερό
4 σκελίδες σκόρδο, αλεσμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι, αλεσμένο
4+2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. ζάχαρη
βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι

Ντοματόρυζο

Εκτέλεση:
Ζεσταίνω τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρω για 1 λεπτό το σκόρδο με το κρεμμύδι. Προσθέτω και το ρύζι και σοτάρω άλλα δυο λεπτά. Κατόπιν ρίχνω τον βασιλικό, την ζάχαρη και την ντομάτα και μόλις αρχίζει να βράζει, χαμηλώνω την φωτιά. Ανακατεύω τακτικά με ξύλινη κουτάλα για να μην κολλήσει. Μετά από 10 λεπτά ρίχνω και το νερό σε δύο δόσεις. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και ρίχνω και το υπόλοιπο λάδι. Αποσύρω από την φωτιά όταν το ρύζι έχει μαλακώσει κι έχει πιει τα υγρά. Αφήνω λίγο να κρυώσει και σερβίρω με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1,270 times, 20 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *