The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Πεπερονάτα
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο Ορεκτικά - συνοδευτικά

Πεπερονάτα

For the recipe in English click here

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Επιτέλους επιστρέφουμε στην κουζίνα μας κ μαγειρεύουμε νέα συνταγούλα! Ομολογώ πως μου έλειψε το μπλογκ, αλλά από την άλλη είχα απόλυτη ανάγκη να ξεκουραστώ, μιας κ είχα φτάσει στα όρια της υπερκόπωσης…Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα πανεύκολο κ πεντανόστιμο πιάτο με λίγα απλά υλικά με καταγωγή από την λατρεμένη μου Ιταλία! Η πεπερονάτα είναι ένα πιάτο ύμνος στην πιπεριά, σε αυτό το υπέροχο λαχανικό. Πολύχρωμες πιπεριές μαγειρεμένες σε σάλτσα ντομάτας με μπόλικο σκορδάκ κ  δυόσμο σδυνθέτουν ένα ελαφρύ γεμάτο γεύση κ αρώματα ορεκτικό που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ως συνοδευτικό, σαν σάλτσα για ζυμαρικά ή σαν επικάλυψη μπρουσκέτας! Είμαι σίγουρη ότι θα σας ξετρελάνει!

Φιλάκια πολλά! Καλά μαγειρέματα! Μουάτς!

Πεπερονάτα
Πεπερονάτα

Υλικά για 3-4 άτομα:
από 1 1/2 κόκκινη, κίτρινη κ πράσινη πιπεριά
4 σκελίδες σκόρδο
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
6 φύλλα φρέσκο δυόσμο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κι πιπέρι
500 γρ. πένες

Πεπερονάτα
Πεπερονάτα

Εκτέλεση:

Κόβω τις πιπεριές σε λωρίδες κ λιώνω στην πρέσα το σκόρδο. Τα βάζω στην κατσαρόλα κ με μια κουταλιά λάδι κ τα σοτάρω για 2 λεπτά. Σβήνω με το κρασί κ περιμένω να εξατμισθεί. Προσθέτω τον χυμό ντομάτας, 1 φλιτζάνι νερό κ τον ψιλοκομμένο δυόσμο κ αφήνω να  σιγοβράσουν. Στο τέλος προσθέτω το λάδι κ αλατοπιπερώνω. Στο μεταξύ βράζω τις πένες, τις σουρώνω κ τις μεταφέρω στην κατσαρόλα με την σάλτσα. Ανακατεύω καλά κ σερβίρω αμέσως. Καλή σας απόλαυση!

Σημ. Την πεπερονάτα μπορείτε να την απολαύσετε σαν ορεκτικό, σαν συνοδευτικό, με ρυζάκι, ζυμαρικά ή κ πάνω σε φρυγανισμένο ψωμάκι σαν μπρουσκέτα!

Πεπερονάτα
Πεπερονάτα
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 985 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *