The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χορτοφαγικό Gumbo
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Χορτοφαγικό Gumbo

Καλημερούδια αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Τι κακό ήταν αυτό που μας βρήκε την προηγούμενη εβδομάδα; Τι τραγωδία, τι συμφορά; Πώς είναι δυνατόν εν έτει 2017 να χάνονται έτσι απλά ζωές από την κακοκαιρία…Δεν το χωράει το μυαλό μου όλο αυτό. Η θλίψη είναι ανείπωτη και η οργή μεγάλη… Γιατί δεν μπορούμε να κάνουμε το αυτονόητο; Να προλαμβάνουμε τις καταστροφές και να είμαστε θωρακισμένοι για περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης; Πρέπει δηλαδή να χάνονται άνθρωποι, ζώα, το βιος κι οι περιουσίες που με κόπο έχουν φτιάξει σε μια ολόκληρη ζωή; Και ποιος επιτέλους έχει τα κότσια να αναλάβει τις ευθύνες; Ουδείς! Όπως πάντα στην Ελλαδίτσα μας οι πολιτικοί έχουν έφεση στο να καρπώνονται και όχι στο να λογοδοτούν…

Ας μην σας μαυρίζω την καρδιά άλλο, απλά ήθελα να τα βγάλω από μέσα μου! Ας περάσουμε στα μαγειρικά μας! Έχω ένα θέμα που λέτε! Αγαπώ τις μπάμιες (δείτε εδώ και εδώ σχετικά πιάτα)κι έχω έναν σύζυγο που τις μισεί! Τι να κάνω, πείτε μου! Αποφάσισα να τις καλλωπίσω λιγουλάκι, να τις καμουφλάρω μπας και τον πείσω να τις φάει. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο βρήκα μια συνταγή από την Λουιζιάνα των Η.Π.Α., το Gumbo! Είναι ένα κοκκινιστό φαγάκι κατσαρόλας με κρέας/γαρίδες, μπάμιες, κόκκινη πιπεριά, σέλερυ και κρεμμύδι. Στην χορτοφαγική εκδοχή του αντικατέστησα το κρέας με κόκκινα φασόλια. Έγινε πολύ νόστιμο και ο Κωστής επιτέλους έφαγε μπάμιες!

Καλά μαγειρέματα! Φιλάκια πολλά και σβουριχτά! Μουάτς!

Χορτοφαγικό Gumbo
Χορτοφαγικό Gumbo

Υλικά για 2 άτομα:
350 γρ. μπάμιες
240 γρ. κόκκινα φασόλια, βρασμένα
1 καρότο, σε ροδέλες
1 κόκκινη πιπεριά, σε λωρίδες
1 σέλερυ, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

250 γρ. χυμός ντομάτας
2 φύλλα δάφνης
5 κ.σ. ελαιόλαδο
1/2 κ.γ. πάπρικα
1 κ.γ.ρίγανη
αλάτι και πιπέρι
1 κ.γ. αλεύρι

Χορτοφαγικό Gumbo
Χορτοφαγικό Gumbo

Εκτέλεση:

Βάζω όλα τα λαχανικά στην κατσαρόλα με 2,5 φλιτζάνια νερό και τα αφήνω σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράσουν. Μετά από 15 λεπτά προσθέτω και τον χυμό ντομάτας και τα μπαχαρικά. Όταν είναι έτοιμα, προσθέτω και τα φασόλια να πάρουν μία βράση για να ενσωματωθούν στο φαγάκι. Παίρνω 3 κ.σ. από το ζουμί σε ένα μπολ και ανακατεύω με το αλεύρι. Το ρίχνω στην κατσαρόλα και αυτό (για να πήξει η σάλτσα). Τέλος πριν αποσύρω από την φωτιά ρίχνω και το λάδι. Ταιριάζει τέλεια με μπασμάτι. Ωστόσο μπορείτε να το συνοδεύσετε και με βίδες, κινόα, πλιγούρι. Καλή σας απόλαυση!

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 592 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *