The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan υγρό κέικ μήλου
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Vegan υγρό κέικ μήλου

Γεια σας, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Πριν λίγο καιρό που λέτε γυρνώντας κουρασμένη από το σχολείο το πρώτο πράγμα που αντίκρισα μπαίνοντας σπίτι ήταν ένα μυρωδάτο κέικ…Το σπίτι μοσχοβολούσε μήλο και κανέλα! Ω, πάλι σκαρφίστηκε συνταγή ο Κωστάκης μου σκέφτηκα…Όντως είχε φτιάξει ένα vegan υγρό κέικ μήλου με μπόλικο φρούτο, λιγοστή ζάχαρη και λάδι, ένα κέικ δηλαδή ελαφρύ ιδανικό και για παιδάκια! Τονίζω πως δεν είναι το κλασικό κέικ, δεν είναι δηλ. αφράτο. Έχει αρκετή υγρασία λόγω του φρούτου. Αν αγαπάτε τα μήλα, φτιάξτε το και ρίξτε και μια ματιά στις ακόλουθες αγαπημένες μηλοσυνταγές, οι οποίες τώρα που το καλοσκέφτομαι είναι και αυτές του Κωστή: vegan μηλόπιτα και τριφτή μηλόπιτα!
Σε άλλα νέα να σας πω ότι έχουμε σαπίσει εδώ στο Τζάντε. Ο καιρός είναι βροχερός όσο δεν πάει…Το να δούμε τον ήλιο είναι κάτι σπάνιο που προκαλεί αλαλαγμούς χαράς και αγαλλίασης! Επίσης οι ντάνες με τα άπλυτα όλο και ψηλώνουν, καθώς τα πλυντήρια των Ζακυνθινών παίρνουν μαζεμένα ρεπό…Όσο νερό δεν είχε ρίξει από τον Μάρτιο, το έχει ρίξει μαζεμένο σε ένα μήνα…Αυτά τα ολίγα από το νησί τση βροχής και τση καντάδας! Φιλιά πολλά σε όλες και σε όλους! Μουάτς!

Vegan υγρό κέικ μήλου

Υλικά για μια μακρόστενη φόρμα:
220 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
20 γρ. baking powder
160 γρ. γάλα φυτικό
65 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. πουρές μήλου
140 γρ. άχνη ζάχαρη
30 γρ. κονιάκ
1 κ.γ. κανέλα
350 γρ. μήλα κομμένα σε κυβάκια

Vegan υγρό κέικ μήλου

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Σε άλλο βάζω τα κυβάκια μήλου και τα περιχύνω με το κονιάκ και πασπαλίζω με την κανέλα. Σε τρίτο χτυπώ το λάδι με την ζάχαρη αρχικά και μετά τον πουρέ μήλου και το γάλα. Στο μείγμα των υγρών προσθέτω σταδιακά το αλεύρι κι ανακατεύω. Στο τέλος ρίχνω και τα μήλα με το κονιάκ. Τα ενσωματώνω και αδειάζω το μείγμα σε λαδωμένη φόρμα. Προαιρετικά διακοσμώ με λεπτές φέτες μήλου. Ψήνω στις αντιστάσεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 50 λεπτά. Βγάζω από τον φούρνο και περιμένω να κρυώσει για να σερβίρω. Καλοφάγωτο!

 

Σημ. τον πουρέ μήλου μπορείτε να τον φτιάξετε εσείς σύμφωνα με αυτή τη συνταγή ή να τον αγοράσετε από μεγάλα σούπερ μάρκετ ή καταστήματα με βιολογικά.

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 6.913 times, 2 visits today)

2 Comment

  1. Καλημέρα, μπορώ να αντικαταστήσω την ζάχαρη άχνη με ζάχαρη καρύδας, το ηλιέλαιο με ελαιόλαδο ή κάτι άλλο ίσως πουρέ μήλου και το αλεύρι με αλεύρι ζέας ή βρώμης?
    Ευχαριστώ

    1. Σίγουρα την ΄ζαχαρη δεν μπορείς να την αλλάξεις, το ελαιόλαδο έχει βαριά επίγευση και δεν θα το συνιστούσα. Όσο για τα αλεύρια δεν ξέρω, δεν τα έχω δοκιμάσει!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *