The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο

Cheesecake μήλου

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Σήμερα γιορτάζει ο γιόκας μας, ο μονάκριβος Δημητράκης μας καθώς και η αδερφούλα στην Πάτρα, η Δημητρούλα! Οπότε θα σας κεράσω ένα υπέροχο φθινοπωρινό πεντανόστιμο και υγιεινό γλυκάκι! Το μήλο που λέτε είναι αγαπημένο μου φρούτο και ιδανικό για γλυκιές παρασκευές. Το έχω συνδέσει με το φθινόπωρο και κάθε χρόνο με το που θα φθινοπωριάσει, θα ψήσω μηλόπιτες και μηλομαφινάκια για να γιορτάσουμε τον ερχομό της νέας εποχής! Δεν έχω καλύτερο από μια κούπα ζεστό καφέ, ένα μηλογλυκάκι και μια βροχούλα φθινοπωρινή να ποτίζει την γη και να αρωματίζει το χώμα! Ένα τέτοιο γλυκό-ωδή στο μήλο σας προτείνω εδώ. Cheesecake μήλου ελαφρύ, λαχταριστό, με αγνά υλικά! Μην τα βλέπετε πολλά κι αποθαρρυνθείτε να φτιάξετε την συνταγούλα! Μερικά επαναλαμβάνονται, εξού και το σεντόνι!
Χρόνια πολλά, μικρέ μου πρίγκηπα! Συνέχισε να είσαι ένα φωτεινό πλάσμα που λατρεύει τα ζώα και τη φύση, που πασχίζει για ένα καλύτερο περιβάλλον! Σε αγαπάμε στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα και είμαστε πολύ περήφανοι που είσαι γιος μας! Πολλά φιλιά από το νησί!

Υλικά:
για την βάση:
1 1/2 φλ. χουρμάδες
135 γρ. βρώμη
110 γρ. αμύγδαλα ωμά
1/2 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
για την γέμιση:
1 1/2 φλ. κάσιους ωμά
160 γρ. ώριμη μπανάνα
35 γρ. σταφίδα
2 κ.σ. λάδι καρύδας
3 κ.σ. σιρόπι αγαύης
1 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ. γαρίφαλο
για την γαρνιτούρα
200 γρ. μήλα σε κυβάκια
2 κ.σ. ζάχαρη καρύδας
2 κ.σ. χυμός λεμονιού
1 κ.σ. τεντούρα (προαιρετικά)
1 κ.γ. κανέλα
1/4 κ.γ γαρίφαλο

Εκτέλεση:

Για την βάση: Μουλιάζω τους χουρμάδες σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Αλέθω τα αμύγδαλα με την βρώμη να γίνουν σκόνη. Μετά στραγγίζω τους χουρμάδες κ τους χτυπώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν μια πάστα. Προσθέτω το μείγμα της βρώμης και το κανελογαρύφαλο κι ανακατεύω να αναμειχθούν καλά. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι κι αδειάζω το μείγμα. Το στρώνω με τα δάχτυλα ώστε να σχηματιστεί η βάση. Σκεπάζω με αλουμινόχαρτο και το βάζω στο ψυγείο.

Για την γέμιση: Μουλιάζω τα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα. Κατόπιν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ ώσπου να γίνουν κρέμα. Προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την σταφίδα) και χτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθούν. Τέλος ρίχνω την σταφίδα και την ενσωματώνω με μια μαρίζ.

Για την γαρνιτούρα: Βάζω όλα τα υλικά σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά ώσπου τα μήλα να καραμελώσουν.

Συναρμολόγηση: Απλώνω την γέμιση στην παγωμένη βάση. Την ισιώνω με μια μαρίζ και μοιράζω από πάνω την γαρνιτούρα. Βάζω το γλυκάκι στο ψυγείο να σφίξει. Την επομένη είναι έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.089 times, 1 visits today)

1 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *