Σήμερα λοιπόν μου χαρίσατε μια αξέχαστη εμπειρία. Ανεβάσαμε θεατρική παράσταση στο σχολείο και πραγματικά ήσασταν όλοι υπέροχοι. Με κάνατε πολύ περήφανη.
Σας ευχαριστώ από καρδιάς για όλα αυτά τα χρόνια, για όλη την αγάπη που τόσο απλόχερα μου δίνετε, για όλη αυτήν την ενέργεια που μου χαρίζετε…Νιώθω τόσο πολύ τυχερή που είμαι καθηγήτρια, γιατί έχω τη χαρά να πληρώνομαι σε …αγάπη, σε εφηβικά χαμόγελα, σε ξεκαρδιστικά γέλια, σε αγκαλιές και φιλιά γεμάτα θέρμη. Κάτι τέτοιες στιγμές σκέφτομαι πως η τρόικα και οι περικοπές μισθών δεν με πτοούν, γιατί αν έκανα μια προσοδοφόρα δουλειά, δεν θα εισέπραττα αυτή την ζεστασιά.
Λουκουμάκι, Αγγελικουλίνι, Δημητρούλι, Κοντούλα, Τζουλιέττα, Μις Γιατρόνι, Αντζελίνα, Μητσάκο, Κοτσίρη, Μαστροδημήτρη, Χρηστάκη, Σαββούλη μου,σας ευχαριστώ που κάνετε τη ζωή μου πιο όμορφη! Ο Άγιος Διονύσιος να ευλογεί τα βήματά σας!
Και για να σας γλυκάνω μετά την παράσταση σας τράταρα αυτά τα νόστιμα τρουφάκια της Ν.Νικολάου (σοκολάτα+μήλο+μπισκότο κανέλας=παράδεισος!)
Υλικά για 14 τρουφάκια:
200γρ. κουβερτούρα
1 μεγάλο μήλο, σε μικρά κυβάκια
175γρ. speculoos ή άλλα μπισκότα κανέλας/μπαχαρικών
Εκτέλεση:
Λιώνω τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Θρυμματίζω 8 από τα μπισκότα στο μούλτι και τα βάζω σε ένα πιάτο. Σπάω τα υπόλοιπα μπισκότα σε κομματάκια. Μέσα στη λιωμένη σοκολάτα ρίχνω τα κομματάκια μήλου και μπισκότων. Ανακατεύω καλά. Βάζω το μείγμα στην κατάψυξη για 10 λεπτά. Μετά πλάθω τρουφάκια και τα ρολάρω στο θρυμματισμένο μπισκότο. Εγώ σε αντίθεση με τη Νικολάου πέρασα το παγωμένο μείγμα από το μπλέντερ και μετά τα έπλασα. Όπως και να τα κάνετε, είναι υπέροχα!
You were just 13 years old when you came to our school for the first time. Young, shy children,such sweet and cute faces that was hard not to be adored. We spent lots of hours together these past 5 years. I taught you history, ancient greek, literature. Whenever the bell rung, I was excited about getting in your class…I knew that I was going to have a great time teaching kids that are respectful, thoughtful, kind and loaded with positive energy. Years have gone by, you have grown up and have become young ladies and gentlemen. I am so proud of you.
Today you have made me more proud than ever by your peformance in our school play. You all were wonderful and I could not have asked for a better result. Congratulations, my sweet little birds!
I would like to thank you from the bottom of my heart for all these years, all the love and energy that you give me so generously…I feel really blessed for being a teacher. I get paid in love, laughters, teenage smiles, warm hugs and kisses. Would not change it for anything!
Loukoumaki, Angelikoulini, Dmitrouli, Kontoula, Giulietta, Giatroni, Angelina, Mitsako, Kotsiri, Mastrodimitri, Christaki, Savouli thank you for making my life more beautiful! God bless you all!
Thesedelicious truffles (by D.Nikolaou) was a sweet token of my gratitude towards you (chocolate+ apple+cinnamon cookies=heaven!)
Ingredients(yields 14):
200gr. dark chocolate
1 big apple, finely diced
175gr. speculoos
Directions:
Melt chocolate over a bain marie. Pulse 8 of the biscuits in a food processor and place ground biscuits on a dish. Break the rest of the biscuits in small pieces. Put apple and biscuit biscuits in melted chocolate and stir to combine. Put this mixture in the fridge for 10minutes. Then shape cooled dough into truffles. Roll them over the ground biscuits.
That was lovely to read! Hugs!
Μπράβο Λένια!!Είμαι σίγουρη ότι εισπράττεις όλη αυτή την αγάπη γιατί δίνεις κι εσύ περισσότερη!!
Καλό Πάσχα!!
Και του χρόνου να είσαι καλά και συ και οι μαθητές σου! Καλές γιορτές!
What a lovely lovely post! And such sweet delicious truffles 🙂
Teaching is something wonderful! Love it too and I love my students as well. Great little gift!
Μπράβο στα παιδιά αλλά και σε σένα που τους προσφέρεις τόση αγάπη.
Στιγμές ανεκτίμητες. Να είσαστε καλά.
Και πάντα να τους γλυκαίνεις.
Φιλιά
che bel post, pieno d’amore ! Buon weekend, un bacione….
Είναι σπάνιο να βλέπεις κάποιον να έχει τόση αγάπη για την δουλειά του, σήμερα. Και οι μαθητές καλά παιδιά, αλλά κι εσύ στα ώπα-ὠπα τους έχεις!
A fuss free and delicious truffle recipe!
Wish you a wonderful weekend!
Angie
Τι ωραία ανάρτηση Λένια. Πολύ σε χάρηκα που έχεις τέτοια σχέση με τους μαθητές σου και πολύ χάρηκα βεβαίως και αυτά τα νόστιμα τροφάκια που θα τα τιμήσω δεόντως!!!
ammmm !!!!!!c’est une recette qui me plait beaucoup !!!
merci et bonne journée
Je suis professeur aussi et je comprends très bien tout ce que tu écris. Je vais chaque jour en classe avec énormément de plaisir.
Tes truffes me semblent délicieuses. Je note ta recette.
A bientôt
Complimenti per la ricetta, ma soprattutto per le belle parole nei confronti dei tuoi studenti!
I love this truffle recipe Lenia!
Lenia que linda carta a tus alumnos también soy profesora y me siento feliz por sus avances muy emotivo,ricas sus trufas,abrazos y abrazos.
Oh how sweet!!! these truffles look amazing!!
Mary x
What lovely truffles! They must taste haevenly.
a beautiful letter.
Cheers,
Rosa
Che bocconcini golosi uno tira l’altro 🙂 Un bacione, buona giornata