Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν κ δεν σας κρύβω ότι είναι από τις αγαπημένες μου γιορτές! Φέτος μάλιστα θα έχουν ιδιαίτερη σημασία για την φαμίλια μας, αφού θα βαφτίσουμε τον μικρό μας πρίγκηπα στις 26/12! Η περίοδος αυτή ενδείκνυται για παντός είδους ψησίματα κ το σπιτικό μας τον τελευταίο καιρό έχει γίνει ένας μυρωδάτος φούρνος! Ο Κωστής έχει εξελιχθεί σε φοβερό ζαχαροπλάστη! Ξεκίνησε πέρσι με τα κρουασάν κ τα τσουρεκάκια κ συνεχίζει κ φέτος με νέα καλούδια! Αυτή η μηλόπιτα με την τριφτή ζύμη είναι μια από τις τελευταίες του δημιουργίες και είναι απίθανη! Αν και είναι μια συνταγή που κλασικά θέλει βούτυρο, κατάφερε να την κάνει με λάδι κ να είναι απίστευτα νόστιμη! Το μόνο ζόρικο είναι ότι πρέπει να περιμένουμε να κρυώσει καλά για να την απολαύσουμε! Δείξτε αυτοσυγκράτηση, αγαπημένοι/ες μου! Φτιάξτε την αποβραδίς κ ξυπνήστε τα Χριστούγεννα να την φάτε για εορταστικό πρωινό μαζί με μια κούπα ζεστό καφέ! Αγγίζει την τελειότητα! Γιατί τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος; Λίγο καφέ, λίγο μηλόπιτα κ τα αγόρια του (τον Κωστή κ τον γιόκα μας εννοώ, μην παρεξηγηθώ κιόλας, χαχα!)
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα! Να μαγειρέψετε λιχουδιές κ να μην ξεχάσετε να βάλετε το πιο σημαντικό υλικό στις συνταγές σας, μπόλικη αγάπη! Φιλάκια πολλά! Μουάτς!
Υ.Γ. Ρίξτε μια ματιά και σε αυτή την πεντανόστιμη vegan μηλόπιτα σε στυλ κέικ.
Υλικά για στρογγυλό σκεύος 22 cm:
500 γρ. φαρίνα ολικής
3/4 φλ. ζάχαρη καρύδας Biosophy + 2 κ.σ.
3/4 φλ. ηλιέλαιο
1 φλ. νερό
500 γρ. μήλο καθαρισμένο
1/2 φλ. σταφίδα
1/2+1/2 κ.γ. κανέλα Κευλάνης Cook
Η μηλόπιτα είναι από τις αγαπημένες μου συνταγές και ομολογώ ότι τριφτή μηλόπιτα ενώ μου αρέσει πολύ δεν έχω φτιάξει ποτέ! Νομίζω ότι τώρα θα το τολμήσω -φαίνεται πολύ απλή και πολύ λαχταριστή!!!
Αξίζει να την δοκιμάσεις, Βικάκι μου ! Είναι υπέροχη!
Φιλιά πολλά κ καλές γιορτές!
Έχω σκοπό να την φτιάξω για αύριο και ήθελα να σε ρωτήσω το εξής. Αν φτιάξω απόψε την ζύμη και την αφήσω παραπάνω από 6 ώρες στην κατάψυξη (8-10 ώρες) θα μπορώ μετά να την τρίψω? Ποια είναι η γνώμη σου?
Ναι, Βίκυ μου! Μπορείς! Απλά να προσέξεις όταν τις βγάλεις από την κατάψυξη τις μπάλες της ζύμης, να τις τρίψεις αμέσως. Μην τις αφήσεις να ξεπαγώσουν, γιατί μετά δεν θα τρίβονται. Περιμένω εντυπώσεις! Καλή επιτυχία! Μουάτς!
Δεν είναι πολύ δύσκολο όμως να τρίψει κανείς την παγωμένη ζύμη;
‘Οχι, Ελένη μου, λόγω της λιπαρής ουσίας που περιέχει δεν ξεραίνεται ώστε να μην μπορέις να την τρίψεις!
Φιλάκια πολλά!
Η πιο αντικειμενικά νόστιμη και “σωστή” συνταγή vegan μηλόπιτας! Την επόμενη φορά θα δοκιμάσω να αντικαταστήσω κάποια ποσότητα από το νερό με χυμό πορτοκαλιού ή μήλου.
Πωπω! Μεγάλη κουβέντα είπες, Αννούλα μου! Και σε ευχαριστώ εκ μέρους του συζύγου, γιατί δική του είναι η συνταγή! Όταν την ξαναφτιάξεις, στείλε και φωτογραφία να ανεβάσω στο facebook! Χαιρόμαστε πολύ που σου άρεσε!!!!!
Φιλάκια πολλά!!!!
Το κάτω στρώμα της ζύμης το ανεβάζουμε στα τοιχώματα; Ευχαριστώ!
Ναι, Σοφάκι μου! Την ανεβάζεις τη ζύμη.
Φιλάκια πολλά!
Γνωρίζετε αν μπορώ να αντικαταστήσω την φαρινα ολικής με αλεύρι αμυγδάλου η καρύδας με μπέικον η σόδα σε τι αναλογίες?
Δεν το έχω δοκιμάσει, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη, κοριτσάκι μου! Φιλάκια πολλά!