For the recipe in English click here
Καλή σας μέρα, φίλοι μου, και καλή χρονιά και από εμένα! Όπως έχετε καταλάβει, οι “λαχαναδερφές” έχουν υποδεχθεί το 2016 με γλύκα και γλυκά! Δεν ξέρω πού θα μας βγάλει αυτό…. Τα μπισκοτάκια αυτά φτιάχτηκαν και φωτογραφήθηκαν μαζί με την μικρή βοηθό μου, την Χαρουλίτα! Δώσε ζυμάρι στο παιδί αυτό και δεν θα σου ζητήσει τίποτε άλλο! Αυτά τα μπισκότα ειλικρινά εξαφανίστηκαν από το σπίτι σε χρόνο ρεκόρ! Είναι πολύ εύκολα στην παρασκευή τους, με απλά υλικά και πεντανόστιμα. Μοσχοβόλησε το σπίτι κανέλα και πορτοκάλι! Δοκιμάστε τα και θα τα αγαπήσετε! Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά: (18-20 μπισκότα)
1 φλ. αμύγδαλο τριμμένο
3/4 φλ. καστανή ζάχαρη
2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 κ.σ. κανέλα σκόνη
Εκτέλεση :
Χτυπάω στο μπλέντερ το αμύγδαλο μέχρι να γίνει σκόνη. Στην συνέχεια βάζω στο μπλέντερ την καστανή ζάχαρη μέχρι να “σπάσει”. Ανακατεύω σε ένα σκεύος την ζάχαρη, το αμύγδαλο, την κανέλα και στην συνέχεια προσθέτω το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού και σιγά σιγά ενσωματώνω και το αλεύρι μέχρι να γίνει ένα συμπαγές ζυμάρι που δεν θα κολλάει στα χέρια. Κάνω το ζυμάρι μου ρολό και κόβω τα μπισκότα με το μαχαίρι. Τα τοποθετώ, όρθια σε λαδόκολλα και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα για 15-18 λεπτά. Μπορείτε να τα φάτε σκέτα ή και να τα βουτήξετε σε λιωμένη σοκολάτα. Ακόμα, αν δεν τα θέλετε τραγανά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις με φαρίνα,να τα πλάσετε σε στρογγυλά μπισκοτάκια και να τα ψήσετε για 12-15 λεπτά. Καλοφάγωτα!
Δοκιμάστε και αυτά τα Τραγανιστά παξιμάδια αμυγδάλου μας έχουν μείνει αξέχαστα ! ε Λενάκι;
Τα πιο, μα τα πιο γλυκα δαχτυλακια!! Μμμμ υπεροχα μπισκοτακια απο το πιο γλυκο κοριτσακι!! Φιλακια πολλααααα!!
Να είσαι καλά γλυκό μας Ευάκι! Της αρέσει πολύ να καταπιάνεται με ζυμάρια! Πολλά φιλιά