The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Πρωινό

Πουτίγκα με τσουρέκι

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα από την ηλιόλουστη Ζάκυνθο! Χρόνια πολλά και φωτεινά! Καλή χρονιά με υγεία, υγεία και υγεία!!!!! Επιστρέψαμε πολύ σύντομα στο μπλογκάκι μας για να σας παρουσιάσουμε μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή με τα περισσεύματα που ενδεχομένως να έχετε από τσουρεκένια βασιλόπιτα ή από τσουρέκι. Αν λοιπόν θέλετε να τα αξιοποιήσετε αλλιώς, ο Κωστής μου σας έχει πάλι την λύση! Είχε φτιάξει φέτος που λέτε εκτός από την κλασική βασιλόπιτα σαν κέικ (η οποία έγινε viral και φέτος!) και μια τσουρεκένια. Και σκέφτηκε να την μεταμορφώσει σε πουτίγκα με τσουρέκι. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με το κλασικό τσουρέκι. Η διαδικασία απλή. Κόβουμε σε φέτες το τσουρέκι/τσουρεκένια βασιλόπιτα, τις ψήνουμε στην τοστιέρα και τις περιχύνουμε με κρέμα άνθος αραβοσίτου. Αυτό ήταν! Για τους πιο μερακλήδες περιχύνουμε και με μια γκανάς και το απογειώνουμε το γλυκάκι μας!

Δεν περιγράφω άλλο! Δοκιμάστε αυτή την υπέροχη πουτίγκα με τσουρέκι και θα γλείφετε τα δάχτυλά σας! Σας χαιρετώ! Πάω να τρέξω το πρώτο δεκάρι της χρονιάς για να μας πάει καλά το 2021! Πολλά φιλιά από τον Κωστή μου, τον Δημητράκη μου κι εμένα! Το 2021 να είναι γεμάτο νοστιμιές, ζουζουνιές και γέλια! Μουάτς!

Πουτίγκα με τσουρέκι

Υλικά για ταψί 30*35 cm:
10 φέτες τσουρέκι ή τσουρεκένια βαασιλόπιτα 1,5cm
1 φακελάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια
100 γρ. ζάχαρη
1 λίτρο σοκολατούχο γάλα σόγιας
προαιρετικά:
100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
ή 100 γρ. σοκολάτα +100 γρ. κρέμα σόγιας

Πουτίγκα με τσουρέκι

Εκτέλεση:
κόβω τις φέτες από το τσουρέκι ή την τσουρεκένια βασιλόπιτα με πάχος 1,5 cm. Τις ψήνω στην τοστιέρα και τις αραδιάζω στο ταψί. Κατόπιν φτιάχνω την κρέμα άνθος αραβοσίτου όπως γράφουν οι οδηγίες με την διαφορά ότι την κάνω πιο υδαρή χρησιμοποιώντας περισσότερο γάλα. Μπορείτε να βάλετε άσπρο γάλα με σοκολατένια άνθος αραβοσίτου αντί για σοκολατούχο γάλα με άσπρη κρέμα. Περιχύνω την κρέμα πάνω από τις φέτες κι όταν κρυώσει, το καλύπτω με αλουμινόχαρτο το ταψί και το βάζω στο ψυγείο για 3-4 ώρες να σταθεροποιηθεί. Προαιρετικά λιώνω σοκολάτα και ρίχνω πάνω στο γλυκάκι μου ή φτιάχνω λίγη γκανάς ζεσταίνοντας σε κατσαρολάκι την σοκολάτα και ρίχνοντας μέσα την κομματιασμένη σοκολάτα. Ανακατεύω με μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα (εκτός φωτιάς) και περιχύνω το γλυκάκι μου. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.034 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *