Το στιφάδο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα μαμαδίστικα φαγητά. Μου ξυπνά μνήμες από την παιδική μου ηλικία, γιατί η μαμά μου το έφτιαχνε συχνά! Εγώ σήμερα θα σας παρουσιάσω μια αλλιώτικη εκδοχή του εξαιρετικά νόστιμη με μανιταράκια. Το έφτιαξα την Κυριακή και έγινε λουκούμι. Το τσακίσαμε κυριολεκτικά. Αχ, αυτά τα μανιτάρια, τι φοβερή τροφή που είναι! Σκέτο πολυεργαλείο!
Αν αγαπάτε το στιφάδο, σίγουρα θα λατρέψετε και αυτούς τους γίγαντες μαγειρεμένους με παρόμοιο τρόπο!
Φιλιά πολλά και καλά μαγειρέματα!
Υλικά για 3 άτομα:
400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
300 γρ. μανιτάρια λευκά σε χοντρές φέτες
500 γρ. χυμό ντομάτας
3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
3+3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 ξυλαράκι κανέλας
3 φύλλα δάφνης
5 μπαχάρια
1 φλιτζανάκι κρασί
αλάτι πιπέρι
Εκτέλεση :
Καθαρίζω τα κρεμμυδάκια μου, με υπομονή και κλάμα. Σε μια κατσαρόλα βάζω τις 3 κ.σ. ελαιόλαδο και όταν ζεσταθεί προσθέτω τα καθαρισμένα κρεμμύδια (αν είναι μεγάλα, κόψτε τα στην μέση ή στα 4), τα αφήνω λίγο να μαραθούν για περίπου 4 λεπτά. Μετά ρίχνω και τα μανιτάρια με το σκόρδο να σοταριστούν κι αυτά για άλλα δυο λεπτά. Σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, προσθέτω τα φύλλα δάφνης, τον χυμό ντομάτας, την κανέλα, τα μπαχάρια και τα αφήνω να βράσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 40 λεπτά. Δοκιμάζω και αλατοπιπερώνω. Κατά την διαδικασία του μαγειρέματος εγώ δεν χρειάστηκε να προσθέσω νερό (παρά μόνο λίγο που έβαλα για να ξεπλύνω το κουτί από τον χυμό της ντομάτας), αλλά να παρακολουθείτε την κατσαρόλα σας, μπορεί να χρειαστεί λίγο νεράκι. Όταν το στιφάδο είναι έτοιμο, τα κρεμμύδια δηλ. έχουν μαλακώσει αρκετά, προσθέτω και τις υπόλοιπες 3 κ.σ. λάδι. Η σαλτσούλα αυτή είναι για μεγάλες βούτες…. Να είστε εξοπλισμένοι με ένα ωραίο ψωμάκι (ζυμωτό κατά προτίμηση)Το φαγάκι αυτό τρώγεται ή ως κυρίως πιάτο ή ακόμα καλύτερα ως συνοδευτικό. Ταιριάζει τέλεια με ρυζάκι (στην φωτογραφία βλέπετε καστανό μπασμάτι) ή με έναν ωραίο πουρέ. Καλή σας απόλαυση!
Θα το φτιάξω μόλις αγοράσω μανιτάρια.
Καλό μεσημέρι!!
Ωραίοοοοοοοοο!!!!!!!!! Αύριο κιόλας!!!!
Μόλις πάρω μανιτάρια θα το φτιάξωωωωωωω
Φιλάκια
Μου πέσαν τα σαλια αν κ δεν είμαι φιλος του μανιταριου
Αχ, κρίμα! Κοίτα να γίνετε φίλοι! Είναι φανταστική τροφή!!!
Υπέροχο φαγητό. Για μεγάλες βούτες όπως λες.
Φιλιά
Τελειόοοο..μπαίνει στα αγαπημένα!Ασε που είναι μια συνταγή που την Μεγάλη εβδομάδα θα φέρει πρόωρα την Ανάσταση σε όσους δεν θα θέλουν να νηστέψουν.Φιλιάααα!!!
Καλά έκανες και άφησες και το ψωμάκι παραδίπλα, άκρως χρειαζούμενο με τέτοιο φαγάκι!!
Υπέροχο!!
Τέλειο και με τα μανιταράκια Μανουσίνα μου!
Τέλειο το στιφάδο με τα μανιτάρια Μανουσίνα μου!!! Γειά στα χεράκια σου φιλενάδα!!! Είσαι μοναδική!! Φιλιά!!!
ta manitaria einai polu wraio fagaki. mporeis na kaneis polles nostimes suntages opws i dikh sou bebaia!
Σημερα επιασες το αγαπημένο μου λαχανικο!!!
Φαίνεται τέλειο και τώρα με την νηστεια οτι καλύτερο!
Έχω και ένα τραπεζι την Παρασκευή… θα το φτιάξω!!
Φιλάκια Μανουσώ μου!!!
Καλημέρα Μανουσίνα , απίθανο το στιφάδο σου! φιλιά 🙂
Hola acabo de conocer tu blog y me quedo a seguirte, es muy interesante. Feliz día y saludos desde españa.
Te invito a que pases por mi blog http://decocinaprincipalmente.blogspot.com/
Αν και μαγειρεύω ή χρησιμοποιώ πολύ συχνά μανιτάρια ,ποτέ δεν σκέφτηκα να τα κάνω στιφάδο!!Ευχαριστώ για την ιδέα!!!Αύριο κιόλας!!!Φιλάκια!
Υπέροχο το φαγητάκι σου…θα το φτιάξω σίγουρα..
Από τα αγαπημένα μου φαγητά!
Θα δοκιμαστεί άμεσα, μου άρεσε πολύ η ιδέα σου!
Φιλιά πολλά
Και εμένα μου άρεσε πάρα πολύ κορίτσια, σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια!!!
Είμαι στη διαδικασία παρασκευής, μυρίζει υπέροχα!
Πολύ χαίρομαι, κοριτσάκι μου! Ελπίζω να το ευχαριστήθηκες!
Φιλιά πολλά!