The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές
Κυρίως πιάτο

Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι μου κάνετε; Εμείς ένα άγχος το έχουμε μιας και τα κρούσματα στο νησί αυξήθηκαν κατακόρυφα τις τελευταίες μέρες και ειλικρινά εν όψει του ανοίγματος των σχολείων έχω αγχωθεί…Δεν ξέρω τι θα γίνει, ελπίζω να είμαστε καλά και να ληφθεί η καλύτερη απόφαση για την δημόσια υγεία. Δεν μακρηγορώ και περνώ αμέσως στην συνταγούλα μας, την οποία αγαπώ πολύ πολύ! Λοιπόν, σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές! Πρόκειται για ένα πιάτο που απογειώνει το αγαπημένο (για πολλούς μισητό βεβαίως βεβαίως) σταυρανθές. Η σαλτσούλα του πάει τέλεια, οι δε ελιές το κάνουν πιο πικάντικο και ενισχύουν την γεύση του. Δοκιμάστε αυτό το κοκκινιστό κουνουπίδι με ελιές και θα με θυμηθείτε!

Επίσης να σημειώσω ότι ο καλύτερος τρόπος για να μαγειρευτεί ένα τέτοιο πιάτο είναι να βράσουμε χώρια το κουνουπίδι από την σάλτσα και να τα ενώσουμε στο τέλος. Με αυτό πετυχαίνουμε την απαραίτητη υφή στο κουνουπίδι, αλλιώς μπορεί να γίνει νια νια! Αν αγαπάτε το κουνουπίδι, ρίξτε μια ματιά και στις παρακάτω συνταγούλες!

Φιλιά πολλά από το νησί! Να προσέχετε, γλυκά μου πλάσματα! Μουάτς!

Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιέςΥλικά για 5 μερίδες:
1 κιλό κουνουπίδι
250 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
130 γρ. καρότο, τριμμένο
5 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
500 γρ. χυμός ντομάτας
2 κ.σ. πελτές ντομάτας
70 γρ. ελιές σε φετούλες
4+4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
1 φλιτζανάκι λευκό κρασί
5 φύλλα δάφνης
φρέσκια ρίγανη ή μάραθος
αλάτι και πιπέρι

Κουνουπίδι κοκκινιστό με ελιές

Εκτέλεση:
Πλένω και κόβω σε φουντίτσες το κουνουπίδι. Το μαγειρεύω στον ατμό ώσπου να μαλακώσει αλλά να κρατάει και λίγο (al dente). Ζεσταίνω τις 4 κ.σ. λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα (για να έχω χώρο αργότερα να αραδιάσω το κουνουπίδι και να μην το στριμώξω) και τσιγαρίζω για 2 λεπτά το κρεμμύδι, το καρότο, την ρίγανη και το σκόρδο. Κατόπιν σβήνω με το κρασί. Όταν εξατμισθεί, ρίχνω τον χυμό και τον πελτέ ντομάτας, 150 ml νερό και τα δαφνόφυλλα. Αφήνω να σιγοβράσει η σάλτσα για περίπου 20-25 λεπτά. Στο τέλος προσθέτω και το υπόλοιπο λάδι, το αλατοπίπερο, τις ελιές και το ξύδι. Τοποθετώ προσεκτικά και τις φουντίτσες κουνουπιδιού, με ένα κουτάλι τις περιχύνω με σάλτσα και κουνάω την κατσαρόλα ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Αφήνω να πάρει μια βράση σε μέτρια φωτιά για 5 λεπτά. Αποσύρω και απολαμβάνω! Καλή σας όρεξη!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.023 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *