The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κουνουπίδι ογκραντέν με κιμά μανιταριών
Κυρίως πιάτο

Κουνουπίδι ογκραντέν με κιμά μανιταριών

Καλημερούδια, αγαπημένοι και αγαπημένες μου! Ας μιλήσουμε σήμερα για το αγαπημένο μου σταυρανθές, το κουνουπίδι! Το καημένο το κουνουπίδι είναι ένα παρεξηγημένο λαχανικό. Πολλοί είναι αυτοί που το απεχθάνονται! Οι σχέσεις μου όμως μαζί του ήταν πάντα καλές και το τιμώ κάθε χειμώνα δεόντως. Είτε ως σαλάτα, είτε γιαχνί, είτε φουρνιστό. Σε μια προσπάθεια να πείσω τον καλό μου ότι το κουνουπίδι μπορεί να γίνει λαχταριστό, προέκυψε το σημερινό φαγάκι, δηλ. το κουνουπίδι ογκραντέν με κιμά μανιταριών! Το πιάτο του άδειασε γρηγορότερα από το δικό μου και η χαρά μου ήταν μεγάλη που μπόρεσα να καμουφλάρω το ταπεινό αυτό λαχανικό. Αυτό που μας ξετρέλανε στην εν λόγω συνταγή είναι η κρούστα από φρυγανιά-καρύδι-διατροφική μαγιά! Τα σπάει κυριολεκτικά που λένε και οι μαθητές μου!!! Δοκιμάστε αυτό το κουνουπίδι ογκραντέν με κιμά μανιταριών για να δείτε το κουνουπίδι…αλλιώς! Εμείς το συνοδεύσαμε με μια πράσινη σαλατίτσα και απολαύσαμε έτσι ένα υπέροχο θρεπτικό γεύμα!

Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα, καλοί μου φίλοι! Πολλά φιλιά από το νησάκι μας! Μουάτς!

Κουνουπίδι ογκραντέν με κιμά μανιταριών

Υλικά:
1 κιλό κουνουπίδι

200 γρ. μανιτάρια
150 γρ.  κρεμμύδι
2 κ.σ. ελαιόλαδο

130γρ. κάσιους ωμά
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα
170 γρ. γάλα σόγιας
20 γρ. διατροφική μαγιά
1 κ.γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι και πιπέρι

20 γρ. διατροφική μαγιά
50 γρ. καρύδι, αλεσμένο
2 φρυγανιές, αλεσμένες

Κουνουπίδι ογκραντέν με κιμά μανιταριών

Εκτέλεση:
Ρίξτε τις φούντες του κουνουπιδιού σε βραστό νερό κ βράστε για 10 λεπτά.  Μην το παραβράσετε, θέλουμε να είναι al dente. Στραγγίζω. Σε ένα τηγάνι σοτάρω για 5 λεπτά το κρεμμύδι με τα μανιτάρια, τα οποία προηγουμένως έχω πολτοποιήσει στο μπλέντερ. Χτυπώ στο μπλέντερ τα κάσιους. Μετά προσθέτω το λάδι, τη μουστάρδα, το γάλα, την διατροφική μαγιά, το μοσχοκάρυδο. Αλατοπιπερώνω. Τοποθετώ το κουνουπίδι σε λαδωμένο πυρέξ. Μοιράζω από πάνω το μείγμα μανιτάρι-κρεμμύδι, απλώνω την κρέμα. Χτυπώ στο μπλέντερ τα υλικά της κρούστας και πασπαλίζω το φαγάκι μου. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 45 λεπτά. Περιμένω λίγο να κρυώσει για να κόβονται καλά τα κομμάτια. Καλή σας όρεξη!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 2.264 times, 1 visits today)

4 Comment

  1. Καλησπέρα! Θα ήθελα να μου πείτε τι διαστάσεων πυρέξ χρησιμοποιούμε και πόσες μερίδες βγαίνουν. Επίσης αν τα μανιτάρια είναι πράγματι 2 όπως έχει γραφτεί…

    1. Ισμήνη μου, τα μανιτάρια είναι 2, μην ξεχνάς ότι τα πορτομπέλο είναι μεγάλα. Το πυρέξ είναι το κλασικό οβάλ και βγαίνουν 4 μερίδες.
      Φιλιά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *