The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Jackfruit μπέργκερ
Κυρίως πιάτο

Jackfruit μπέργκερ

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Τι μου κάνετε; Εμείς χαιρόμαστε επιτέλους το καλοκαιράκι μετά από μια κουραστική χρονιά. Ο Δημητράκης τελείωσε την Α’ Δημοτικού και η συγκίνησή μας ήταν μεγάλη. Πέρασε μια όμορφη και δημιουργική σχολική χρονιά χάρη στον εξαιρετικό του δάσκαλο, κ. Πέτρο Δρόσο. Πόσο σημαντικό είναι να ξεκινάς την σχολική σου ζωή με την σωστή καθοδήγηση και πόσο τυχεροί ήμασταν κι εμείς που την είχαμε. Σε άλλα νέα τον τελευταίο καιρό ο μικρός μας ξεκίνησε αθλητικές δραστηριότητες, κολυμβητήριο και ενόργανη/ακροβατική γυμναστική. Πολύ του άρεσαν και τα δύο, θα τα συνεχίσουμε από Σεπτέμβρη. Άλλη αφορμή για συγκίνηση: να τον βλέπω στην πισίνα με το μακαρόνι παραμάσχαλα να κάνει το δελφινάκι ή να κάνει κρίκους και τούμπες σαν ένας εκκολαπτόμενοςΠετρούνιας!

Ας περάσουμε τώρα στην συνταγούλα μας! Για την αγάπη που έχω στο Jackfruit σας είχα μιλήσει, όταν δημοσίευσα το τέλειο vegan κοκκινιστό. Αυτό το άγευστο φρούτο με τα κατάλληλα μπαχαρικά μεταμορφώνεται σε πολύ νόστιμο κρέας! Ω, ναι! Είναι απίθανο πραγματικά. Σήμερα σας το παρουσιάζω μαγειρεμένο με σάλτσα μπάρμπεκιου, πικάντικο και πεντανόστιμο, τύπου pulled pork που λένε οι Αμερικάνοι. Με λίγη πρασινάδα, ροδέλες κρεμμυδιού κι ένα νόστιμο ψωμάκι φτιάχνουμε ένα χορταστικό και ελαφρύ jackfruit μπέργκερ εγκεκριμένο και από τον γιόκα μου παρακαλώ! Δοκιμάστε το και θα με θυμηθείτε! Φιλιά πολλά, καλές βουτίες που λέμε εδώ στο Τζάντε! Μουάτς!

Jackfruit μπέργκερ

Υλικά:
500 γρ. jackruit
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
120 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
150 γρ. καρότο, τριμμένο
250 γρ. σάλτσα μπάρμπεκιου+150 γρ. νερό
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
2 κ.γ. σκόνη κρεμμυδιού
1 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
4 κ.σ. ελαιόλαδο
βασιλικός

Εκτέλεση:
Ξεπλένω το jackfruit και το στραγγίζω το κόβω σε λεπτά κομμάτια. Ζεσταίνω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το καρότο. Μετά από 2 λεπτά προσθέτω το jackfruit και ανακατεύω. Ρίχνω και την σάλτσα ανακατεμένη με το νερό και χαμηλώνω τη φωτιά. Αφήνω να σιγομαγειρευτεί το φαγάκι μου. Όταν έχει μαλακώσει, προσθέτω τον βασιλικό και το υπόλοιπο λάδι. Δοκιμάζω να δω, αν χρειάζεται αλατοπίπερο. Αφήνω να κρυώσει και το βάζω σε ψωμάκια μαζί με σαλάτα της αρεσκείας μας και ροδέλες κρεμμυδιού. Καλή σας απόλαυση!

Το τελειόφοιτο πρωτάκι μας με τον εξαιρετικό του δάσκαλο!
Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.105 times, 1 visits today)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *