The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές χορτοφαγικές συνταγές
Ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια

Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Το ριζότο είναι ένα υπέροχο φαγάκι που γίνεται γρήγορα, απλά έχει την ιδιαιτερότητα ότι πρέπει να είσαι πάνω από το τηγάνι μέχρι να μαγειρευτεί. Μικρή θυσία για ένα τόσο υπέροχο γευστικό αποτέλεσμα, δεν νομίζετε; Το αγαπημένο μου είναι μακράν αυτό που θα μαγειρέψουμε σήμερα: ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια! Είναι απορίας άξιο το πώς με ελάχιστα υλικά μπορείς να δημιουργήσεις ένα πιάτο τόσο πολύ νόστιμο. Τα αποξηραμένα μανιτάρια τα λατρεύω για το μεθυστικό άρωμά τους, πραγματικά μεταμορφώνουν το ταπεινό ρυζάκι και το κάνουν λιχουδιά! Εσάς ποιο είναι το αγαπημένο σας ριζότο;

Αν αγαπάτε το ριζότο, τότε κοιτάξτε και αυτό εδώ το ριζότο λαχανικών με σαφράν! Απλά απίθανο και αυτό, αν και για να είμαι ειλικρινής για μένα το καλύτερο είναι το ριζότο με τα αποξηραμένα μανιτάρια! Πολλά φιλιά και καλά μαγειρέματα!

Ριζότο με αποξηραμένα μανιτάριαΥλικά για 3 μερίδες:
300 γρ. ρύζι αρμπόριο (ειδικό για ριζότο)
30 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια
230 γρ.  λευκό κρασί
150 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
φρέσκια ρίγανη
3 κ.σ. διατροφική μαγιά (προαιρετικά)
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι

Ριζότο με αποξηραμένα μανιτάρια

Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα μανιτάρια στο κρασί για λίγες ώρες προκειμένου να μαλακώσουν και να απελευθερώσουν το άρωμά τους. Κατόπιν τα στραγγίζω και τα ψιλοκόβω. Το κρασί δεν το πετώ, αλλά το σουρώνω και το αφήνω στην άκρη για να το χρησιμοποιήσω σε λίγ0. Σε ένα τηγάνι βάζω το λαδάκι και σωτάρω για λίγο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι (περίπου δύο λεπτά). Ρίχνω το ρύζι και την ρίγανη και ανακατεύω μέχρι να γίνει διάφανο.  Σβήνω με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί, χαμηλώνω τη φωτιά και ρίχνω μια κουτάλα ζεστό νερό. Περιμένω μέχρι να σωθεί το νερό μέχρι την επόμενη κουτάλα και ανακατεύω τακτικά. Μετά από 5 λεπτά ρίχνω και τα μανιτάρια. Συνεχίζω μέχρι να μαλακώσει το ρυζάκι και να αποκτήσει μια υπέροχη κρεμώδη υφή. Μην το παραβράσετε! Θέλουμε να κρατάει στο δόντι (al dente) και να μην είναι στεγνό. Συνολικά έριξα 800ml νερό. Στο τέλος αλατοπιπερώνω και προσθέτω την διατροφική μαγιά και ανακατεύω. Σερβίρεται ζεστό. Αν θέλετε να το απογειώσετε, πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ταιριάζει απίστευτα! Καλή σας όρεξη!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 304 times, 1 visits today)

14 Comment

  1. Μμμ το ριζότο με μανιτάρια μου αρέσει περισσότερο απο όλα τα ριζότο. Και με το σκόρδο στα υλικά ,πρεπει να ειναι πολύ αρωματικο!Μπραβο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *