Πόσο μου έχει λείψει να χαζεύω με την ώρα στα μπλογκοσπιτάκια σας και να περιποιούμαι το δικό μου… Πραγματικά τον τελευταίο καιρό είμαι πηγμένη. Ετοιμάζω την βάπτιση μιας φίλης για την Κυριακή και η μικρή μου έχει πυρετό από την Δευτέρα. Έναν άτιμο παλιοπυρετό που δεν λέει να υποχωρήσει. Υπομονή, λέει ο γιατρός, ιωσούλα είναι. Το μόνο καλό είναι ότι η διάθεσή της δεν επηρεάζεται! Η μικρή κοιμάται, οπότε βρήκα την ευκαιρία να σας φτιάξω ένα νόστιμο και εύκολο μεζεδάκι. Αρωματικά μανιτάρια, υπέροχα και πανεύκολα! Ένα θρεπτικό, ελαφρύ και πεντανόστιμο ορεκτικό που αξίζει να δοκιμάσετε!
Υλικά για 2-3 άτομα:
250 γρ μανιτάρια πορτομπέλο
2 κλαράκια δεντρολίβανο
150 γρ. λευκό κρασί
3 σκελίδες σκόρδο
3 κσ μουστάρδα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Με μια βρεγμένη πετσέτα καθαρίζω τα μανιτάρια και με ένα μικρό κουτάλι τα καθαρίζω από κάτω.Τεμαχίζω τα μανιτάρια στα τέσσερα. Σε ένα τηγάνι βάζω το ελαιόλαδο, τα σκόρδα ψιλοκομμένα και το δεντρολίβανο τα αφήνω σε χαμηλή φωτιά για 2-3 λεπτά. Προσθέτω τα μανιτάρια να σοταριστούν για 2 λεπτά και μετά σβήνω με το κρασί. Τα αφήνω για 3-4 λεπτά και προσθέτω την μουστάρδα. Όταν η σαλτσούλα δέσει κι εξατμιστούν τα υγρά, αποσύρω από την φωτιά και σερβίρω προαιρετικά με λίγο κουκουνάρι. Μην αφήσετε τα μανιτάρια ακαθάριστα, θα σας βγει μια μαύρη σάλτσα όχι και τόσο ελκυστική…
Una ricetta fantastica, molto appetitosa!!!!! Prendo nota, complimenti un bacione
Πολύ ωραία η συνταγή σου, μας αρέσουν πολύ τα μανιτάρια! Περαστικά στη μικρούλα!
Ωραίο και απλό φαγητό μα με εκλεκτά αρώματα, μουστάρδα – δεντρολίβανο είναι φοβερό ζευγάρι!
Όσον αφορά τα μανιτάρια, δηλώνω οπαδός τους φυσικά!
Να την ξεπεράσει γρήγορα την ιωσούλα το κοριτσάκι σου εύχομαι, έτσι είναι μάλλον όλα τα μικρά παιδάκια!
Καλό Κυριακάτικο βράδυ 🙂
Ωραίο μεζεδάκι!!Περαστικά και γρήγορα!!
I simply love mushrooms and would definitely love these! I’ve never thought to add a little mustard, great flavor boost! Looks delicious, Lenia! Wishing your daughter well!
Ciao cara, come si dice “tutto il mondo è paese”, anch’io ho un’influenza molto stupida e fastidiosa e c’è pieno in giro, davvero. stai tranquilla, qualche giorno e poi passa. Un abbraccio.
Perastika stin mikroula sou!
Wpaia ta manitaria, m’aresoun poli !
I hope your daughter is feeling better. Pes tin perastika gia mena. These shrooms sounds delicious. I love the rosemary added to them.
Yum, i really love mushrooms. I feel very sad when i’m too busy to visit everyones blogs too. Hope your daughter is healthy again now.
buoni i funghi così. brava. anche io sono con l’influenza. e con un mal di gola spaventoso. 🙁
Πολύ ωραία συνταγή με μανιτάρια! Περαστικά στην κορούλα σου! Αρκεί που έχει διάθεση!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!
Gran bella ricetta.. segnata, dev’essere di un buono! Un abbraccio e buonissima giornata
i funghi sono una delle mie passioni in cucina! e la tua ricetta è molto interessante, profumatissima! complimenti!
boy I bet this smelled awesome cooking! looks great!
mondo funghi!!!Una delle mie tentazioni più grandi in cucina!!!Complimenti!
Ωραιότατο το μεζεδάκι που μας ετοίμασες, αγαπάμε πολύ τα μανιτάρια!
Περαστικά στην μικρούλα σου και υπομονή, θα περάσει!
Φιλιά, καλή βδομάδα!
sono così contenta che tu sia passata nel mio blog ^___^ e se sei arivata fin la, non è certo “per caso” eheheheeh, vero? Grazie per avermi invitata qui da te, ti seguo anch’io molto volentieri. Complimenti per il blog e per le ricette, sono curiosa di provarle.
Grazie di cuore per il tuo commento.
Buonissima giornata. A presto.
Cri.
… ed eccomi anch’io! Ricambio con molto piacere la visita, la cucina greca mi attira tanto per quel poco che la conosco. Grazie a te ora avrò la possibilità di saperne di più…
Un bacione e a presto
anche tu funghi vedo!! 🙂 io ho fatto la torta salata panna e funghi! ho creato una nuova pagina, si chiama Il backstage della mia cucina, se ti va fai un giro 🙂
bacione!
http://profumodicosebuone.blogspot.com/p/il-backstage-della-mia-cucina.html
Portobellos!!!! One of my favorite mushrooms! Great recipe! It must be delicious!
Hi Lenia! I hope all is well once again in your home! We are going to visit friends on the island of Andros in August – my friend is Greek and the husband English! Where do you live?
Take care. Claudia
@Dear Claudia,my niece(This post is written by my sister Manousina) is getting better,thank God!My hometown is Patras,the third largest city of Greece. My family lives there and I visit them very often. I have been living in Zakynthos for the last 5 years because I am a school teacher appointed in this magnificent ionian island.I have visited Andros many years ago and I still remember how beautiful it was.I am sure you are going to have a lovely time!Kisses from Greece,dear!
@Care Cristina e Fausta,benvenute al nostro blog!Spero che ti troverete bene qui!Un abbraccio a tutte e due!A presto!
Τέλεια τα μανιτάριαααα! Καλή εβδομάδα και φιλιά!!
Έτσι μου’ρχεται να κάνω μία βουτιά στο πιάτο παρέα με μία φρατζόλα ψωμί!!!!
Oh my goodness Lenia…these portobello mushrooms look absolutely delicious! I am definitely going to make it…thanks for sharing…I can already smell and taste it! Great post!
Ixx
I love mushrooms – they look wonderful.
περαστικούλια στο κοριτσάκι σου Μανουσίνα μου…
τα μανιταράκια σου βέβαια λαχταριστά…-:))
thank you for such a delcious recipe for such a lovely vegetable. I can’t wait to try this!
Mary
Rico Lenia!!! me encantan las setas!!
Ciao Lenia! Grazie per la visita, ti seguo anche io con piacere! ..e che buoni questi funghi!!!!
Mushrooms are one’s of my favourite vegetable and you have cooked them very well!!They look delicious, I ‘ve never tried mustard,good advice!!
I hope your little girl is feeling better. Your mushrooms sound delicious and I love that they are so easy to do. I hope you have a great day. Blessings…Mary.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας για ταχεία ανάρρωση, έπιασαν!!! Ευτυχώς η μικρή δεν ψήνεται πια!!!! Όσο για τα μανιτάρια δεν λέω τίποτε άλλο εκτός από : είναι για πολλές βούτες!!!!
Φιλάκια