Σήμερα φτιάχνουμε αγαπημένο πρωτότυπο χούμους! Το χούμους σύμφωνα με την wikipedia Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη.Τι γίνεται όταν ενώνονται δυο αγαπημένες γεύσεις; Ένας πολύ πετυχημένος γάμος! Στη σημερινή συνταγή πάντρεψα την ανατολίτικη γεύση του χούμους με τη μεσογειακή του πέστο και το αποτέλεσμα ήταν καταπληκτικό! Αυτό το χούμους με πέστο μαϊντανού πρέπει να το δοκιμάσετε! Είναι όνειρο! Έχει γίνει ένα από τα αγαπημένα μου ντιπάκια και σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα! Για περισσότερες συνταγές με χούμους και αλείμματα πατήστε εδώ σε αυτή την συλλογή! Το συγκεκριμένο χούμους με πέστο μαϊντανού το χρησιμοποιώ και σε αυτές εδώ τις μπρουσκέτες με μανιτάρια! Μιαμ, μιαμ!!!Μπορείτε επίσης να αλείψετε ψωμί του τοστ και να φτιάξετε σούπερ υγιεινά τοστάκια, με πολλή πρωτεΐνη!
Καλή εβδομάδα να έχουμε! Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά:
200 γρ. ωμά ρεβίθια
2 σκόρδα
3/4 από ένα ματσάκι μαιντανού
2 κ.γ. ταχίνι
χυμός 1 λεμονιού
3 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. νερό
αλάτι κ πιπέρι
σουσάμι για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Αποβραδίς μουσκεύω τα όσπρια σε ένα μπολ με νερό. Την επομένη τα ξεπλένω και τα βάζω σε μια κατσαρόλα να βράσουν ώσπου να μαλακώσουν καλά. Τα σουρώνω, τα βάζω στο μπλέντερ και τα πολτοποιώ. Κατόπιν προσθέτω και τα υπόλοιπα υλικά και πολτοποιώ καλά. Αν μου φαίνεται πολύ πηχτό, αραιώνω με ελάχιστο νερό. Σερβίρω σε μπολάκια και πασπαλίζω με σουσάμι ή παπαρουνόσπορο. ό,τι μείνει, το αποθηκεύω σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο. Διατηρείται καλά για περίπου τέσσερις μέρες. Καλή σας όρεξη!
(Visited 1.977 times, 1 visits today)
I love hummus this pesto look amazing!
Πραγματικά πολύ ιδιαίτερο το ντιπάκι σου και το πάντρεμα δείχνει νόστιμο και πετυχημένο!
Φέρνω το κριτσινάκι μου και έρχομαι να … ντιπάρω!
Φιλιά!
Πολύ ενδιαφέρον, θα το δοκιμάσω!!!
i really hope i can make make my own hummus one day, thx for sharing your recipe!
Πολύ ωραίο και ιδιαίτερο!!!πρέπει να είναι νοστιμότατο!!!!
What a great combo, creative!! Hugs.
Questo incontro tra hmmus e pesto è molto convincente, proverò la tua ricetta 🙂 Complimenti anche per la nuova immagine della home page 🙂 Baci
Ciao Lenia, potrei viverci di hummus. Ogni volta che lo faccio apporto qualche modifica alla ricetta base per renderlo sempre diverso. Il tuo mi intriga molto 😀 Buon lunedì
Τι ωραία ιδέα! Θα πρέπει να είναι νοστιμότατο!
Both chickpea and pesto are my favourites. This is definitely a keeper.
This sounds delicious and your instructions make it very easy for us to make it on our own. Have a wonderful day. Blessings…Mary
Great idea! It looks delicious!
cela semble délicieux bravo
bonne soirée
Καλησπέρα! Έχω ήδη βρασμένα τα ρεβύθια και δεν ξέρω πόσα γραμμάρια να βάλω στη συνταγή για να βγει σωστά. Επειδή στη συνταγή εσείς βάζετε ωμά. Αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε. Θέλω να τη φτιάξω αύριο.
Τα 200 γρ. αμαγείρευτα ρεβύθια αποδίδουν περίπου 440 γρ. μαγειρεμένου προϊόντος!
Περιμένω εντυπώσεις, αν το φτιάξεις!
Τα φιλιά μου!