For the recipe in English click here
Αν υπήρχε μετρητής ενθουσιασμού, θα τον έσπαγα εξαιτίας αυτού του πιάτου! Είναι μια υπέροχη εκδοχή των ζυμαρικών, πιο ελαφριά, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα σε γεύση κ πολύ υγιεινή, εξαιτίας της μεγάλης ποσότητας λαχανικών που κρύβει! Έτσι, τρώμε λιγότερο ζυμαρικό κ περισσότερα λαχανικά, τα οποία έχουν αρωματιστεί από τη σάλτσα σόγιας κ έχουν γίνει θαυμάσια! Ένα πιάτο λοιπόν πεντανόστιμο που είμαι σίγουρη ότι θα το καθιερώσετε άπαξ κ το δοκιμάσετε. Επιπλέον, δεν έχει περίεργα κ δυσεύρετα υλικά. Εκτός αυτού είναι κ ένας εναλλακτικός τρόπος να φάμε το λάχανο. Πολλοί παραπονιούνται ότι δεν τους αρέσει που είναι σκληρό κ τους πονάνε τα σαγόνια μηρυκάζοντάς το! Όχι πια, φίλοι μου! Σε αυτή την εκδοχή τα σαγόνια σας δεν θα κουραστούν, γιατί το λάχανο είναι “ψημένο” στη σάλτσα σόγιας κ μαλακό!
Αρκετά ευλόγησα τα γένια μου! Μην με παρεξηγείτε, απλά όταν κάτι το θεωρώ πολύ νόστιμο, ενθουσιάζομαι κ θέλω να το μοιραστώ μαζί σας! Σας φιλώ ενθουσιωδώς λοιπόν!
Υλικά για 2 μεγάλες μερίδες:
250 γρ. άσπρο λάχανο, ψιλοκομμένο
250 γρ. κόκκινο λάχανο, ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 καρότα, τριμμένα
30 γρ. κάσιους, κομμένα στη μέση
8 κ.σ. σάλτσα σόγιας (45ml)
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα λάχανα, το κρεμμύδι κ τα καρότα να μαλακώσουν. Μετά πό πέντε λεπτά ρίχνω τη σάλτσα σόγιας κα ανακατεύω συχνά. Όταν μαραθούν, μειωθούν στον όγκο κ σκουρύνουν είναι έτοιμα. Ρίχνω τα κάσιους κ το σουσάμι να ψηθούν κι αυτά 2 λεπτά. Αποσύρω από τη φωτιά κ ρίχνω το λάδι. Ανακατεύω καλά. Στο μεταξύ έχω βράσει τα noodles της αρεσκείας μου σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Μεταφέρω τα noodles στο τηγάνι και ανακατεύω καλά. Καλή σας απόλαυση!
Σημ. 1) προσοχή! μην βάλετε αλάτι, γιατί η σάλτσα σόγιας είναι ήδη αρκετά αλμυρή!
2) διατηρούνται στο ψυγείο πολύ καλά, οπότε μπορείτε να φτιάξετε μεγάλη ποσότητα κ να έχετε έτοιμο φαγάκι κ τις επόμενες μέρες!
Εντάξει…καταλάβα τον ενθουσιασμό σου!!!!!!!!!!!!
Θα τα φτιάξω οπωσδήποτε!!!
Σούπερ γεύση και τρελλαίνομαι για ρυζομακάρονα!!
Yes, this sounds really good! Hugs!
Και εγώ θα ήθελα να τα δοκιμάσω!! Όταν λέμε σάλτσα σόγιας εννοούμε τη κλασσική που αγοράζουμε από τα Ασιατικά?
Αυτό το πιάτο είμαι σίγουρη ότι θα σε ξετρελάνει! Την απλή σάλτσα σόγιας χρησιμοποιώ που βρίσκεις παντού!
Πολλά φιλάκια, κοριτσάκι!
Τα λάχανα, το κρεμμύδι και το καρότο τα βάζουμε μόνα τους στο τηγάνι ή βάζουμε και λίγο λάδι;
Μαριλένα μου, εγώ χρησιμοποιώ αντικολλητικό τηγάνι κ το λάδι το βάζω στο τέλος για να κρατάει τα θρεπτικά συστατικά του. Καλή επιτυχία! Πολλά φιλιά!