For the recipe in English click here
Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Ελπίζω να είστε κ να αναμένετε με αισιοδοξία κ ανυπομονησία τις γιορτές! Είναι μια περίοδος που όλοι θα κάνουμε τις παρασπονδίες μας κ θα φάμε παραπάνω. Κατανοητό, αφού από τη στιγμή που θα κάνουμε ή θα μας κάνουν τραπεζώματα μόνο αν είσαι yogi μπορείς να αντισταθείς! Κι εγώ που είμαι χορτοφάγος κ γενικά προσέχω τη διατροφή μου, μην νομίζετε ότι δεν έχω στιγμές αδυναμίας! Τι να κάνουμε, είπαμε απέχουμε αρκετά από την αγιοσύνη…
Ας περάσουμε στο ψητό (μεταφορικά βέβαια, γιατί σε αυτή τη σελίδα μην περιμένετε ποτέ να βρείτε τέτοια!). Η σημερινή συνταγή είναι μια νόστιμη σούπα βελουτέ με φασόλια και σάλτσα ντομάτας βασιλικού. Ένα πανεύκολο κ γρήγορο χειμωνιάτικο πιάτο που λόγω αυτής της εξαιρετικής σάλτσας που πρόσθεσα στο τέλος απογειώθηκε κ πήρε καλοκαιρινό άρωμα. Στα εκλεκτά υλικά της Yoleni’s συμπεριλαμβάνονται κ αυτά τα εξαιρετικά φασόλια που δεν σε φτάνουν στη θέση να κάνεις δεήσεις στον Ύψιστο για να βράσουν (όπως μου έχει τύχει στο παρελθόν με άλλα φασόλια!).
Σας γλυκοφιλώ!
Υλικά:
300 γρ. φασόλια μέτρια Φεραία Γη
1500 ml νερό
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτα βασιλικός Simply Greek
2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο”Δρίσκα”
7 γρ. Μανιτάρι Κανθαρέλα αποξηραμένο Δίρφυς, μουλιασμένα για 1 ώρα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 φύλλα βασιλικού, ολόκληρα
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELI
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες Threpsi
πιπέρι πράσινο Cretan Herbs
Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα φασόλια αποβραδίς. Τα ξεπλένω και τα ρίχνω στο νερό που βράζει (1500ml) μαζί με το κρεμμύδι κ τα μανιτάρια. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά κ αφήνω να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη σάλτσα, τον πολτό σκόρδου, τον βασιλικό κ το λάδι. Ανακατεύω κ αφήνω να πάρουν μια τελευταία βράση όλα μαζί. Αποσύρω από τη φωτιά κ πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ. Σερβίρω με βασιλικό κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!
Beautiful and healthy soup. Happy Holidays. xo Catherine
Μμμμ και να μην έχω δοκιμάσει τέτοια σούπα ποτέ μου?Φαντάζομαι τη φοβερή του γεύση όμως ! Όμορφο ΣΚ να έχετε<3
Deliziosa zuppetta, Lenia! Bacioni e a prestissimo 🙂