The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Κυρίως πιάτο Όσπρια Σούπες

Σούπα βελουτέ με φασόλια, κανθαρέλες, ντομάτα κ βασιλικό

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Ελπίζω να είστε κ να αναμένετε με αισιοδοξία κ ανυπομονησία τις γιορτές! Είναι μια περίοδος που όλοι θα κάνουμε τις παρασπονδίες μας κ θα φάμε παραπάνω. Κατανοητό, αφού από τη στιγμή που θα κάνουμε ή θα μας κάνουν τραπεζώματα μόνο αν είσαι yogi μπορείς να αντισταθείς! Κι εγώ που είμαι χορτοφάγος κ γενικά προσέχω τη διατροφή μου, μην νομίζετε ότι δεν έχω στιγμές αδυναμίας! Τι να κάνουμε, είπαμε απέχουμε αρκετά από την αγιοσύνη…

Σούπα βελουτέ με φασόλια, κανθαρέλες, ντομάτα κ βασιλικό
Σούπα βελουτέ με φασόλια, κανθαρέλες, ντομάτα κ βασιλικό

Ας περάσουμε στο ψητό (μεταφορικά βέβαια, γιατί σε αυτή τη σελίδα μην περιμένετε ποτέ να βρείτε τέτοια!). Η σημερινή συνταγή είναι μια νόστιμη σούπα βελουτέ με φασόλια και σάλτσα ντομάτας βασιλικού. Ένα πανεύκολο κ γρήγορο χειμωνιάτικο πιάτο που λόγω αυτής της εξαιρετικής σάλτσας που πρόσθεσα στο τέλος απογειώθηκε κ πήρε καλοκαιρινό άρωμα. Στα εκλεκτά υλικά της Yoleni’s συμπεριλαμβάνονται κ αυτά τα εξαιρετικά φασόλια που δεν σε φτάνουν στη θέση να κάνεις δεήσεις στον Ύψιστο για να βράσουν (όπως μου έχει τύχει στο παρελθόν με άλλα φασόλια!).

Σας γλυκοφιλώ!

Σούπα βελουτέ με φασόλια, κανθαρέλες, ντομάτα κ βασιλικό
Σούπα βελουτέ με φασόλια, κανθαρέλες, ντομάτα κ βασιλικό

Υλικά:
300 γρ. φασόλια μέτρια Φεραία Γη
1500 ml νερό
3 κ.σ. σάλτσα ντομάτα βασιλικός Simply Greek
2 κ.γ. πολτός σκόρδου με ελαιόλαδο”Δρίσκα”
7 γρ. Μανιτάρι Κανθαρέλα αποξηραμένο Δίρφυς, μουλιασμένα για 1 ώρα
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
20 φύλλα βασιλικού, ολόκληρα
2 κ.σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ELI
αλάτι θαλασσινό σε νιφάδες Threpsi
πιπέρι πράσινο Cretan Herbs

Σούπα βελουτέ με φασόλια, κανθαρέλες, ντομάτα κ βασιλικό
Σούπα βελουτέ με φασόλια, κανθαρέλες, ντομάτα κ βασιλικό

Εκτέλεση:
Μουλιάζω τα φασόλια αποβραδίς. Τα ξεπλένω και τα ρίχνω στο νερό που βράζει (1500ml) μαζί με το κρεμμύδι κ τα μανιτάρια. Χαμηλώνω λίγο τη φωτιά κ αφήνω να βράσουν. Όταν είναι έτοιμα, αλατοπιπερώνω, ρίχνω τη σάλτσα, τον πολτό σκόρδου, τον βασιλικό κ το λάδι. Ανακατεύω κ αφήνω να πάρουν μια τελευταία βράση όλα μαζί. Αποσύρω από τη φωτιά κ πολτοποιώ με το ραβδομπλέντερ. Σερβίρω με βασιλικό κ φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας όρεξη!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 298 times, 1 visits today)

3 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *