For the recipe in English click here
Τα γλυκά με μήλο με τρελαίνουν! Ενώ αυτό καθ’εαυτό το μήλο απλά το συμπαθώ, στα γλυκά το θεωρώ ακαταμάχητο! Μηλόπιτα, κέικ μήλου, μάφιν, στρούντελ κτλ με όποια μορφή και να το αξιοποιήσω σε γλυκά το αγαπώ! Ήθελα λοιπόν να φτιάξω και εγώ με τη σειρά μου ένα γλυκάκι με τον απαγορευμένο καρπό μετά το φανταστικό κέικ της αδερφούλας μου. Τ μαφινάκια αυτά είναι πανάλαφρα και ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Φτιάξτε τα για σας ή για τα παιδάκια σας κ απολαύστε τα χωρίς τύψεις.
Σας φιλώ γλυκά!
Υλικά για 12 μάφιν:
1 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης+λίγες για πασπάλισμα
1 φλ. ζάχαρη καρύδας
1 φλ. apple sauce
1 φλ. μήλο, κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. goji berries
1 κ.σ. λιναρόσπορος
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
3 κ.γ. baking powder
μια τσιμπιά αλάτι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης, το baking powder, την κανέλλα, το γαρίφαλλο, το αλάτι, το λιναρόσπορο και τα goji berries. Σε ένα άλλο μπολ ενώνω τη σάλτσα μήλου με τη ζάχαρη. Σιγά σιγά ενώνω τα δυο μείγματα ρίχνοντας τα στερεα υλικά στα υγρά. Προσθέτω τα κομμένα μήλα και κατόπιν μοιράζω το τελικό μείγμα σε θήκες μάφιν σιλικόνης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν πριν ξεφορμάρω. Καλή σας απόλαυση!
Τι ωραία και αφράτα που φαίνονται τα μαφινάκια σας! Πάνω στην ώρα ακριβώς..! Πειραματιζόμουν το σκ για σπιτική σάλτσα μήλου με αχλάδι. [Θα ανεβάσω και την συνταγή σύντομα!]
Και εννοείται θα δοκιμάσω να φτιάξω τα super healthy muffins σας!
🙂
Deliziosi! Ho giusto un pacchetto di bacche di goji pronte per l’uso! Grazie dell’idea, cara Lenia 🙂
Εξαιρετικά κορίτσια! Θα τα τρώω χωρίς τύψεις! Φιλιά^^
TI EINAI H ΣΑΛΤΣΑ ΜΗΛΟΥ ? ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΗΝ ΒΡΟΥΜΕ ?
Φανή μου, ειναι σαν πουρές μήλου κ πωλείται στα supermarket στο τμήμα με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
apple sauce γράφει το βαζάκι πάνω,
Φιλάκια!
μπορεις να φτιαξεις με μηλα σε κατσατρολακι λιγο νερακι & χυμο λεμονι (να μη μαυρισει) – μολις μαλακωσουν με ενα πιρουνι τα κανεις πουρε…..
υπάρχει και η ελληνική κορινθιακή σταφίδα,που είναι ντοπιο προιόν,πολύ πιο γευστική κ το ίδιο θρεπτική….τι το θέλετε το γκοτζι μπερι?
Αγαπητή, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα υλικά της αρεσκείας του. Εξάλλου αγαπάμε πολύ τη σταφίδα κ τη χρησιμοποιούμε κατά κόρον σε πολλές συνταγές!
Καλή Κυριακή!
Μπορούμε να παραλείψουμε τη σάλτσα μήλου ή είναι απαραίτητη;
Όχι, Ολυμπία μου, δεν μπορείς να την παραλείψεις. Υποκαθιστά τα αυγά κ κάνει αφράτα τα μάφιν.
Φιλάκια πολλά!
Γεια σας! Εμενα δυστυχως δε μου πετυχαν. Η ζυμη βγηκε σε τριμματα χωρις υγρασια. Συνεπως τα μαφιν μου εγιναν πολυ ξερα και δε φουσκωσαν καθολου. Τι μπορει να εφταιξε; Εκανα ολα τα βηματα οπως τα περιγραφετε.
Καλησπέρα, Ελπίδα μου! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου πέτυχαν. Από τη στιγμή που ακολούθησες κατά γράμμα τη συνταγή θα έπρεπε να είναι καλά.