The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς

Μάφιν μήλου με goji berries

For the recipe in English click here

Τα γλυκά με μήλο με τρελαίνουν! Ενώ αυτό καθ’εαυτό το μήλο απλά το συμπαθώ, στα γλυκά το θεωρώ ακαταμάχητο! Μηλόπιτα, κέικ μήλου, μάφιν, στρούντελ κτλ με όποια μορφή και να το αξιοποιήσω σε γλυκά το αγαπώ! Ήθελα λοιπόν να φτιάξω και εγώ με τη σειρά μου ένα γλυκάκι με τον απαγορευμένο καρπό μετά το φανταστικό κέικ της αδερφούλας μου. Τ μαφινάκια αυτά είναι πανάλαφρα και ιδανικά για πρωινό ή σνακ. Φτιάξτε τα για σας ή για τα παιδάκια σας κ απολαύστε τα χωρίς τύψεις.

Σας φιλώ γλυκά!

Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries
Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries

Υλικά για 12 μάφιν:
1 1/2 φλ. αλεύρι
1/2 φλ. νιφάδες βρώμης+λίγες για πασπάλισμα
1 φλ. ζάχαρη καρύδας
1 φλ. apple sauce
1 φλ. μήλο, κομμένο σε κυβάκια
2 κ.σ. goji berries
1 κ.σ. λιναρόσπορος
2 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρίφαλο
3 κ.γ. baking powder
μια τσιμπιά αλάτι

Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries
Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με τις νιφάδες βρώμης, το baking powder, την κανέλλα, το γαρίφαλλο, το αλάτι, το λιναρόσπορο και τα goji berries. Σε ένα άλλο μπολ ενώνω τη σάλτσα μήλου με τη ζάχαρη. Σιγά σιγά ενώνω τα δυο μείγματα ρίχνοντας τα στερεα υλικά στα υγρά. Προσθέτω τα κομμένα μήλα και κατόπιν μοιράζω το τελικό μείγμα σε θήκες μάφιν σιλικόνης και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για περίπου 25 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν πριν ξεφορμάρω. Καλή σας απόλαυση!

Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries
Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries
Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries
Υγιεινά μάφιν μήλου με goji berries

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.340 times, 1 visits today)

13 Comment

  1. Τι ωραία και αφράτα που φαίνονται τα μαφινάκια σας! Πάνω στην ώρα ακριβώς..! Πειραματιζόμουν το σκ για σπιτική σάλτσα μήλου με αχλάδι. [Θα ανεβάσω και την συνταγή σύντομα!]
    Και εννοείται θα δοκιμάσω να φτιάξω τα super healthy muffins σας!
    🙂

  2. Φανή μου, ειναι σαν πουρές μήλου κ πωλείται στα supermarket στο τμήμα με τα είδη ζαχαροπλαστικής.
    apple sauce γράφει το βαζάκι πάνω,
    Φιλάκια!

    1. μπορεις να φτιαξεις με μηλα σε κατσατρολακι λιγο νερακι & χυμο λεμονι (να μη μαυρισει) – μολις μαλακωσουν με ενα πιρουνι τα κανεις πουρε…..

  3. υπάρχει και η ελληνική κορινθιακή σταφίδα,που είναι ντοπιο προιόν,πολύ πιο γευστική κ το ίδιο θρεπτική….τι το θέλετε το γκοτζι μπερι?

    1. Αγαπητή, ο καθένας μπορεί να χρησιμοποιήσει τα υλικά της αρεσκείας του. Εξάλλου αγαπάμε πολύ τη σταφίδα κ τη χρησιμοποιούμε κατά κόρον σε πολλές συνταγές!
      Καλή Κυριακή!

  4. Γεια σας! Εμενα δυστυχως δε μου πετυχαν. Η ζυμη βγηκε σε τριμματα χωρις υγρασια. Συνεπως τα μαφιν μου εγιναν πολυ ξερα και δε φουσκωσαν καθολου. Τι μπορει να εφταιξε; Εκανα ολα τα βηματα οπως τα περιγραφετε.

    1. Καλησπέρα, Ελπίδα μου! Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν σου πέτυχαν. Από τη στιγμή που ακολούθησες κατά γράμμα τη συνταγή θα έπρεπε να είναι καλά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *