For the recipe in English click here
Οι ντοματοκεφτέδες είναι ένα παραδοσιακό ορεκτικό της Σαντορίνης. Αυτό το υπέροχο νησί παράγει πολύ νόστιμη ντομάτα με μοναδική σαρκώδη, σφιχτή υφή και εξαιρετικά γλυκιά γεύση που την οφείλει στο ασβεστολιθικό, ηφαιστειακό υπέδαφος, στο υπερβολικά ξηρό κλίμα αλλά και στα γεμάτα υγρασία βράδια του ανεμοδαρμένου αυτού πανέμορφου νησιού. Με αυτήν οι κάτοικοί της φτιάχνουν αυτούς τους νόστιμους κεφτέδες που μυρίζουν καλοκαίρι. Σε αυτή την συνταγή είχαμε συνεργασία δύο νησιών : της Σαντορίνης -για την συνταγή και της Μυτιλήνης για το λαδοτύρι και το εξαιρετικό ούζο ΜΙΝΙ !
Υλικά
800γρ ντομάτα
200γρ ξερό κρεμμύδι
100 γρ λαδοτύρι Μυτιλήνης π.ο.π.
15 δυόσμος φρέσκος
7-8 κσ αλεύρι
1/2 κγ ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Ξεφλουδίζω τις ντομάτες, αφαιρώ τα σπόρια και τις κόβω σε πολύ μικρά κυβάκια, τις βάζω σε ένα σουρωτήρι τις αλατίζω και τις αφήνω για 30 περίπου λεπτά να βγάλουν τα πολλά υγρά. Ψιλοκόβω το κρεμμύδι και τον δυόσμο και τρίβω στον τρίφτη το λαδοτύρι. Ανακατεύω όλα τα παραπάνω υλικά προσθέτω πιπέρι και ζάχαρη και σταδιακά το αλεύρι – η ποσότητα του αλευριού που θα χρησιμοποιήσετε εξασρτάται από το πόσο ζουμερές είναι οι ντομάτες- μέχρι να έχω έναν πηχτό χυλό Το αφήνω περίπου 30 λεπτά και στην συνέχεια ρίχνω σε καυτό λάδι κουταλιές από το μείγμα. Τα γυρίζω να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές και όταν είναι έτοιμα τα τοποθετώ σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει τα πολλά λάδια.
(Visited 596 times, 1 visits today)
love tomatoes, seems so tasty !
Ούζο και ντοματοκεφτέδες! Δεν υπάρχει καλύτερο!
Καλή εβδομάδα κορίτσια 🙂
They look very tasty!
Αυτή η πινελιά με το λαδοτύρι και το δυόσμο μου’κανε κάτι! μιαμ…
Nice and delicious! Love that crunchy crust …
ela h.
Ιδανικοί μεζέδες για το καλοκαιράκι!
Ωραιότατο καλοκαιρινό μεζεδάκι Δήμητρα.
Και το λαδοτύρι συμπληρώνει υπέροχα.
Φιλιά