For the recipe in English click here
Καλημερούδια κ καλή εβδομάδα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Είμαι πολύ χαρούμενη για την συνταγούλα που θα σας παρουσιάσω σήμερα! Ποιος δεν αγαπά το club sandwich; Ποιος μπορεί να του αντισταθεί; Έλα όμως που είναι βαρυφορτωμένο με ένα σκασμό θερμίδες κ παχυντικά υλικά που δεν προσφέρουν τίποτα στον οργανισμό! Αποφάσισα λοιπόν να φτιάξω την υγιεινή εκδοχή του χωρίς όμως να κάνω σκόντο στην γεύση! Η επιχείρηση “υγιεινοποίησης” (ας μου επιτραπεί ο νεολογσμός! ) του αγαπημένου junk food μικρών κ μεγάλων στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία! Όχι μόνο βγήκε πεντανόστιμο, είναι κ θρεπτικό! Ο Κωστής το εκθείασε κ τόνισε ότι η απουσία κρέατος κ τυριού δεν είναι αισθητή. Περιέχει ψωμάκι ολικής, μανιτάρια κ κρεμμύδια ψητά, κρέμα από αβοκάντο (μην την παραλείψετε, ταιριάζει απίστευτα!), ντομάτα κ μαρούλι! Βλέπετε; Μόνο απλά, αγνά υλικά! Μην αποθαρρυνθείτε από την μακρά λίστα! Πολλά επαναλαμβάνονται! Καλέ, ξέχασα να σας πω για τις πατάτες που το συνοδεύσαμε, γιατί ως γνωστόν, δεν νοείται club δίχως πατάτα! Φυσικά δεν τηγάνισα (αν θυμάστε, έχω πάρει διαζύγιο από το τηγάνι εδώ και χρόνια!), αλλά έκανα τις “μούφα” τηγανιτές πατάτες, αυτές που τις βάζεις σε λαδόκολλα στον φούρνο κ γίνονται απίθανες! Για να μην μακρηγορώ αυτό το club sandwitch θέλω να το δοκιμάσετε! Την επόμενη φορά που θα σας το ζητήσουν τα παιδάκια σας, φτιάξτε τους αυτό! Είμαι σίγουρη ότι θα σας ενθουσιάσει και εσάς! Εγώ πάντως, όταν μεγαλώσει ο γιόκας μου, θα του το φτιάχνω!
Φιλάκια πολλά! Μουάτς!
Υλικά για 2 άτομα:
για τα τοστάκια:
6 φέτες ψωμί τοστ ολικής αλέσεως
200 γρ. μανιτάρια μεγάλα (άσπρα ή πορτομπέλο)
1 μεγάλο κρεμμύδι
3+1 κ.σ. ελαιόλαδο
1+1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1_+1 κ.γ. ρίγανη
1/2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα
αλάτι κ πιπέρι
2 φύλλα μαρουλιού
1 ντομάτα. σε φέτες
2 πολύ ώριμα αβοκάντο
λίγος χυμός λεμονιού
2 κ.σ. μουστάρδα
για τις πατάτες:
400 γρ. πατάτες, πολύ λεπτά κομμένες
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. σκόνη σκόρδου
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.γ. ρίγανη
αλάτι κ πιπέρι
Εκτέλεση:
Για τις πατάτες: Σε ένα μπολ βάζω τις λεπτοκομμένες πατάτες. Αλατοπιπερώνω κ προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύω με τα δάχτυλα ώστε να καλυφθούν καλά οι πατάτες. Τις απλώνω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνω για 25 περίπου λεπτά στους 200 βαθμούς σε αντιστάσεις κ μετά για 10 λεπτά στον αέρα.
Για τα τοστάκια: Σε ένα μπολάκι ανακατεύω 3 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.γ. σκόνη σκόρδου,1 κ.γ. ρίγανη, αλάτι κ πιπέρι. Με ένα πινέλο αλείφω τις φέτες των μανιταριών(μην τις κάνετε λεπτές, γιατί μπαίνουν στο μαγείρεμα κ θέλουμε να κρατήσουν όγκο) κ από τις 2 πλευρές κ τα ψήνω σε γκριλιέρα. Αν δεν έχετε, βάλτε τα σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα να ψηθούν στον φούρνο. Μετά χτυπώ σε ένα μπολάκι 1 κ.σ. ελαιόλαδο με 1 κ.γ. ρίγανη κ σκόνη σκόρδου, αλατοπίπερο κ μισή κουταλιά καπνιστή πάπρικα. Αλείφω τις φέτες των κρεμμυδιών κ ψήνω κι αυτές στην γκριλιέρα. Λιώνω με ένα πιρούνι τα αβοκάντο, τα αλατοπιπερώνω κ τα περιχύνω με λίγο χυμό λεμονιού. Ψήνω τις φέτες του τοστ στην τοστιέρα. Αλείφω μια φέτα με κρέμα αβοκάντο. Από πάνω βάζω φέτες ντομάτας κ κρεμμυδιών. Αλείφω την επόμενη φέτα και από τις δυο πλευρές με αβοκάντο. Την τοποθετώ πάνω στην προηγούμενη κ βάζω πάνω μαρούλι κ φέτες μανιταριών κ κρεμμυδιών. Αλείφω με μουστάρδα την τελευταία φέτα κ κλείνω το σάντουιτς. Πιέζω, βάζω διαγώνια 2 οδοντογλυφίδες κ το κόβω διαγώνια στα δύο. Τοποθετώ σε πιατέλα μαζί με πατατούλες. Το ίδιο κάνω κ για το δεύτερο. Καλή σας απόλαυση!
1 Comment