Καλημερούδια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες και καλό μήνα! Οι μηλοσυνταγές συνεχίζονται! Μετά από το λαχταριστό υγιεινό cheesecake που σας πρότεινα τις προάλλες σειρά έχει η πιο νόστιμη φθινοπωρινή γκρανόλα. Έχετε καταλάβει την αγάπη που έχω στη γκρανόλα, αφού στο μπλογκ έχω πολλές σχετικές συνταγές. Ποτέ δεν αγοράζω του εμπορίου, αφού στις σπιτικές ελέγχουμε τα υλικά και τη ζάχαρη. Οικογενειακώς τη λατρεύουμε και τη θεωρούμε μια υγιεινή λιχουδίτσα! Αυτές που φτιάχνω πιο συχνά είναι δύο: με καρύδα και η τραγανή!
Η σημερινή προστέθηκε ήδη στις αγαπημένες μας, αφού θυμίζει η γεύση της μηλόπιτα! Πραγματικά πεντανόστιμη! Μια συμβουλή να σας δώσω: όλες τις γκρανόλες, όταν τις σερβίρω τις προσθέτω λίγες σκέτες νιφάδες βρώμη. Έτσι, και πιο ελαφριές γίνονται και κρατάνε για περισσότερο καιρό!
Αυτά για σήμερα! Περιμένω εντυπώσεις από την μηλογκρανόλα! Αξίζει να τη δοκιμάσετε! Φιλιά πολλά από το νησάκι μας! Μουάτς!
Υλικά:
120 γρ. μήλο, κομμένο σε μικρά κυβάκια
200 γρ. νιφάδες βρώμης
60 γρ. καρύδια σπασμένα
1.5 κ.σ. κανέλα
1 κ.γ. γαρίφαλο
1/4 κ.γ. αλάτι
120 γρ. σιρόπι αγαύης
50 γρ. φιστικοβούτυρο
40 γρ. μελάσσα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω καλά τη βρώμη, τα μπαχαρικά, τα καρύδια και τα μήλα. Σε άλλο μπολ ανακατεύω το φιστικοβούτυρο με το σιρόπι αγαύης, το εκχύλισμα βανίλιας και τη μελάσσα. Ρίχνω το υγρό μείγμα μέσα στο μείγμα των στερεών κι ανακατεύω πολύ καλά ώστε να πάει παντού. Αδειάζω το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (απλώστε καλά, αραιά) και ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο σε αντιστάσεις στους 170C για 15 λεπτά. Μετά αναμοχλεύω τη γκρανόλα και ξαναβάζω στον φούρνο για άλλα 10-15 λεπτά ώσπου να πάρει χρώμα. Προσοχη μην σας καεί! Βγάζω από τον φούρνο και την αφήνω να κρυώσει. Κατόπιν αποθηκεύω σε γυάλινα βάζα. Καλοφάγωτη!
Συνταγή ελαφρά προσαρμοσμένη από εδώ
Καλημέρα,
αντί για μελάσα τι μπορώ να βάλω?
Ευχαριστώ
Όλγα μου, η μελάσα παίζει ρόλο στη γεύση. Τη θεωρώ σημαντική. Αν την παραλείψεις, βάλε αγαύη στη θέση της!
Φιλιά πολλά!