The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Μάφινς φράουλας με σοκολάτα
Vegan Γλυκά Γλυκά Κέικ - Μάφινς Πρωινό

Μάφινς φράουλας με σοκολάτα

Γεια σας, γλυκά μου πλάσματα! Ελπίζω να μου είστε καλά! Εμείς εδώ, στο νησί, στην ρουτίνα μας…Δεν παραπονιέμαι όμως…Έχουμε την υγεία και αυτό είναι υπεραρκετό…Ας μαγειρέψουμε ευθύς αμέσως κάτι άκρως ανοιξιάτικο και πολύ όμορφο και νόστιμο! Την φράουλα που λέτε την λατρεύω. Μου φτιάχνει η διάθεση και μόνο που την βλέπω! Όμορφη, κατακόκκινη, χαριτωμένη! Τέτοια εποχή δεν λείπει από το σπίτι μας. Ο δε Δημητράκης την τσακίζει. Πρόσφατα ανακάλυψα ότι υπάρχει και ξερή φράουλα (χωρίς ζάχαρη παρακαλώ) και είναι απίθανη! Μαμά και γιος την λατρεύουμε! Έτσι, λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω στον μικρό μου ένα γλυκάκι μιας κι είχα καιρό να του κάνω. Εμπνευσμένη από τα υπέροχα μάφινς με βερίκοκο  τα οποία πολύ αγαπήσατε πέρσι, αποφάσισα να κάνω μάφινς φράουλας με σοκολάτα! Έγιναν πολύ νόστιμα και  πολύ φρουτένια.

Αν αγαπάτε κι εσείς αυτό το υπέροχο φρούτο, πατώντας εδώ θα βρείτε πολλές λαχταριστές ιδέες για να τις αξιοποιήσετε! Περιμένω τις εντυπώσεις σας από αυτά τα λαχταριστά μάφινς φράουλας με σοκολάτα! Πολλά γλυκά φιλιά από την Ζακυνθούλα!
Μάφινς φράουλας με σοκολάτα

Υλικά για 11-12 μάφινς:
300 γρ. φράουλα
170 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
110 γρ. ζάχαρη
30 γρ. ηλιέλαιο
1 κ.γ. baking powder
50 γρ. σταγόνες σοκολάτας

Μάφινς φράουλας με σοκολάτα

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύω το αλεύρι με το baking powder. Αλέθω εντελώς στο μπλέντερ τις φράουλες. Κατόπιν τις βάζω σε ένα μπολ μαζί με το λάδι και την ζάχαρη και χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά. Σιγά σιγά ενσωματώνω το αλεύρι στα υγρά υλικά και ανακατεύω καλά. Στο τέλος προσθέτω και τις σταγόνες σοκολάτας κι ανακατεύω για τελευταία φορά. Αδειάζω το μείγμα σε θήκες για μάφινς. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180C για περίπου 35 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος είναι μεγαλύτερος από τον συνηθισμένο λόγω της υγρασίας του φρούτου. Είναι έτοιμα, όταν έχουν σταθεροποιηθεί και όταν βγει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα στο μάφιν. Μην ξεχνάτε ότι οι φούρνοι είναι διαφορετικοί, οπότε τσεκάρετε τον χρόνο ψησίματος. Τα βγάζω από τον φούρνο και περιμένω να κρυώσουν για να τα απολαύσω! (όσα δηλ. με αφήσει να φάω ο Δημητράκης μου! Χαχαχα!) Καλοφάγωτα!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.886 times, 1 visits today)

7 Comment

    1. Δεν το έχω δοκιμάσει, αλλά φαντάζομαι ότι γίνεται. Προφανώς θα χρειαστεί παραπάνω χρόνο ψησίματος. Να ξέρεις ότι δεν θα βγει κλασικό αφράτο κέικ λόγω της υγρασίας από τις φράουλες. Πολλά φιλιά!!!

    1. Κατερινιώ μου, αν βάλεις υγρό γλυκαντικό π.χ. αγαύη ή μέλι, αλλάζει η συνταγή.Δεν το έχω δοκιμάσει με κάτι άλλο. Πάντως 10 γρ. ζάχαρη σε κάθε μάφιν (αν βγάλεις 11) δεν είναι μεγάλη ποσότητα!
      Φιλιά πολλά!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *