Έχουμε γενέθλια σήμερα!!!!! Γίναμε δύο χρονών. Πότε πέρασαν δυο χρόνια δεν το καταλάβαμε. Δυο όμορφα και νόστιμα χρόνια. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη, την υποστήριξή σας και την όμορφη παρέα σας. Δεν θα σας κεράσουμε γλυκάκι αλλά ποτάκι να σας δροσίσουμε λιγάκι, στην υγειά μας!!!!
Το λιμοντσέλο είναι από τα αγαπημένα μου, σε πολλά εστιατόρια το σερβίρουν στο τέλος του γεύματος,σαν χωνευτικό αλλά συνήθως έχει πολύ αλκοόλ για τα γούστα μου. Αυτό που έφτιαξα είναι ακριβώς όπως μου αρέσει και δυστυχώς τελειώνει, ευτυχώς υπάρχουν λεμόνια στις λεμονιές μας και σύντομα θα φτιάξω και άλλο. Φτιάξτε το για να το πιείτε ή να το πάτε πεσκέσι, πιστέψτε με θα το αγαπήσετε και θα σας αγαπήσουν όσοι το δοκιμάσουν.
Υλικά:
10 λεμόνια βιολογικά ή από κήπο
1,5 λίτρο τζιν
1 κιλό ζάχαρη
1,2 λίτρου νερό
Εκτέλεση:
Πλένω καλά τα λεμόνια. Καθαρίζω τα λεμόνια με τον αποφλοιωτή πατάτας, όσο λιγότερο από την σάρκα του κόψετε τόσο καλύτερα. Σε ένα μεγάλο βάζο, ρίχνω τις φλούδες των λεμονιών και τις σκεπάζω με το τζιν. Κλείνω το βάζο και το αφήνω σε σκοτεινό δωμάτιο για 10-15 ημέρες.
Σε μια κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη και το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει. Σουρώνω το υγρό από το βάζο και το ανακατεύω με το σιρόπι. Το μοιράζω σε γυάλινα μπουκάλια. Είναι πιο ωραίο παγωμένο, οπότε πριν σερβίρετε βάλτε το για μια ωρίτσα στην κατάψυξη.
Our blog turns 2 today! Happy birthday to “What are we going to eat?”! Two wonderful, delicious and creative years have passed since the birth of our space! We both would like to warmly thank you for your support, your love and your lovely company. We have prepared a delicious limoncello for you! Let’s celebrate drinking this italian lemon liqueur. We love it because it is very refreshing. It is served chilled as an after dinner digestivo. This version does not contain much alcohol and you will be thrilled if you make it! It would be a perfect, easy ad cheap gift too! I am sure you will love it!”Cheers,our friends!”
Enjoy, have fun and take care,dear readers from every part of the world!
Ingredients:
10 organic lemons
1.500ml gin
1 kg sugar
1.200 ml water
Directions:
Wash the lemons thoroughly. Peel the zest off (with a potato peeler). The less flesh you peel off, the better! In a large jar place lemon peels and cover them with gin. Close the jar and set aside in a dark place for 10-15 days.
In a pot place sugar and water and boil until sugar becomes syrup. Allow to cool. Drain liquid out of the jar and mix it with syrup. Store in glass bottles. Before serving put it in the fridge for an hour! It tastes even better!
(Visited 91 times, 1 visits today)
Che delizia!! Il limoncello fatto in casa deve essere delizioso. Brava e auguri per il tuo bellissimo blog!
Me gusta el limoncello, pero no sabia que lleva ginebra.
Congratulations on your blog 2nd anniversary and very glad that i’ve also known you here!Thank you for your support given to me too and thank you for sharing this easy wonderful recipe to make limoncello. Cheers!
Happy 2nd Birthday!!!! Συγχαρητήρια και ευχαριστιες για το ωραιο κέρασμα!!!!
“Να ζήσετε” βρε 🙂
Το σφηνάκι σας υπέροχο!!!
Στην υγειά σας βρε …κορίτσια :))
Tanti auguri cara, buon blog compleanno ^_^ Brindo insieme a te con un assaggino di limoncello, fatto in casa è fantastico 🙂 Baci, buon we
Καλημέρα χρόνια πολλά να χαιρόσαστε το blogoσπιτάκι σας πάντα επιτυχίες και πάντα να μας χαρίζετε νοστιμιές φιλιά!!!!!
Να τα εκατοστήσετε, χιλιάδες αναρτήσεις να κάνετε και εκατομμύρια αναγνώστες να σας επισκέπτονται!
Tanti auguri a voi e al vostro bellissimo blog! Fantastico il limoncello! Non l’ho mai fatto perché non riuscivo a capire dove acquistare l’alcool a 95° qui, vedo con piacere che i può fare anche con il gin!
Στην υγειά σας!! Και καλό σαββατοκύριακο!
να τα χιλιασετε και να σας διαβαζουμε!
στην υγεια σας κοριτσια!
ειρηνη
Tantissimi auguri per il blogcompleanno ! Un abbraccio e buon weekend…
Χρόνια σας πολλά εύχομαι πολλές πολλές αναρτήσεις, να τις χιλιάσετε!!!Το λικεράκι υπέροχο!
Κοριτσάκια μου γλυκά και νόστιμα!!!
Χρόνια πολλά, να τα χιλιάσετε, με πολλές πολλές νοστιμιές!
Το λικεράκι απλά υπέροχο!
Φιλάκια!
Augurissimi al vostro blog e complimenti a voi per le splendide ricette che ci fate arrivare dalla splendida Grecia!!!Questo limoncello e’ fantastico sono astemia e senza alcool per me va benissimo!!!Un abbraccio grande!!!
Χρόνια πολλά με πολλές και δημιουργικές συνταγές!!!
Ευχαριστούμε για το κέρασμα!
Πάντα την ήθελα αυτή τη συνταγή!! Πολύ ωραία! Να τα εκατοστήσετε και πάντα να μας δίνετε λύσεις στο “τι θα φάμε σήμερα”!!!
Non c’è niente da fare, il limoncello fatto in casa è strepitoso:-) brindo con un bicchierino virtuale di questo al vostro blogbirthday. Auguroni!!
Happy anniversary!!!! Love homemade limoncello so simple and good!
Χρόνια πολλά κορίτσια!
Νόστιμα και δημιουργικά!
Ευχαριστούμε για κέρασμα, το λιμοντσέλο μου αρέσει πολύ και η σπιτική εκδοχή του είναι άπαιχτη!
Φιλιά!
Χρόνια σας Πολλά και νόστιμα!!!
Χρονια πολλά,χρονια πολλα!Μου μάθατε αρκετά μυστικά μαγειρικής -ζαχαροπλαστικης!Να συνεχίσετε έτσι…δυναμικα!Φιλάκια πολλα!Χρύσα
κοριτσάκια μου να τα 1000άσετε τα χρόνια σας…
και πάντα να μας τρατάρετε τις νοστιμιές σας…
πίνω στην υγειά σας το λαχταριστό λιμοντσέλο σας,σας δίνω πολλά πολλά φιλιά και σας εφιστώ τη προσοχή στις γέφυρες…-:))
χρονια πολλα πολλα, ειναι από τα αγαπημένα μου το παγωμένο λιμοντσελο!
Χρόνια σου πολλά nostimia.
Εύχομαι πολλές ακόμη νόστιμες αναρτήσεις.
Να τα κατοστήσετε και να το …τσούζετε συχνά!
Auguri ragazze!! Un ottimo modo per festeggiare, sapete che noi siciliani andiamo matti per il limoncello. Proverò questa versione analcolica. Buon compleanno!!!!
Happy Birthday για το blog σας!
Να απολαμβάνετε τις αναρτήσεις σε αυτό, να τις πολλαπλασιάσετε και εμείς να βλέπουμε τι όμορφες δημιουργίες σας.
Cheers!
Z.
Congratulations for two delicious years! I’ll drink to your continuous delightful blog! Love your drink! Cheers!
Να το χαίρεστε το blog και να συνεχίσετε έτσι νόστιμα όπως αρχίσατε!
Το λικέρ αυτό και μένα είναι από τα πιο αγαπημένα μου, αφού φάγαμε καλά τόσο καιρό, ας πιούμε λοιπόν!
Στην υγειά μας! 🙂
Χρόνια πολλά με υγεία, δημιουργικά και νόστιμα!
Το κέρασμα εξαιρετικό, ευχαριστούμε!
Tantissimi auguri!!
Un modo appropriato per festeggiare il compleanno del vostro blog. Tanti auguri :D!
Molto interessante l’uso del gin per il limoncello, deve essere molto profumato vero??? brava e buon blog compleanno!