The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Χωρίς κατηγορία

Σπιτικό λιμοντσέλο για τα μπλογκογενέθλειά μας! – Homemade Limoncello for our blogbirthday

DSCN4730
 Έχουμε γενέθλια σήμερα!!!!! Γίναμε δύο χρονών. Πότε πέρασαν δυο χρόνια δεν το καταλάβαμε. Δυο όμορφα και νόστιμα χρόνια. Σας ευχαριστούμε για την αγάπη, την υποστήριξή σας και την όμορφη παρέα σας. Δεν θα σας κεράσουμε γλυκάκι αλλά ποτάκι να σας δροσίσουμε λιγάκι, στην υγειά μας!!!!
Το λιμοντσέλο είναι από τα αγαπημένα μου, σε πολλά εστιατόρια το σερβίρουν στο τέλος του γεύματος,σαν χωνευτικό αλλά συνήθως έχει πολύ αλκοόλ για τα γούστα μου. Αυτό που έφτιαξα είναι ακριβώς όπως μου αρέσει και δυστυχώς τελειώνει, ευτυχώς υπάρχουν λεμόνια στις λεμονιές μας και σύντομα  θα φτιάξω και άλλο. Φτιάξτε το για να το πιείτε ή να το πάτε πεσκέσι, πιστέψτε με θα το αγαπήσετε και θα σας αγαπήσουν  όσοι το δοκιμάσουν.

Σπιτικό λιμοντσέλο Υλικά:

10 λεμόνια βιολογικά ή από κήπο
1,5 λίτρο τζιν
1 κιλό ζάχαρη
1,2 λίτρου νερό


Εκτέλεση:

Πλένω καλά τα λεμόνια. Καθαρίζω τα λεμόνια με τον αποφλοιωτή πατάτας, όσο λιγότερο από την σάρκα του κόψετε τόσο καλύτερα. Σε ένα μεγάλο βάζο, ρίχνω τις φλούδες των λεμονιών και τις σκεπάζω με το τζιν. Κλείνω το βάζο και το αφήνω σε σκοτεινό δωμάτιο για 10-15  ημέρες.
Σε μια κατσαρόλα βάζω την ζάχαρη και το νερό, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Το αφήνω να κρυώσει. Σουρώνω το υγρό από το βάζο και το ανακατεύω με το σιρόπι. Το μοιράζω σε γυάλινα μπουκάλια. Είναι πιο ωραίο παγωμένο, οπότε πριν σερβίρετε βάλτε το για μια ωρίτσα στην κατάψυξη.
Σπιτικό λιμοντσέλο
Our blog turns 2 today! Happy birthday to “What are we going to eat?”! Two wonderful, delicious and creative years have passed since the birth of our space! We both would like to warmly  thank you for your support, your love and your lovely company.  We have prepared a delicious limoncello for you! Let’s celebrate drinking this italian lemon liqueur. We love it because it is very refreshing. It is served chilled as an after dinner digestivo. This version does not contain much alcohol and you will be thrilled if you make it! It would be a perfect, easy ad cheap gift too! I am sure you will love it!”Cheers,our friends!”

Enjoy, have fun and take care,dear readers from every part of the world!

Ingredients:

Σπιτικό λιμοντσέλο 10 organic lemons
1.500ml  gin
1 kg sugar
1.200 ml water


Directions:

Wash the lemons thoroughly. Peel the zest off (with a potato peeler). The less flesh you peel off, the better! In a large jar place lemon peels and cover them with gin. Close the jar and set aside in a dark place for 10-15 days.

In a pot place sugar and water and boil until sugar becomes syrup. Allow to cool. Drain liquid out of the jar and mix it with syrup. Store in glass bottles. Before serving put it in the fridge for an hour! It tastes even  better!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 83 times, 1 visits today)

33 Comment

  1. Congratulations on your blog 2nd anniversary and very glad that i’ve also known you here!Thank you for your support given to me too and thank you for sharing this easy wonderful recipe to make limoncello. Cheers!

  2. Tanti auguri a voi e al vostro bellissimo blog! Fantastico il limoncello! Non l’ho mai fatto perché non riuscivo a capire dove acquistare l’alcool a 95° qui, vedo con piacere che i può fare anche con il gin!
    Στην υγειά σας!! Και καλό σαββατοκύριακο!

  3. Κοριτσάκια μου γλυκά και νόστιμα!!!
    Χρόνια πολλά, να τα χιλιάσετε, με πολλές πολλές νοστιμιές!
    Το λικεράκι απλά υπέροχο!
    Φιλάκια!

  4. Χρόνια πολλά κορίτσια!
    Νόστιμα και δημιουργικά!
    Ευχαριστούμε για κέρασμα, το λιμοντσέλο μου αρέσει πολύ και η σπιτική εκδοχή του είναι άπαιχτη!
    Φιλιά!

  5. Χρονια πολλά,χρονια πολλα!Μου μάθατε αρκετά μυστικά μαγειρικής -ζαχαροπλαστικης!Να συνεχίσετε έτσι…δυναμικα!Φιλάκια πολλα!Χρύσα

  6. κοριτσάκια μου να τα 1000άσετε τα χρόνια σας…
    και πάντα να μας τρατάρετε τις νοστιμιές σας…
    πίνω στην υγειά σας το λαχταριστό λιμοντσέλο σας,σας δίνω πολλά πολλά φιλιά και σας εφιστώ τη προσοχή στις γέφυρες…-:))

  7. Happy Birthday για το blog σας!
    Να απολαμβάνετε τις αναρτήσεις σε αυτό, να τις πολλαπλασιάσετε και εμείς να βλέπουμε τι όμορφες δημιουργίες σας.

    Cheers!
    Z.

  8. Να το χαίρεστε το blog και να συνεχίσετε έτσι νόστιμα όπως αρχίσατε!
    Το λικέρ αυτό και μένα είναι από τα πιο αγαπημένα μου, αφού φάγαμε καλά τόσο καιρό, ας πιούμε λοιπόν!
    Στην υγειά μας! 🙂

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.