The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Ριζότο κολοκύθας
Ζυμαρικά - Ρύζι - Δημητριακά Κυρίως πιάτο

Ριζότο κολοκύθας

Καλημερούδια, γλυκά μου πλάσματα! Χάθηκα λίγο, μιας και οσμιζόμενοι ένα επερχόμενο lockdown αδράξαμε την ευκαιρία να ταξιδέψουμε ως την πανέμορφη Καλαμάτα. Τις εντυπώσεις μας θα σας τις γράψω σύντομα. Εν αναμονή των εξαγγελιών του πρωθυπουργού και με το φόβο ότι θα ξαναζήσουμε τα περσινά σας γράφω τούτες τις αράδες…Ας μαγειρέψουμε όμως τώρα ένα εκπληκτικό ριζότο κολοκύθας για να ξεχάσουμε λιγάκι αυτή την παράνοια που ζούμε!

Η κολοκύθα είναι ένα εκπληκτικό υλικό που ανακάλυψα πριν μερικά χρόνια. Είναι πολυεργαλείο και μπορεί να χρησιμεύσει σε πολλές παρασκευές γλυκιές και αλμυρές. Μπορείτε να την απολαύσετε σε σούπα, σε κέικ, σε σαλάτα, σε μπράουνι, με ζυμαρικά . Σήμερα ωστόσο σας παρουσιάζω ένα υπέροχο ριζότο κολοκύθας, πεντανόστιμο, ελαφρύ, θρεπτικό και οπτικά πανέμορφο λόγω του πορτοκαλί χρώματος που χαρίζει το αγαπημένο μας λαχανικό. Αξίζει να το δοκιμάσετε!

Φιλιά πολλά και καλά κουράγια, αγαπημένοι μου φίλοι και φίλες! Να προσέχετε!

Ριζότο κολοκύθας

Υλικά για 4 άτομα:
350 γρ. ρύζι αρμπόριο
140 γρ. κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φύλλα φασκόμηλο
λίγο λευκό κρασί
αλάτι και πιπέρι
για τον πουρέ κολοκύθας
400 γρ. κολοκύθα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
4 φύλλα φασκόμηλο

Ριζότο κολοκύθας

Εκτέλεση:
Πρώτα φτιάχνω τον πουρέ κολοκύθας. Κόβω την κολοκύθα σε κομματάκια, ζεσταίνω το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνω την κολοκύθα και το φασκόμηλο και σοτάρω ώσπου για λίγα λεπτά ώσπου να μαλακώσει. Κατόπιν την πολτοποιώ στον μπλέντερ να γίνει πουρές. Αλέθω στο μπλέντερ το κρεμμύδι και το σκόρδο. Ζεσταίνω σε αντικολλητικό τηγάνι το υπόλοιπο λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι, το φασκόμηλο και το σκόρδο για 2 λεπτά. Κατόπιν προσθέτω και το ρύζι και το σοτάρω ώσπου να γίνει διάφανο. Στο μεταξύ έχω βάλει στον βραστήρα νερό για να βράσει. Σβήνω με ένα φλιτζανάκι κρασί. Όταν εξατμισθεί, αρχίζω και ρίχνω νερόσταδιακά, ανακατεύω και συνεχίζω την διαδικασία. Στα μισά αντί για νερό ρίχνω τον πουρέ κολοκύθας. Ανακατεύω καλά. Προσθέτω νερό, αλατοπιπερώνω και αφήνω να βράσει. Αφαιρώ από την φωτιά, όταν το ρύζι έχει μαγειρευτεί al dente και το φαγάκι έχει αποκτήσει μια κρεμώδη όψη. Προσθέτω διατροφική μαγιά για τυρένια γεύση, σερβίρω αμέσως με φρεσσκοτριμμένο πιπέρι. Καλή σας απόλαυση!

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 4.973 times, 1 visits today)

3 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *