The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια κ λιαστή ντομάτα
Κυρίως πιάτο Όσπρια

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια κ λιαστή ντομάτα

For the recipe in English click here

Καλημερούδια κ χρόνια πολλά! Να είμαστε φωτισμένοι κ να βαδίζουμε μέσα στο φως κ μακριά από παντός είδους σκοτάδια! Σιγά σιγά οι ρυθμοί επανέρχονται, αφού οι γιορτές οδεύουν προς το τέλος τους. Περάσαμε όμορφα αυτές τις μέρες. Βαφτίσαμε τον Δημητράκη μας, χορτάσαμε οικογένεια κ φίλους κ φυσικά φάγαμε και πολύ! Μένουμε μακριά από τους δικούς μας κ κάθε ευκαιρία να σμίξουμε είναι λόγος γιορτής. Και για τους φίλους ισχύει το ίδιο… Τι όμορφο να τους συναντάς μετά από καιρό κ να πιάνεις το νήμα από εκεί που το είχατε αφήσει. Δεν είναι μαγικό συναίσθημα να νιώθεις ότι είναι να σαν έχεις να δεις τον άλλο μόλις λίγες μέρες, ενώ έχει περάσει ένας χρόνος; Αυτή είναι η μαγεία και η ουσία της φιλίας. Να αγαπάς τον άλλον όσο μακριά κι αν είναι, όσο σπάνια κι αν τον βλέπεις!

Ας περάσουμε στην συνταγούλα μας! Και αυτή είναι έμπνευση του Κωστή (θα μου φάει την δουλειά μου φαίνεται,χαχαχα). Χάρη σε αυτόν αγάπησα την φάβα. Πιο πριν η σχέση μου μαζί της ήταν κάπως χλιαρή, αλλά τώρα την εκτιμώ ιδιαιτέρως ιδίως μετά από αυτό το πιάτο που σας παρουσιάζω σήμερα! Φάβα παντρεμένη με καραμελωμένα κρεμμύδια, λιαστή ντομάτα, κάσιους κ αρωματισμένη με φασκόμηλο. Είναι απλά υπέροχη! Αξίζει να την δοκιμάσετε! Θα εκπλαγείτε από το πόσο ωραία δένουν τα υλικά μεταξύ τους!

Σας φιλώ γλυκά! Μουάτς!

Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια κ λιαστή ντομάτα
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια κ λιαστή ντομάτα

 

Υλικά για 2-3 άτομα:
250 γρ. φάβα, μουλιασμένη αποβραδίς
2 κρεμμύδια, (1 ψιλοκομμένο σε φέτες+1 χοντροκομμένο)
6 λιαστές ντομάτες Sparta Kefalas στραγγισμένες κ ψιλοκομμένες
1/4 φλ. κάσιους ωμά, χοντροκοπανισμένα
1 κ.γ. ζάχαρη καστανή
4+1 κ.σ. ελαιόλαδο
μπαλσάμικο κρέμα για διακόσμηση
8 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
πιπέρι
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια κ λιαστή ντομάτα
Φάβα με καραμελωμένα κρεμμύδια κ λιαστή ντομάτα
Εκτέλεση:
Ξεπλένω την φάβα κ την βάζω σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να την καλύπτει κατά 2 δάχτυλα. Προσθέτω το ένα κρεμμύδι χοντροκομμένο. Βράζω σε μέτρια φωτιά. Όταν έχει πιει το νερό κ είναι έτοιμη (περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα), αποσύρω από την φωτιά, ρίχνω το λάδι, πιπέρι κ την πολτοποιώ με ραβδομπλέντερ. Την ώρα που βράζει η φάβα, βάζω το ψιλοκομμένο κρεμμύδι σε αντικολλητικό τηγάνι με μια κουταλιά ελαιόλαδο. Το σοτάρω μαζί με την ζάχαρη κ το φασκόμηλο για αρκετή ώρα σε μέτρια φωτιά ώσπου να γίνει διάφανο. Στο τέλος προσθέτω τη λιαστή ντομάτα κ τα κάσιους κ αλατοπιπερώνω. Σερβίρω την φάβα σε πιάτα. Μοιράζω το μείγμα με τα κρεμμύδια κ στολίζω με κρέμα μπαλσάμικο. Καλή σας απόλαυση!

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 1.407 times, 1 visits today)

2 Comment

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *