“Και κάπως έτσι φτάσαμε στο νούμερο 6! Μικρέ μου πρίγκηπα, ακόμα θυμάμαι να σε έχω στην αγκαλιά μου, να ρουφάς την ζωή από το στήθος μου, να σε νανουρίζω στο καροτσάκι σου, να κάνεις τα πρώτα σου βήματα, να λες τις πρώτες σου λεξούλες…Και να που έγινες αντράκι μικρό, κλείνεις τα 6, πας πια σχολείο κι εγώ σε νιώθω ακόμα το μωρό μου…Το ζεστό πεντανόστιμο “φρατζόλι” που με κάνει να λιώνω από αγάπη…Δημητράκη μου, κούκλε μου εσύ, αστέρι μου, ομορφιά μου, κάποια μέρα θα τα διαβάζεις αυτά και θα συγκινείσαι. Η μαμά κι ο μπαμπάς σε αγαπούν στο άπειρο κι ακόμα παραπέρα! Μην το ξεχάσεις ποτέ αυτό…Είσαι η καλύτερη συνταγή μας, η πιο τέλεια, η πιο σημαντική…Να είσαι γερό και καλότυχο, γιοκαρίνο μου και να σε καμαρώνουμε μέχρι τα βαθιά μας γεράματα! Χρόνια πολλά και φωτεινά, Μιμάκο μας!” Και θα σε γιορτάσουμε με μια εκπληκτική vegan τάρτα oreo!
Και ναι, καλά καταλάβατε! Σαν σήμερα πριν 6 χρόνια ο κόσμος έγινε πιο όμορφος, αφού γεννήθηκε ο μονάκριβός μας! Και γι’αυτό κερνάμε γλυκάκι πανεύκολο και πεντανόστιμο: vegan τάρτα oreo! Μπισκοτένια βάση και επικάλυψη και στο μέσο μια κρέμα θρεπτική για να αντισταθμίσει τον πάνω και τον κάτω όροφο! Ναι, το ομολογώ, δεν συνηθίζω να χρησιμοποιώ ανθυγιεινά, επεξεργασμένα υλικά στις συνταγές μου, αλλά ας μην είμαστε ορθορεξικοί! Πού και πού αν φάμε και κανά oreo, είναι ωραίο! Χαχαχα! Η τάρτα αυτή είναι πραγματικά υπέροχη! Δοκιμάστε την! Άλλες ιδέες για γλυκάκια είναι η αγαπημένη μου σοκολατένια τάρτα με φιστικοβούτυρο
ή αυτή η παιδική τούρτα στρατσιατέλα!
Αυτά για σήμερα! Φιλιά πολλά από το Τζάντε! Μουάτς!!!
Υλικά για τάρτα σε τσέρκι 18cm ή 5-6 ατομικά ταρτάκια:
Για την βάση
290 γρ. ορέο
70 γρ. μαργαρίνη
Για την γέμιση
115 γρ. μπανάνα ώριμη
190 γρ. χουρμάδες
125 γρ. κάσιους ωμά
60 γρ. σοκολάτα
1 κ.σ. λάδι καρύδας
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Για πασπάλισμα
50 γρ. ορέο
Εκτέλεση:
Για την βάση: Αλέθω το μπισκότο σε σκόνη. Λιώνω το βούτυρο και το ανακατεύω με το τριμμένο μπισκότο. Αδειάζω το μείγμα στο μεγάλο τσέρκι ή το μοιράζω στα ατομικά τσέρκια και το στρώνω πιέζοντας με τα δάχτυλα. Βάζω το/α τσέρκι/α στο ψυγείο για 1/2 ώρα περίπου.
Για την γέμιση: Μουλιάζω τους χουρμάδες και τα κάσιους σε ζεστό νερό για 1 ώρα και κατόπιν τα πολτοποιώ στο μπλέντερ χωριστά. Αλέθω και την μπανάνα σε κρέμα. Βάζω στο μπλέντερ και τα τρία αυτά υλικά και τα χτυπώ να ομογενοποιηθούν μαζί με το εκχύλισμα και το λάδι. Λιώνω σε μπεν μαρί την σοκολάτα και την ενσωματώνω κι αυτή στο μείγμα. Αδειάζω την κρέμα στο τσέρκι ή την μοιράζω στα τσέρκια, γαρνίρω με χοντροαλεσμένα μπισκότα και ξαναβάζω στο ψυγείο για μερικές ώρες. Κατά προτίμηση ολονυχτίς! Την επομένη αποσπώ τα τσέρκια και σερβίρω. Καλή σας απόλαυση!