Στην διάρκεια των δεύτερων σπουδών μου στην Κέρκυρα (στο Μεταφραστικό) γνώρισα το Γκελάκι, μια γλυκιά Χιώτισσα, που έμελλε να γίνει κολλητή μου. Αυτή λοιπόν η κοπελούλα με σύστησε με την σάλτσα σόγιας! Το υπέροχο αυτό υλικό το λάτρεψα αμέσως! Είναι απλά μαγικό! Για παράδειγμα: αγαπάτε το λάχανο, αλλά βαριέστε να το μασάτε με τις ώρες; Η σάλτσα σόγιας κάνει τα μαγικά της και το μαλακώνει κάνοντας το πικάντικο, τρυφερό κ ξεκούραστο! Χαχα! Λοιπόν ο αγαπημένος μου τρόπος για να τρώω το χειμωνιάτικο αυτό λαχανικό είναι να το ψιλοκόβω, να το αναμειγνύω και με άλλα λαχανικά και να το μαγειρεύω με σάλτσα σόγιας. Αυτό είτε το τρώω σκέτο σαν σαλάτα ή ελαφρύ γεύμα ή το ανακατεύω μα μπασμάτι κι έχω πιάτο μούρλια! Χορταστικό, θρεπτικό κ πεντανόστιμο! Δοκιμάστε αυτό το μπασμάτι με λάχανο και σάλτσα σόγιας και απολαύστε ένα νοστιμότατο πιάτο υψηλής διατροφικής αξίας!
Αν αγαπάτε τη σάλτσα σόγιας, ρίξτε μια ματιά και σε αυτά τα υπέροχα νουντλς με λαχανικά και κάσιους! Αν πάλι αγαπάτε το λάχανο, ελέγξτε και αυτό το θεικό πικάντικο λαχανόρυζο! Αυτά για σήμερα! Πολλά φιλιά και καλό Σαββατοκύριακο! Μουάτς!
Υλικά για 4 άτομα:
500 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
3 πράσα, σε ροδέλες
2 καρότα, τριμμένα
1 φινόκιο, ψιλοκομμένο
μαϊντανός, ψιλοκομμένος
4 κ.σ. ελαιόλαδο
σάλτσα σόγιας
πιπέρι
μπασμάτι για συνοδεία
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάζω όλα τα λαχανικά και τα ανακατεύω. Περιχύνω με σάλτσα σόγιας και μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Σιγά σιγά τα λαχανικά θα μαραθούν και θα μειωθεί κατά πολύ ο όγκος τους. Προσθέτω τακτικά λίγη σάλτσα ακόμα. Όταν έχουν μαλακώσει εντελώς, ρίχνω το λάδι, πιπέρι και λίγο σουσάμι (προαιρετικά). Τρώγεται σκέτο ή ανακατεμένο με μπασμάτι. Καλή σας απόλαυση!