For the recipe in English click here
Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα σας δώσω ένα μενού εορταστικό, κάποιες ιδέες για το τραπέζι των εορτών, από τις οποίες μπορείτε να εμπνευστείτε είτε είστε χορτοφάγοι, είτε όχι. Ήδη βέβαια με την πάροδο των χρόνων υπάρχει πληθώρα συνταγών, οι οποίες είναι κατάλληλες για επίσημα τραπέζια. Πατήστε το κουμπί “Ας μαγειρέψουμε” κι έπειτα το “κατηγορίες” κ περιηγηθείτε στα καλούδια του μπλογκ. Πατώντας εδώ θα βρείτε μια ενδεικτική συλλογή. Την προηγούμενη εβδομάδα σας παρουσίασα το κυρίως πιάτο, αυτό το συγκλονιστικό πιάτο ζυμαρικών με τις πένες με τα μεθυσμένα σιτάκε κ την κρέμα κρεμμυδιών. Σήμερα θα σας δώσω μια όμορφη, θρεπτική κ πεντανόστιμη σαλάτα! Συνδυάζει το χειμωνιάτικο λάχανο με την πάντα επίκαιρη κινόα! Επέλεξα μαύρη κινόα για να δώσω έναν πιο επίσημο τόνο στην σαλάτα μιας κ προορίζεται για γιορτινό τραπέζι! Χαχαχα! Μήλο, κουκουνάρι κ κράνμπερις ενισχύουν την γεύση της σαλατούλας αυτή που είναι νόστιμη κ πολύ χορταστική!
Σας εύχομαι καλή εβδομάδα κ καλά μαγειρέματα! Απόψε τα μεσάνυχτα λήγει ο διαγωνισμός με το αγαπημένο Biosophy! Όσοι δεν έχετε λάβει μέρος, μπείτε εδώ κ κάντε αυτό που πρέπει για να κερδίσετε! Φιλάκια πολλά!!!
Υλικά για 4 άτομα:
1/2 φλ. (80 γρ.) μαύρη κινόα Quinua Real
1 κ.γ. κρεμμύδι σε σκόνη
250 γρ. λάχανο, ψιλοκομμένο
1 μικρό μήλο
2 κ.σ. κουκουνάρι
2 κ.σ. κράνμπερις
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 κ.σ. ξύδι
2 κ.σ. μαιντανός, ψιλοκομμένος
θαλασσινό αλάτι με βότανα Le Guerandais
πιπέρι
Εκτέλεση:
Βράζω την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μαζί με αλάτι κ την σκόνη κρεμμυδιού. Όταν είναι έτοιμη αποσύρω από την φωτιά κ μετά από πέντε λεπτά, ανοίγω το καπάκι κ την αφρατεύω με ένα πηρούνι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζω το λάχανο, το κουκουνάρι, τον μαϊντανό, τα κράνμπερις, την κινόα κ το μήλο σε κυβάκια (κρατώ 4 φετούλες για την διακόσμηση του πιάτου). Χτυπώ το λάδι με το ξύδι με το λάδι κ περιχύνω την σαλάτα. Ανακατεύω καλά, αλατοπιπερώνω κ σερβίρω σε πιατέλα. Στολίζω με τις φέτες μήλου. Καλή σας απόλαυση!
2 Comment