The Veggie Sisters

Νόστιμες και υγιεινές vegan συνταγές
Τρουφάκια καρύδας
Vegan Γλυκά Γλυκά Γλυκά χωρίς ψήσιμο Μικρά γλυκά

Τρουφάκια καρύδας

For the recipe in English click here

Καλή σας ημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι κ φίλες! Τις προάλλες αποκοιμήθηκα το μεσημέρι (πράγμα σπάνιο για μένα). Ο λόγος που αποφεύγω τον μεσημεριανό ύπνο είναι ότι ξυπνάω κακόκεφη κ νευρική (αντί για ξεκούραστη κ φρέσκια, τι ανάποδος άνθρωπος που είμαι!) κ δεύτερον ότι θέλω όπως κ δήποτε γλυκό! Προχθές λοιπόν δεν είχα τίποτα γλυκό στο σπίτι κ μες στην απελπισία μου προέκυψαν τα παρακάτω τρουφάκια! Από όλες τις συνταγές που σας έχουμε δώσει για τρουφάκια (γιατί είμαστε κ μεγάλες τρουφακιολόγες!) αυτή είναι η πιο εύκολη, απλή κ με ελάχιστα υλικά! 3 μόνο απλά υλικά, χωρίς ζάχαρη, χωρίς φασαρία. Αποτελούν κ ένα υπέροχο γλυκάκι για τα παιδάκια μας! Ιωάννα, ξέρω ότι με διαβάζεις! Φτιάξτα στην Αλεξανδρούλα σου κ είμαι σίγουρη ότι θα τα λατρέψει! Ο μικρός Παύλος πάντως που τα δοκίμασε τα ενέκρινε μεμιάς! Τι περιμένετε; Πάρτε χουρμάδες, καρύδα κ κακάο κ φτιάξτε τα αμέσως!

Φιλιά πολλά! Μουάτς!

Τρουφάκια καρύδας
Τρουφάκια καρύδας

Υλικά για 12-14 τρουφάκια:
1 φλ. (200 γρ.)χουρμάδες, μουλιασμένοι σε ζεστό νερό για 10′ (+1 κ.σ. από αυτό το νερό)
1 1/2 φλ. (120 γρ.) καρύδα
2 κ.σ. κακάο

Τρουφάκια καρύδας
Τρουφάκια καρύδας

Εκτέλεση:
Πολτοποιώ στο μπλέντερ τους χουρμάδες μαζί με 1 κ.σ. νερό. Ανακατεύω το κακάο με την καρύδα σε ένα μπολ κ τα προσθέτω στο μπλέντερ. Ξαναχτυπώ ώσπου να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Πλάθω μπαλάκια, τα περνάω από λίγη καρύδα κ τα αποθηκεύω σε αεροστεγές μπολ. Διατηρούνται για μέρες! Καλή σας απόλαυση!

Τρουφάκια καρύδας
Τρουφάκια καρύδας

 

Print Friendly, PDF & Email
(Visited 5.447 times, 1 visits today)

11 Comment

  1. Τα έκανα. Να πω ότι η καρύδα που την ζύγισα στα γραμμάρια που λέει η συνταγή, ήταν περισσότερη από τον αντίστοιχο όγκο που αναφέρεται, οπότε μάλλον οι κούπες που αναφέρονται είναι packed και όχι loose. Μου φαίνονται λίγο “γλυκερά” στην γεύση (οι χουρμάδες μου βέβαια είχαν ζάχαρη, δυστυχώς δεν βρήκα χωρίς). Αναρωτιέμαι τι θα μπορούσα να βάλω για να είναι πιο “σοκολατένια”; Περισσότερο κακάο ίσως;

    1. Ελένη μου, μάλλον φταίνε οι χουρμάδες σου. Όσοι τα έχουν φτιάξει, Δεν μου έχουν παραπονεθεί. Ναι, βάλε περισσότερο κακάο. Επίσης θα μπορούσες να μην τα πασπαλισεις με καρύδα, αλλά να τα βουτήξεις σε σοκολάτα. Φιλάκια πολλά πολλά!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *