For the recipe in English click here
Καλημέρα, αγαπημένοι μου φίλοι! Σήμερα σας έχω άλλη μια παραδοσιακή συνταγούλα στην χορτοφαγική της έκδοση! Σουτζουκάκια λαχταριστά βουτηγμένα σε πλούσια κόκκινη σαλτσούλα φτιαγμένα από κιμά σόγιας. Κανείς δεν θα καταλάβει τη διαφορά από τον ζωικό κιμά! Παλιότερα είχα κάνει το κόλπο στον πατέρα μου κ τον ξεγέλασα! Όταν, αφού είχε αδειάσει το πιάτο του, του αποκάλυψα ότι δεν ήταν χοιρινός κιμάς, αλλά φυτικός αδυνατούσε να το πιστέψει! Εμείς τα συνοδέψαμε με πουρέ. Και το ρυζάκι θα ταίριαζε θαυμάσια πάντως.
Να έχετε μια υπέροχη εβδομάδα γεμάτη φως κ χαμόγελα!
Υλικά για 8 σουτζουκάκια:
1 μεγάλο ποτήρι κιμάς σόγιας (135γρ.)+3 ποτήρια νερό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 1/2 κ.γ. κύμινο
11 φρυγανιές πολτοποιημένες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι κ πιπέρι
για τη σάλτσα:
500 γρ. χυμός ντομάτας
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
αλάτι κ πιπέρι
1/2 κ.γ. κύμινο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Ετοιμάζω τον κιμά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Προσοχή στο στίψιμο! Κατόπιν τον βάζω σε ένα μπολ κ προσθέτω όλα τα υλικά. Ανακατεύω καλά κ καλύπτω με μια μεμβράνη. Βάζω το μπολ στο ψυγείο για να σφίξει η ζύμη περίπου 1 ώρα. Στο μεταξύ φτιάχνω τη σάλτσα. Σε μια κατσαρόλα βάζω όλα τα υλικά της σάλτσας εκτός από το λάδι κ μαγειρεύω σε μέτρια φωτιά. Όταν πήξει, προσθέτω το λάδι κ αποσύρω από τη φωτιά. Πλάθω σε μακρουλό σχήμα τον κιμά κ τοποθετώ τα σουτζουκάκια σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για περίπου 1 ώρα (στη μέση του ψησίματος τα αναποδογυρίζω). Όταν ψηθούν κι από τις δυο πλευρές, τα βγάζω από τον φούρνο να κρυώσουν. Τα βουτώ στην κατσαρόλα με την κρύα σάλτσα κ την κουνάω ελαφρώς για να πάει παντού η σάλτσα. Καλή σας απόλαυση!
Καλή εβδομάδα κορίτσια μου!
Πολύ λαχταριστά τα χορτοφαγικά σουτζουκάκια!
Κιμά σόγιας δεν έχω δοκιμάσει ποτέ. Γενικά με την σόγια έχω μια άρνηση βέβαια αλλά τα σουτζουκάκια φαίνονται τόσο μα τόσο λαχταριστά και με βάζετε σε σκέψεις!
Καλημέρα και καλή εβδομάδα!! Φιλιά
Καλημερα, κοριτσια!!! Θα ηθελα να ρωτησω αν μπορω να αντικαταστησω τις φριγανιες με ψωμι η ηδη ψιλα τριμμενη φρυγανια ; Και σε τι ποσοτητες;
Καλησπέρα, κοριτσάκι! Θα μπορούσες να αντικαταστήσεις με ήδη τριμμένη φρυγανιά περίπου 100 γρ.
Φιλάκια πολλα!!!!!
Ευχαριστω πολυ 😉 !!!
Γεια σας ! Για περισσότερα από 8 σουτζουκάκια η αναλογία της σόγιας πόση είναι;;;
Αλίκη μου, αν διπλασιάσεις τις ποσοτητες των υλικών θα σου βγουν τα διπλά.
Καλή επιτυχία!!!
Δηλαδή θα βράσω τη σόγια, θα την ξεπλύνω και θα τη σουρώσω σύμφωνα με τις οδηγίες, και μετά θα προσθέσω ανά 1 ποτήρι σόγια 3 ποτήρια νερό; Μπερδεύτηκα εκεί..
Βράζεις την σόγια με το νερό. Την αφήνεις για 10 λεπτά, την ξεπλένεις καλά, την σουρώνεις και την στύβεις. Μετά την αν ανακατεύεις με τα υλικά.
Φιλιά πολλά!
Πολύ νόστιμα! Βέβαια δεν είχα τον απαιτούμενο χρόνο και απευθείας τα έπλασα και τα έψησα. Ωστόσο, βγήκαν υπέροχα!!! Τα συνδύασα με ρύζι (καλαμπόκι/τσία και κουρκουμα). Thank you!
Πολύ χαίρομαι που σου άρεσαν, Κατερινιώ μου! Καλά μαγειρέματα και φιλιά πολλά από το Τζάντε!
Γειά σας.
Οταν γράφετε 11 φρυγανιές πολτοποιημενες, εννοείτε απλώς τριμμενες ή βρεγμένος και πολτοποιημενες;
Φωτεινούλα μου, εννοώ απλώς αλεσμένες στο μούλτι να γίνουν σκόνη, όχι βρεγμένες!
Φιλιά πολλά!